Message |
|
Pavelescule, vezi ca au bagat mocheta verde, de plastic, la Hornbach... e d-aia rezistenta, de exterior.
Baga-te!
|
 |
|
Tonisoru wrote:Fetitei mele i-a mai scazut interesul fata de acvariu, dar acesta nu s-a pierdut... s-a transferat la mine.
Asta e o treaba arhicunoscuta deja... eu i-am facut, pustoaicei mele, bazin marin: cu nemo si creveti.
S-a uitat la el fro' doua zile si, dupa aia, am ramas numa' cu munca.
|
 |
|
Da, in perioada in care-s activi sexual, parintii pot depune la intervale relativ scurte de timp.
Deci e foarte posibil sa "ai nepotei", iarasi, in 2-3 saptamani.
|
 |
|
Cauza nu e lemnu' ala, stati linistiti.
Din pacate, nici nu-mi trece prin cap alta posibila sursa a problemei.
|
 |
|
Ei bine, nu stiu ce sa zic... asta a fost politica lor, de cand ii stiu eu.
Tinand cont ca pestii marini nu-s de gasit in orice petshop, eu am considerat intotdeauna ca merita sa bat drumul pana acolo.
|
 |
|
Tonisoru wrote:Koala: As fi vrut sa aflu si parerea dvs. cu privire la imaginile postate (daca vi se pare ca totul decurge cum ar trebui in acvariu) si sa am prilejul sa va multumesc pentru rabdare si sfaturi...
Am fost plecat, toata ziua...
- e un acvariu corect, nu am ce sa spun mai mult.
- abtine-te sa-l umpli cu pesti,
- lasa-l sa se cicleze, ca lumea... 3-4 saptamani.
- mancare putina, putina de tot... pestii nu mor de foame, niciodata! Nu te uita la ei, ca-s cersetori si vin "la geam".
- mai poti baga 2-3 pesti... tot asa, mici.
- ai pus acel substrat degeaba... e "mare" ca marime a bobului si e degeaba (pentru plantele tale). Nisipul obisnuit era suficient.
In rest, nu te arunca la cumparaturi, cel putin inainte sa intrebi si pe-aici.
|
 |
|
Marfa noua la Coralis, acum am primit lista pe mail.
|
 |
|
Redimensioneaza-le.
Daca imaginea e prea mare, atunci se strica paginatia topicului si suntem nevoiti sa scrollam pe orizontala... de aceea s-a introdus o anumita limita la "marimea" pozelor.
Sau, mai poti incerca sa le urci pe un server extern si sa le linkuiesti de-acolo.
|
 |
|
robygym wrote:Fac rau daca scot matrixul si-l clatesc cu apa de osmoza ,ca si ala pare incarcat cu aceeasi mazga, sau tot ca pina acum sa-l clatesc in apa ce o scot din acvariu ?
Daca-l speli cu apa de osmoza, atunci omori bateriile nitrificatoare... aia e deciclare!
Deci, tre' spalat cu apa din bazin.
|
 |
|
Rowaphosu' este doar un oxid de rugina, mai pe romaneste spus... de acolo vine culoarea aia rosiatica... tre' spalat bine, inainte de utilizare.
Mie nu mi-a placut niciodata.
In afara aspectului neplacut, nu strica apa si nu dauneaza... apa laptoasa are alte cauze, asa ca uita-te si in alta parte.
|
 |
|
Eu as alege filtrul care are volum mai mare (ma refer la marimea canistrei).
- debitul pompei este irelevant, la un bazin de 120 de litri,
- volumul de material filtrant e cel mai important aspect la o canistra.
- furtunele trebuie curatate in mod regulat... exista perii speciale, sau se pot folosi diverse improvizatii.
- Eheim face filtre bune, asa ca niciuna dintre variante nu e proasta.
|
 |
|
Frumosi baboii, pacat c-au mierlit-o!
E ciudata moartea lor, ca sa zic asa... iar fara teste de apa, vorbim vorbe.
|
 |
|
|
 |
|
Orice farmacie care prepara retete are si glicerina pe stoc. E-adevarat ca nu toate farmaciile au si laborator.
Baza pentru nicotina (de la tigarile electronice) este mai scumpa decat produsul de la farmacie... desi, intr-adevar, e aceeasi substanta.
|
 |
|
Frumos inceput! 
|
 |
|
Eu nu ma pricep la plante si nici nu vreau sa incep acum cu asta... dar imi arunc ochii si pe-aici, de multe ori.
Iar ce-i frumos, si lui Dumnezeu ii place, nu?
|
 |
|
Domnule, excelent!
Felicitari sincere, bazinul arata extraordinar de bine! 
|
 |
|
Incearca sa scoti garnitura si sa o inspectezi cu atentie... sa nu fie crapata, taiata, ciupita, deformata, etc.
Inainte sa o montezi la loc, unge-o cu glicerina... te duci la farmacie si ceri putina glicerina (atentie, sa fie glicerina simpla si NU d-aia boraxata!).
|
 |
|
Nu ma provoca, te rog!

|
 |
|
- Orice mutare se lasa si cu o mini-deciclare... e normal si nu e ceva de care sa te sperii. Valoarea nitratilor e mare, dar nu e catastrofala.
- Schimburile de apa sunt direct proportionale cu nitratii, asa ca un schimb de apa de 50% => nitrati la jumatate.
- Daca reactorul ala ajunge sa functioneze la capacitate maxima, o sa scoata apa cu nitrati zero (sau aproape de zero)... totul sta in debitul de iesire (adica, trebuie sa poti vedea/numara picaturile).
|
 |
|