| Message |
|
|
Asa cum am sperat si banuit topicul acesta devine foarte interesant.
|
 |
|
|
|
Din lista de mai sus singurul coral pe care ti l-as putea oferi este o montipora capricornis verde cu marginea bleu. Creste mai mult in forma unui trandafir si nu orizontal.
Mai am pentru schimb seriatopora hystrix galbena si caliendrum roz.
|
 |
|
|
|
Ar fi bine sa pui si niste poze cu ce vrei.
Montipora rainbow este adeseori denumita sunset si invers iar amandoua pot fi encrusting sau tuberculosa.
|
 |
|
|
|
Nu ai pentru ce.
Incearca sa faci si ceea ce ti-a sugerat Lucian - sa scazi doza de NOPOX.
Posibil ca si dozarea in exces de NOPOX sa duca la scaderea alcalinitatii.
Ar trebui sa iei una cate una prin eliminare ca sa poti descoperi ce iti scade alcalinitatea.
|
 |
|
|
|
Am uitat de o alta posibila cauza.
Cand foloseam antiphos aveam scaderi dramatice de alcalinitate la schimbarea mediului de filtrare cu unul nou.
|
 |
|
|
|
reefer,
In procesul de nitrificare se consuma alcalinitate.
Daca spui ca testele folosite sunt noi si NO3 este zero sau foarte aproape atunci nu ar trebui sa ai probleme cu mentinerea kh-ului pentru ca in procesul de denitrificare
se produce/elibereaza alcalinitate.
Coralina este si ea o mare consumatoare de alcalinitate. Degradarea materiei organice consuma alcalinitate.
E posibil sa fie un cumul de factori.
Dar nu stiu de ce te ingrijorezi atat. Un kH de 7 este mai mult decat in regula.
In ceea ce priveste culoarea maro a montiporei neavand probleme cu nutrientii atunci ar fi doua posibile cauze 1. lumina [slaba/spectru inadecvat] si 2. micro nutrienti [lipsa].
|
 |
|
|
|
30 litri mi se pare prea mult la volumul bazinului tau.
Nu vei scapa de alge cu un astfel de schimb mare de apa.
Koala te-a sfatuit foarte bine in urma experientei sale cu bazinul mic.
|
 |
|
|
|
Darius,
Incearca sa aplici programul de iluminat sugerat de domnul koala.
Eviti multe dureri de cap si nervi cu algele.
Intr-adevar nici eu nu vad rostul fulgerelor sau a innorarilor. Nu am folosit niciodata asa ceva desi lampile pe care le am pot produce astfel de "efecte speciale".
|
 |
|
|
|
@reefer,
- in primul rand trebuie sa fii sigur de valoarea calciului; dava ea este mai mare de 500 atunci nu vei putea ridica usor kh-ul deoarece precipita;
- in al doilea rand e posibil sa ai multa activitate bacteriana in bazin din cauza nutrientilor ridicati iar bacteriile consuma alcalinitatea in loc de carbon;
- in al treilea rand (dar si acesta foarte posibil) fie solutia de alcalinitate nu a fost facuta corect, fie ai masurat/calculat gresit volumul net al acvariului sau sunt probleme cu prafurile folosite pentru reconstituirea solutiei;
Eu as merge pe varianta a doua mai ales ca ai mentionat montipora maro (nu lua de bune rezultatele testelor). Lumina multa albeste coralii (bleaching) nu-i maroneste.
|
 |
|
|
um02122 wrote:Cu speranta de viata din Romania,...
Tocmai din acest motiv am trimis deja catre voi 10 autocare si 3 zboruri low cost pline cu ...
Sa crestem speranta de viata a rromanilor
|
 |
|
|
|
Ufff multa munca pentru un pestisor atat de mic.
Dar totul este bine cand totul se termina cu bine.
|
 |
|
|
Shubi wrote:Iti spun cu placere de ce am decis sa fiu activ si aici, pentru simplul fapt ca m-am saturat sa citesc ce faceti fara sa-mi dau cu parerea, ...
Desigur nu in sensul "M-am saturat de cate prostii scrieti pe aici si am decis sa vin sa va invat eu acvaristica de recif". Pariez pe asta
|
 |
|
|
Caline cu ce faci filmarile astea hd. Sunt bestiale.
Bine si acvariul da' nu-ti spun asta ca ti se urca la cap
|
 |
|
|
|
Interesant device si foarte eficient in a elimina pelicula de la suprafata.
As vedea o mica problema cu jetul laminar al pompei dar probabil ca il poti pozitiona astfel incat sa nu afecteze vreun coral.
Nu e cam mica distanta dintre suprafata apei si marginea bazinului? Intreb pentru ca imi este o frica teribila de apa pe podea.
|
 |
|
|
Mda
E timpul ca cineva sa testeze si la noi aceasta metoda de reducere a nutrientilor.
O sa-ti urmaresc cu mare placere topicul.
Mult succes.
|
 |
|
|
Off-topic
Mai domnu' Calin da' repede te aprinsasi matale.
In lipsa unui alt cuvant care sa exprime ceea ce doream sa subliniez [cuvant ce trebuia sa inlocuiasca o fraza intreaga] am scris "decente".
Decente nu trebuie sa insemne neaparat ca ai fi scris mesaje obscene sau jignitoare desi asta e probabil primul sens al cuvantului.
Am citit si alte mesaje de-ale tale si stiu ca-ti place sa le presari cu multe glumite si mici impunsaturi.
Remarca mea facea referire tocmai la faptul ca, desi ele exista in continuare in textele tale, mesajele tale de pe acest forum sunt totusi mult mai soft.
Daca te-am ofensat cumva imi pare rau dar ai inteles-o pe dos.
On-topic
Am o presimtire ca cineva este totusi pe punctul de a merge mai departe
Ba mai mult - cu un bazin nou cu bean animal, cu sump, cu un skimmer profi  si cu toate cele necesare ca un bazin sa mearga bine.
|
 |
|
|
Bine ai venit Calin.
Sunt Gabriel si sunt dependent  Am fost sobru 5 ani dar recunosc ... acum consum
|
 |
|
|
 Nu uita ca suntem mai multi aici care putem face sau "desface"
PENTRU CA
- pentru ca tot ceea ce ni se intampla se intampla cu un motiv iar uneori acesta este de a ne testa vointa
- pentru ca uneori nu obtinem ceea ce dorim fara a intampina piedici dar piedicile nu trebuie sa ne faca sa renuntam la vis
- pentru ca poti evita asfel de probleme cu un minim de cheltuiala [r/o + booster]
- pentru ca un bazin nou + sump + pompe + skimmer nu ar costa o avere
- pentru ca ai prieteni care te sustin si care se ofera sa te ajute
- pentru ca toti asteptam asta de la tine
- pentru ca SHUBI a reusit sa scrie mesaje decente
- pentru ca indiferent de cate ori vei inchide acest topic eu il voi deschide si ii voi invita pe toti cei care te sustin sa scrie PENTRU CA
|
 |
|
|
koala wrote: astrele s-au aliniat in asa fel incat "am fost impins" sa iau decizia asta...
Am o vaga dar sincera  banuiala ca astrele se aliniasera de cand cu aparitia grisului in intregul bazin iar treba cu sulfatul de aluminiu a fost picatura care a umplut paharul.
koala wrote: nu am apucat sa dau comanda pentru pompele de recirculare (si skimmer), am tot pritocit-o cu Gabriel dar n-am "finalizat"
Pai unii spun ca e mai bine fara finalizare. Iti pastrezi CHI-ul  Eu ti-am spus sa-mi scrii ce pompe vrei ca sa pot da comanda  Faza este ca tot
asteptand sa-mi zici dar si cu sarbatorile astea nu am mai dat nici eu nicio comanda. Asa ca te poti razgandi oricand saptamana viitoare
|
 |
|
|
um02122 wrote: Alta diferenta e ca la mine debitul prin camerele de filtrare este foarte scazut, sub 200 LPS. Ceea ce forteaza ca ce e inainte de skimmer sa migreze spre metabolism anaerob. Probabil asa se realizeaza denitrificarea.
Chiar la 200 litri pe ora [banuiesc ca ai vrut sa scrii LPH nu LPS  ] nu m-as hazarda sa cred ca ai filtrare anaeroba in vreuna din camere. Probabil se pot forma ceva zone anaerobe dar
cu un mic efect asupra denitrificarii. In plus ph-ul in bazin ar fi probabil unul foarte scazut in cazul in care o intreaga camera ar functiona anaerob.
|
 |
|
|