[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cosmin
Forum Index » Profile for Cosmin » Messages posted by Cosmin
Uite o schita cu aranjamentul ce l-as face eu in acel acvariu cu resursele pe care le ai momentan.

Piatra as pune-o vertical in dreapta,cateva fire de plante pe langa ea,iar restul plantelor ingramadite in stanga,spate.

http://cozman.sunphoto.ro/Restul/86525799

Daca poti face rost de niste moss e numai bine.

Bettanul a sarit astazi din sticla de 2 litri in care ii faceam tratamentul,cand am ajuns acasa era deja prea tarziu.

Daca filtrul face galagie intoarce-l pe toate partile cand e in apa,posibil sa mai aiba aer in el.

Daca ar fi dupa mine:

As schimba plantele cu ceva gen: valisneria nana sau egeria densa (in spate,ca un zid). As baga o cioata cu multe ramuri de care sa agat moss si riccia fluitans si pistia mai in varful ramurilor,in general plante cu frunze mici,dau aspectul unui bazin mai mare daca ma intelegi.As scoate piatra...sincer nu ma da pe spate.
Idei iti vor veni pe parcurs,stai linistit.

Uite un nano care imi place foarte mult si ai putea sa te inspiri: http://acvariu.ro/forum/posts/list/22461.page#p193174

Schimbul de apa se face cam la 3 saptamani dupa start si va fi in jur de 40%.

Temperatura de 25 e numai buna,asa am si eu in al meu.

LE: Poti scoate spraybar-ul filtrului (tubul care face bule),dupa cum am spus si mai sus,mai mult incurca .
Baga-l cu totul in apa si opreste bulele de aer,caci bagand oxigen iti scoate CO2-ul din apa,iar acesta este necesar plantelor.Daca iti valureste apa putin la suprafata e ok pentru aerare.

Nu are ce sa se intample cu el daca il bagi cu totul in apa,gandeste-te ca oricum apa intra in el chiar daca il tii 80% scufundat.Plus ca e inestetic sa se vada coloana de apa odata ce ai capac.

Da si 3-4 gauri in capac ca sa aiba vaporii de apa pe unde sa iasa si sa nu-ti "atace" instalatia de iluminare.

Mie imi place ca te-ai deocumentat,e un inceput bun dupa parerea mea.

Ca si populatie eu as pune in el niste creveti sau un trio de Guppy,insa doar masculi caci acestia sunt vivipari (nasc pui vii) si o sa suprapopulezi acvariul.In cazul in care te poti ocupa de pui gen: ia femela,pune-o in maternitate (mini-acvariul unde va fata),gaseste pe cineva caruia sa ii donezi puii,ai grija sa nu manance puii,prinde puii care sunt prin acvariu poti tine si femele,dar te vei satura in scurt timp .Iti spun asta ca sa stii ce te asteapta .

Multa bafta si sa ne tii la curent!
Revin cu o noua problema,si anume...se topeste Mayaca Fluviatis.

Fertilizare:

-Ferropol 1 ml. zilnic.
-Ferropol 24 cat pentru 40 de litri (prin dilutie).
-Easy Carbo 1 ml. zilnic.

Lumina: 2x18w T8 Osram 865,840 10h/zi.

CO2: bomba,1-2 bule pe secunda a fost pana acum,insa reduc caci astazi pestii erau cam agitati si dadeau sa se ridice la suprafata.

Nedumerirea mea tine de faptul ca am plante mai pretentioase decat mayaca carora le merge bine,gen Rotala rotundifolia.

Si o poza,se vede mayaca in coltul drept din spate: http://cozman.sunphoto.ro/42_L/86486247
Probabil din lipsa de potasiu se gauresc frunzele...
Si umple acvariul pana sus,returul filtrului trebuie sa stea si el in apa .
Porcu wrote:Pai 4.200 K e mai rece decit 2.700 K, sau decit 3.0000 K , nu-mi pare o greseala .......mi se pare c-am vazut ceva tuburi de 4.000 K pe care scria exact asa: Cool White .......
Pe cele de 3.000 K scrie Warm White.

Pina la urma informatia releventa e cea in K ....... cuvintele alb rece, alb cald, alb potrivit de rece sint subiective.

Felicitari pentru interes si munca , eu n-am avut inca timp de citit .

- Cu cat mai putini Kelvini, cu atat mai mult galben si apoi rosu apare (4500 K)
- Cu cat mai multi Kelvini, lumina albastra apare (20.000 K)

Oscar,am avut rabdare si ti-am citit tot topicul...imi place ce-a iesit,se vad eforturile depuse.

Multa bafta in continuare!
Sau poti inveli un neon in staniol .
stefanp wrote:- Alb rece fluorescent = 4200 K

Eu stiam ca 4000 e cald,de altfel si neonul meu de 4000K are lumina galbena...
E posibil ca din cauza coroziunii sa ti se infunde difuzorul.
Foarte tare frate!

Pentru populare,te-ai gandit la niste raci?
Imi e clar acum...inseamna ca nu o mai tund.

Merci Stefan si Black!

Ma gandeam zilele trecute sa stric setup-ul actual si sa fac un biotop pentru guvizi,sa incerc si inmultirea lor,dar fiind primul proiect mai serios,parca nu ma lasa inima.
Azi cand am ajuns acasa am gasit masculul guppy pe covor,uscat compet . Femela in schimb are burta umflata si pata neagra pronuntata,deci in curand voi avea pui.

Intrebare: Varfurile de Valisneria se pot replanta?Eu am incercat odata si nu mi-a reusit.
In tot procesul acesta de ciclare apa sufera anumite schimbari ce tin de chimia apei,asta duce la aparitia mucusului/biofilmului etc.

O explicatie mai in amanunt iti pot da cei mai "batrani"...
Se mai adauga 3 melci Pomaceea cam cat o moneda de 50 de bani-5 lei toti.
Eu cred ca e mucus de la ciclare,dar pozele nu prea se vad bine...deci nu sunt sigur.
Ceratophyllum Demersum creste si ea ca nebuna.

Cu Ceratopteris cornuta ai grija in prezenta melcilor Pomaceea,eu unul am numai frunze mancate,nici nu se mai dezvolta frumos.
In rest e o planta superba.
Pestele e sub tratament,deci mi-am permis sa dau un restart la bazin.

Am inlocuit mediul filtrant din filtru.Cel vechi a fost stors intr-o oala cu apa in care am bagat filtrul cu noul burete,astfel colonizandu-l cu bacterii.

Am schimbat substratul cu nisip fin maro,si am refacut aranjamentul pietrelor.

http://cozman.sunphoto.ro/Restul/86369259

Forum Index » Profile for Cosmin » Messages posted by Cosmin
Go to: