| Message |
|
|
|
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Timpul si activitatile uichendiene nu mi-au permis decat micii pasi de a curata complet acvariul si filtrul. Nestiind inca ce sa aleg ca substrat, am renuntat sa alerg sa caut. Din cate am inteles, am studiat oleaca si, nu in ultimul rand, sfatuit mai in amanunt de unii dintre voi, am tras o linie cam asa: dupla ground nu imi place intrucat plantele sunt mai greu de bagat, fiind mai poros, nici culoarea maronie nu a incanta asa tare. Dennerle as avea nevoie de cutia de 4,8, plus F1 pentru bacterii, apoi de linia de fertilizanti, care impreuna ma duc la un 4-5 milioane. Sau in fine Tropica, care este mai ieftin ca Dennerle, dar pe care nu l-am gasit chiar asa accesibil pe piata (bine, nu am cautat foarte amanuntit). In fine, daca iau dennerle substratul plus acel "facator de bacterii de inceput" si dau drumul la setup, nu e o drama sa incep sa iau S7, apoi E15 si V30 ulterior, in timp...
P.S. Fani dennerle am, mai aruncati-mi idei despre tropica, avantaje, dezavantaje etc. Tot citesc despre tropica plant nutrition si Aquacare ca linie de fertilizanti de la tropica. Dar care nu prea se gasesc pe la noi, decat sa le comand. Merita sau ba? Multumesc anticipat.
|
 |
|
|
|
Dupa mai multe studii dennerle cred ca ramane cu pietris deasupra granulatie 2-3 mm. Am sa ma duc in Hornbach sambata in speranta ca voi gasi dennerle. La bazinul meu de 126 cam cat substrat mi-ar trebui? Pietris stiu ca vreo 20 de kile imi ajung. Fertilizarea cu s7, e14 si V30 o cumpar separat sau vine o data cu dennerle cand il cumpar? Multumesc ca inca ma mai suportati. Promit sa las acest topic si deschid altul cum ma apuc de noul setup.
|
 |
|
|
Pauza lunga, realizari putine... Am dat comanda de sistem complet de co2, deci sunt pe drumul cel bun. Deci mai este problema substratului... Aquabasis + pietris iese din discutie, manado idem, ramane tropica si dennerle, la sfatul unor prieteni. Reamintesc ca voi incerca din nou olandez cu ceva pesti, nu stiu inca ce. De altfel, nici plantele nu imi sunt clare, dar vor fi niste tufe si gazon, in premiera, ca tot am co2 acum. Deci, ca sfat al celor care au trecut prin substratele astea, dennerle sau tropica? Multumesc anticipat si scuze pentru absentele repetate de pe forum
|
 |
|
|
Pana sa ma apuc de noul setup, vreau si io (inca) un sfat de la cei care au mai multa experienta... O metoda eficienta si rapida de a curata furtunele (-urile) de la filtrul extern care sunt extrem de jegoase pe interior? Ma gandesc la un somoiog intr-un varf de bat lung si oleaca de detergent sau alta solutie? Multumesc. Ce-au lasat carasii aia imensi in urma lor... te doare capul.
|
 |
|
|
|
Mda, cum ziceau si oamenii mai sus, mi-ai facut un dor maxim de tetrazonele mele de altadata. Minunati pesti. Buturuga aia de bonsai arata foarte bine in ansamblu, si asa mai "chelioasa". Daca mai creste muschiul pe ea, frumos ar fi sa se mai vada si putin lemn printre. Bafta si baga mana de-l aranjeaza si mai "trage" niste instantanee.
|
 |
|
|
Si tu l-ai spart pe ala ceramic ca o pipa ?  Asa sensibil e ca io nu am apucat nici sa il montez cand l-am avut. Baga taifunul de la JBL, zice-se ca e cel mai eficient.
|
 |
|
|
|
Bravos, colega, arata foarte bine, mie personal imi pare aerisit. Frunzoaiele alea de lotus nimphea arata foarte bine. Io cand am avut imi facea pui, urcau pana aproape de suprafata, acolo facea frunza, se inrosea dar nu se facea asa mare. Lipsa de CO2, bineinteles. La tine imi plac cum arata. Pe furtunasele alea (doua am vazut io, lipite cu ventuze) iese aer sau difuzezi CO2-ul? Ca nu am vazut difuzorul de CO2 sau am orbul gainilor. Felicitari, arata bine, cu tot cu speciile alea amestecate, pare foarte "vioi" ansamblul.
|
 |
|
|
Donule, ca tot incep concediile si nu voi avea timp de noul setup, deci am la dispozitie cam o luna sa cumpar tot ce-mi trebuie, da si mie o adresa cu ce zici tu ca ai cumparat, sa imi fac o idee. Merg pe mana ta, ca esti domn de incredere.  Mersi. Desigur, cine mai are argumente pro sau contra pentru alte butelii/reductoare/electrovalve/difuzoare sau idei convenabile, nu ezitati sa le spuneti
|
 |
|
|
|
Mda, deci 350-400 e suma sub care nu se poate scade... asa ma gandeam si io. Sa ma "invart" de o butelie de 2kg, sa zicem, un reductor cu valva si un difuzor si cam ajunge. Ph controller altadata.
|
 |
|
|
Salutare, don. Mda, ziceam ca ies mai ieftin la mana a doua... Scump, domne, scump
|
 |
|
|
|
Pana deschid un nou topic, hai sa intreb tot aici. SPuneti-mi si mie, astia priceputii, cat sa aloc pentru un sistem CO2 cat de cat ok, adica nici de 2 lei, dar nici ceva megaultra profesional, totul la mana a doua? in mare, asa, adica, la cat m-ar duce? Multumesc de raspunsuri anticipat.
|
 |
|
|
Da, multumesc de urari, ieri s-a reintregit familia, infectiunea s-a mutat la capul familiei  , dar o rezolv io. Magnus, am dat pestii, nu mai sunt de actualitate. Alber, da, am sa deschid un nou topic cand ma reapuc.
|
 |
|
|
Si uite-asa am ramas iar cu acvariul gol, sau nu chiar gol, mai am un anubias pe o cioata plina de alge plus trei pietre provenienta raul Valsan, Curtea de Arges. N-am avut vreme sa il curat si sa incep repopularea cu plante, deoarece copil+nevasta = in spital, enterocolitele la astia mici inca lovesc puternic.  Va tin la curent cu evolutia momentan stagnanta.
|
 |
|
|
|
"Gasca" a ajuns la Daniel, sa ai grija bre de ei, sa ii cresti si sa iti faca pui si musai sa ma tii la curent cu poze.
Deci, topicul poate fi inchis, multumesc pentru gazduire.
|
 |
|
|
|
Cand maritul faraon rosteste cuvinte de iubire, acvaristica fireste, umilul sau prozelit nu poate decat sa afiseze un zambet tamp in coltul gurii si sa zica "iote na, sunt pe drumul (de inapoiere) cel bun". Salutari domnu porcu' si sper sa ma ridic la jumatate macar din asteptarile-ti.
P.S. sunt constient ca aceste cuvinte de preamarire ale mele catre tine fost-au mai rostite de nspe mii de ori, dar am ales sa nu fiu original in exprimare decat prin coloritul unor cuvinte de integramist si iubitor de cuvinte (si de acvaristica). Toate cele bune.
|
 |
|
|
|
Update, dau toata gasca cu 40 de ron.
|
 |
|
|
Eugene, si eu abia il astept pe "vechiul ciro", cu bunele si relele dansului. Era mult mai simpatic decat actualul in ceea ce priveste pescaria de apartament. Ma bucur sa te aud, colega
|
 |
|
|
Salutare, jupane alber. Asa sa fie cum zici matale, mai putin partea cu nervii
|
 |
|
|
|
Salutare, don, deocamdata merg tot pe "piticul" de 126.
|
 |
|
|
|
Cum ziceam si la topicul meu, vand cei patru carasi impreuna cu cei 3 sanitari si plantele aferente.
20 de lei bucata cei doi carasi mari aurii, 7 lei cei doi negri mai mici, sanitarii ii donez unuia dintre cumparatori, plantele, la alegere, idem...
Cine ia tot pachetul, 50 de lei, cu tot cu sanitari si plante. Si mai si negociem, daca ii luati pana sambata.
Telefon 0726.228.289, sau mesaj pe privat, sau mesaj pe topicul meu "un nou setup, un nou incetup" de la "ghidul incepatorului". Atasez si poze cu "baietii lui tata".
|
 |
|
|