[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Bogdanele, acu, ca ti-ai luat cifuleala de rigoare, poate te induri sa-ti faci un acvariu mai mare. Despre compatibilitatea pestisorilor pe care ii ai, nu mai zic nimic - sunt convinsa ca stii si tu ca nu e bine.
Sunt sigura ca poti si ca va iesi ceva cu adevarat frumos!

P.S. Nu te mai grabi cu pozele pina nu iese ceva ca lumea... Stiu ca entuziasmul e mare, dar...putintica rabdare!
coralia_ wrote:riccia e de suprafata? eu stiam ca sta pe fundulacvariului, nu?

Riccia este planta de suprafata. Poate sta si pe fundul acvariului, dar daca nu are lumina suficienta nu se dezvolta. Poate o confunzi cu java moss.
attilio wrote:Cum vi se pare acest acvariu ?

Ciudatenia asta nu e altceva decit un acvariu virtual. L-am mai vazut si sub alte "forme"...
sykes wrote:si mai am o intrebare pot sa pun o scoica in acvariu <am fost acum la mare si am gasit pe plaja niste scoici superbe...

Scoicile cresc duritatea apei si nu sunt recomandate. La fel ca si bolovanii calcarosi care se gasesc pe plaja. Nu au ce cauta in acvariu.
miruna wrote:e cineva din Timisoara care poate sa-mi spuna unde mai pot gasi pesti de vanzare in afara de piata Iosefin si Zoo center de pe Take Ionescu ?

Vezi Timisorenii. Si sa stii ca nu e nevoie sa repeti la nesfirsit aceeasi intrebare. Daca cineva din Timisoara iti citeste postul, iti va raspunde cu siguranta.
crys wrote:13 pesti destul de mici sunt multi in 40L? Eu cred ca nu.

Ei bine, da-mi voie sa te contrazic! Ia citeste Volumul acvariului si numarul de pesti. Si cu aglomeratia de acolo, nu e de mirare ca au inceput sa se duca unul cite unul intr-o lume mai buna. Mai da din ei, ca nu prea ai de ales. Si astfel poate ai sanse sa mai salvezi din ei.
crys wrote:Masculii mei se tolereaza pentru. ca sunt din aceeasi familie ( frati ). Unul e seful dar nu-l va omori pe celalalt.

Esti sigur? Crezi ca ar avea vreo jena sau altceva?...
crys wrote:Intr-un acvariu de 40L cati betta pot sa tin?

Cu cit mai multi, cu atit mai bine. :sic:

Ia fa tu o fapta buna si citeste ce s-a scris pe forum despre betta. Si dupa aceea poate nu vei debita ineptiile astea.

PS Parca in acvariul de 40l aveai guppy... Nu mai inteleg nimic... :o Sau ceea ce postezi aici e in bataie de joc? Daca e asa, nu te vad bine deloc.
crys wrote: Cele mai mari exemplare de guppy femele si un mascul mi-au murit deja desi le fac tratament. Simptomele sunt: li se zdrentuieste si se albeste pielea si in final fac si cataracta la ochi. Le-am crescut temperatura apei la 28 grade, aparatul de aer merge incontinuu, i-am tratat cu verde de malachit 3 zile iar acum cu tripaflavin.

De unde ai dedus tu ca tratamentul cu verde de malachit este cel mai potrivit? :o Din cite stiu eu, acesta este destul de toxic si iti poate intoxica pestii cit ai clipi, daca gresesti dozajul. Mare atentie la medicamentele astea, ca nu-i de joaca. Poti sa le faci mai mult rau decit bine.
Incearca sa iti dai seama ce anume a declansat boala, ca pina nu este clar acest lucru, nu poti face nimic. Chiar daca se vor vindeca, exista pericolul ca povestea sa se mai repete.
miruna wrote:
La petshopul din localitatea mea (Timisoara), nu exista pietris fin pentru acvariu, exista insa nisip special pentru plantele subacvative, pe care nu as vrea sa il cumpar pentru ca vreau sa imi iau si un aspirator pentru acvariu, care sa ma ajute sa curat fundul acvariului mai usor, fara sa schimb apa atat de des. Pana acum am tot carat 60 de litri de apa in fiecare zi. Nu ma deranjeaza sa schimb apa, o fac cu placere si ma relaxeaza, insa ma gandesc ca poate in anumite zile voi fi mai ocupata si nu as vrea sa ramana acvariul murdar. Am observat ca pestii sunt mai veseli daca le schimb apa zilnic. Acvariul meu este din acela din sticla aceea mai speciala care confera o claritate deosebita, am inteles ca contine niste cristale speciale ?? (cel putin asa mi-a spus vanzatorul, care nu cred ca m-ar fi inselat pentru ca il cunosteam). In orice caz, nu e sticla aia verzuie obisnuita si arata feeric cand apa e curata.

O mica observatie, daca imi este permis... Nu trebuie sa schimbi apa zilnic si mai ales nu pe toata.

miruna wrote:Apropo, am vazut in orasul meu, un acvariu cu orga de lumini in interior, incorporata in corpul acvariului, cum as putea sa fac rost de asa ceva separat ?

Pe lina castel, orga de lumini, plante de plastic la ce alteceva te-ai mai gindit ca ar merge intr-un acvariu???? Tot iti cistesc posturile si ma crucesc. Ca nu ai nici cea mai vaga idee despre acvaristica si cu ce se maninca ea nu ar fi asa de grav, cu putina bunavointa ai putea sa inveti cite ceva, dar o tii intr-una cu tot soiul de aberatii...Macar nu le mai fa "publice", ca ajungi de risul lumii. Si cei care au vrut sa te ajute, total dezinteresat, se vor plictisi intr-un final sa-si raceasca gura de pomana.
Daca vrei cu adevarat sa ai un acvariu in adevaratul sens al cuvintului, atunci tine cont ca pestii sunt niste fiinte vii, nu niste obiecte "decorative", care au nevoie de ingrijire si atentie. Daca tu crezi ca nu le poti oferi niste conditii decente de viata, gaseste-ti alt hobby.
miruna wrote:
Ai tine pesti care la maturitate ajung la 10 - 12 cm ?

Categoric NU. Ii chinui. Tie iti trebuie niste pesti micuti si nu prea multi. Cu plante cit mai multe si naturale, acvariul sunt convinsa ca va fii plin de viata si foarte frumos.
miruna wrote:"As fi vrut niste pesti care sa comfere acvariului meu mai multa personalitate..."

In 60l cam ce pesti ai fi vrut sa tii?...Si cam citi? Nu ai inteles un lucru - acvariu este destul de mic. Niste neoni cum ti-a sugerat Marele Alb ar fi fost pestii cei mai potriviti. Daca vrei conserva, atunci te priveste. Si daca o sa-i ai probleme cu boli si pierderi cauzate de aglomeratie si stres, atunci e treaba ta.
miruna wrote:...ii rog sa ma ignore.

Nu stiu de ce, dar am sentimentul ca dorinta iti va fi curind indeplinita. E doar o parere...
Dea wrote:
cum imi dau seama ca e momentul sa pun femela in alt vas? Daca o pun mai devreme dacat ar trebui ?

Eu personal nu prea am intel mare lucru din ceea ce ai scris, dar...in fine. Daca ai o pereche de betta care a depus, femela se scoate dupa depunere si poti sa o bagi la loc in bazinul mare. Masculul va avea el singur grija de icre si de pui. Cind apar puiutii, da-le ca hrana infuzori sau artemia eclozata - se gasete in piata Obor.
PLOAIE84 wrote:Are ceva dak imi hranesc pestii cu inima de pui?sa nu mai folosesc hrana vie k imi umpleam acvariul cu paraziti.La ciclide am avut rezultate bune cu inima de pui. pestii mei sunt:tetrazona,neoni,cardinali si jandarmi.

Nu stiu de ce, dar am o vaga senzatie ca neonii nu o sa prea innebuneasca dupa inima de pui...
miruna wrote:
A auzit cineva de vreo specie de pesti numita popular voalul miresii ? Se pare ca au inotatoare foarte vaporoase si sunt foarte frumosi (mi-a povestit un vanzator de la un petshop despre ei, eu nu i-am vazut niciodata).

Data viitoare cind mai auzi astfel de denumiri, fa bine si intreaba denumirea in limba latina. Ca aici nu ghicim in stele si nici nu ne dam cu presupusul. Sa stii ca exista si multe carti de acvaristica pe lumea asta iar netul e plin de informatii si poze.

Si acum un sfat: ai mare grija cum vorbesti si ce atitudine adopti fata de ceilalti membrii ai forumului. Tonul arogant si ignorarea voita a unor sfaturi care ti-ar fi putut fi de mare ajutor nu fac deloc o impresie buna.
blizz wrote:...ca eu vreau si mascul ! Cica sunt mai destepti...

Misoginule!!!!
miruna wrote:Care este denumirea stiintifica a carasului ?

Carassius auratus.
Iepurica wrote:
Cea de a doua problema este legata de faptul ca am un mascul care a facut cuib in acvariul principal. I-am mutat pe el si femela intr-un alt acvariu, dar , dupa ce a stat bosumflat intr-un colt, acuma pare mai ocupat de algele verzi de pe pietre decat sa construiasca alt cuib. Probabil ca exagerez eu, dar cat trebuie sa ii tin izolati, daca el nu da semne ca ar vrea sa faca cuib din nou?

Probabil ca inca nu s-a acomodat cu conditiile din acvariul cel nou. Daca au pofta de mincare si sunt vioi, nu trebuie sa-ti faci probleme. Incearca pe cit posibil sa-i hranesti si cu hrana vie in aceasta perioada. Rabdare!
zmeus wrote:cred ca am aflat ce are
boala se numeste DROPSY.solzi sunt indepartati de corp.
problema este ca nu stiu cu ce se poate vindeca

Citeste aici, poate te ajuta cumva. In primul rind ii trebuie apa curata in permanenta.
fr0ggy wrote:himz.. atunci are cineva ceva de prins pe buturugi ? .

Pe buturuga poti prinde java moss. Daca vrei, pot sa-ti aduc si eu, ca tot trebuie sa-l tund. Numai sa stii ca mizeria se depune fara probleme si pe acesta.
aris wrote:Aha ...am observat ca doreste neaparat sa`i tina pe neonii rosii la respect...

Daca el e mai demult in acvariu, probabil ca isi "apara" teritoriul.

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: