Message |
|
Foarte misto au crescut, felicitari!
- DA, dupa toate semnele, ai o pereche formata... si eu cred ca Haplea e mascul, deoarece ei incep si "pregatesc" cuibul" cu multe zile inainte de depunerea efectiva a icrelor.
- in ziua in care o sa vezi ca femela scoate papila "la inaintare", sa stii ca or sa depuna... pana atunci, nu!
- la mascul, papila poa' sa fie vizibila cu zile intregi inainte de depunere...
- Aurica aia are o culoare misto, imi place!  ... la mine e invers, masculul este foarte mare iar femela inca nu e matura dpdv sexual.
|
 |
|
Intervalul la care se curata buretii din prefiltre depinde de incarcarea biologica a bazinului... nu e ceva constant.
DA, e util ca prefiltrele sa fie prevazute cu conectori rapizi, pentru usurinta in manevrare.
|
 |
|
adrianyva wrote:Am vrut sa il las asa ...dar se aduna mizeria in tot sumpul si dupa pompa o baga inapoi in acvariu! Nu stiu de unde naiba se aduna doar apa curge in ciorap!
Si dupa ce o sa compartimentezi sumpul, va ramane aceeasi mizerie... numa' ca-ti va fi mai greu sa o sifonezi.
|
 |
|
Wow, frumosi sunt!
Acvariul n-are nimic daca sta pe standul ala.
Nu tre' sa schimbi blatul, e suficient sa pui niste cauciuc/polistiren.
|
 |
|
Ti-as zice sa-l lasi asa, necompartimentat... da' stiu ca m-as repeta, asa ca o sa tac din gura.
|
 |
|
Larva450 wrote:De ce se zbat icrele?...
De ce bat clopotele, Mitica?
1) Tu ai citit jurnalul ala?... ca nu prea pare.
2) Da, temperatura mai ridicata face ca icrele sa eclozeze cu cateva ore mai repede...
|
 |
|
E mai plin de viata decat a fost la mine... deci DA, jos palaria!
|
 |
|
Bah, ce misto arata bazinul asta!
|
 |
|
Guvizii aia sunt ceva blennidae... nu sunt goby.
Asta asa, doar de dragul conversatiei cu tine.
Am avut si eu, in primul setup... au trait cateva luni, bine merci. Au murit din senin, la interval de cateva zile... am pus-o pe seama diferentei de salinitate, care probabil ca le-a afectat rinichii.
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:... ca iar apare batranul ala cu alchimistii lui  ...
M-a strigat careva?
Cand termini algele alea de la Andrei, incearca si cu alge Nori de la MegaImage (d-alea pentru sushi). Pestii mei mancau de rupeau.
In rest, sa-ti fie de bine si sa fie un bazin cu noroc!
|
 |
|
Bah, nu prea am ce sa incerc... parerea mea este ca "femela" nu e matura dpdv sexual. Asta ar fi cazul fericit!
Cazul nefericit ar fi acela in care "femela" este, de fapt, tot un mascul  ... care e lasat in pace, deocamdata, deoarece e inca "puiandru" si nu emite feromoni.
Plm, firu' vietii! Om trai si-om vedea...
Later edit: Pavelescule, te-asteapta tenishii aia.
|
 |
|
Tonisoru wrote:...Nu stiu acum cu ciclarea asta, daca acum merge filtrul si am in acvariu elementele actuale, cand voi scoate pietrisul, plantele artificiale, apa, pestisorul - pentru a le pune pe celelalte (solul nou si plantele naturale), oare nu se va strica echilibrul creat intre timp?
O data cu filtrul si materialul filtrant am luat si un bustean micut (mopani cred ca se cheama), a sosit aseara impreuna cu cele doua. Are o forma frumoasa si naturala, il voi tine in apa cateva zile (conform recomandarilor de pe site) si apoi il voi pune in acvariu, cred ca va arata foarte frumos, abia astept  ...
Buna,
Ne bucuram sa auzim vesti bune si ma bucur ca asculti sfaturile colegilor. Pestii tai or sa fie fericiti, pe termen lung!
- ciclarea e un proces biologic simplu... pe toate suprafetele dure din acvariu (in nisip, pe sticla, pe buretii filtrului, etc) se dezvolta niste colonii de bacterii. Bacteriile astea descompun amoniacul si nitritii (care-s otravuri) in nitrati (care-s mai putin nocivi). Nitratii se elimina prin schimburile de apa... pestii tolereaza o apa cu nitrati moderati, dar amoniacul si nitritii sunt chiar toxici rau de tot! Asta e ciclul azotului, asa pe scurt
- in cazul tau, dupa toate reamenajarile (nisip nou, plante si ce mai faci tu acolo), eu iti recomand sa pastrezi si substratul vechi... asta pe care-l ai acum. Trebuie clatit in apa de acvariu si pus intr-o plasa/ciorap, etc... il pui in acvariu, cu tot cu ciorapul ala... astfel vei pastra mare parte din bacteriile existente deja si le vei lasa sa populeze si nisipul "nou". Dupa o saptamana poti sa scoti ciorapul de-acolo.
- e posibil ca lemnul ala sa faca niste muci albi, in prima faza... nu te speria, e doar un film bacterian si e inofensiv. Va trece, cu timpul.
|
 |
|
Salutare si bun venit in comunitate!
Asteptam poze, evident!
@bulan77: Piatra sta inghesuita in sump, omul a zis deja... probabil ca asta e si motivul dorintei de upgrade.
|
 |
|
Fain arata, bravos!
|
 |
|
Este un film bacterian, adica ai inmultit niste bacterii mai mult decat era cazu'  ... poa' sa fie de la mancare neconsumata, resturi, curatenie precara, fertilizanti prea multi, etc.
|
 |
|
Da, e cam obligatoriu, daca vrei sa rezolvi problema.
|
 |
|
Fara poze, doar vrajeala  .
- masculul pare din ce in ce mai "hotarat" pe treaba... a indepartat tot nisipul din jurul pietrei alese drept "pat nuptial".
- mananca in sila, doar cat sa nu ma ingrijoreze pe mine.
- toata ziua curata piatra si-o inghesuie pe fraiera aia... care fraiera, nu prea pare "convinsa".
- "ea" e cu ochii doar dupa mancare... din 5 creveti aruncati in bazin, masculul mananca doar unul. Restu' sunt infulecati de femela... se vede ca e "tanara" (au acest apetit vorace doar pana la momentul maturizarii sexuale).
- inca nu se bat si n-am vazut violente din partea "lui"... sper sa n-am nevoie de geamuri despartitoare si tampenii d-astea.
|
 |
|
- Linkul corect al pozei este acesta: http://i257.photobucket.com/albums/hh201/zaietz74/juwel_bioflow_filter.jpg~original
- Ca sa-l afli, dai right click pe poza si alegi "Copy image location" ... tu pusesi linkul corespunzator paginii unde era incarcata poza respectiva.
|
 |
|
Sebastian Costin wrote:Am dat drumul si la osmoza (am doar un bidon de 60l si trebuie sa fac vreo 3 ...sper sa reusesc sa umplu bazinul in urmatoarele 48 de ore 
Atentie la inundatie!
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Alaturarea cuvintelor Dupla si CO2 nu mai lasa loc de comentarii si pareri 
Ramane loc doar de felicitari!
Sa curga vinu' si sa vie femeile!
|
 |
|