[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mihaidinu
Forum Index » Profile for mihaidinu » Messages posted by mihaidinu

am mai ramas doar cu penseta si foarfeca ca motiv sa nu ma las - peste un an ma reapuc - pentru moment fac o mica pauza.

se poate inchide
multumesc,
ultimul pret 350 ron totul.
reducere pret - 400 ron
a mai ramas doar filtrul:
filtru eheim 2026 cu skimmer eheim + mai trage dintr-o parte ( am un prefiltru ) - 450 ron + bonus un ax nou de rezerva + 3 garnituri noi ( am verificat si nu mai este in garantie - a avut doar 2 ani, nu 3 ).
tot in acest pret mai ofer si o pompa de recirculare + 2 incalzitoare - vezi poze:
au mai ramas doar :
filtru cu skimmer eheim + mai trage dintr-o parte - 450 ron sau fara skimmer 400 ron + bonus un ax nou de rezerva. ( inca mai este un an in garantie )
aspirator eheim electric - 80 ron

mihai
Pentru ca am desfiintat acvariul - am de vanzare urmatoarele :
acvariul + capac cu lumina descrisa in primul post - 350 ron
filtru cu skimmer eheim + mai trage dintr-o parte - 450 ron sau fara skimmer 400 ron
masa 250 ron
aspirator eheim electric - 80 ron
instalatia de CO2 completa 1000 ron ( nu o desfac in bucati - daca nu se vinde o pastrez )

mihai
ultimul pret - 450 ron
Plante + nisip + pesti + creveti.
Altceva nu am in el .

mihai
salut
revin cu acvariul la vanzare.
acvariu + capac + tot ce e in el 500 ron.
doar bucuresti.
mihai
De vanzare toate plantele din acest acvariu. ( erio sunt crescuti mai multi decat in aceasta poza - mai veche )
Doar azi dupa ora 18. Doar bucuresti.
Cine vrea am si vreo 20 de neoni roz ...
pret 120 ron.
mihai
0744440258
acvariul cu totul + filtru + masa - 1000ron
instalatia co2 - 1000 ron

Daca nu il dau ... ii fac un reset si gata
Revin cu acvariul la vanzare :

acvariu - 700 ron
masa - 300 ron
filtru - 450 ron
Salut
Doresc sa cumpar un chiller pentru un acvariu de 160l net.
Ma intereseaza sa fie inca in garantie ... cat mai nou. Pret rezonabil.
Astept PM
Deci am de vanzare:
-acvariu 180l brut
-2 X 39W T5 dennerle special plant + 2 X 30W T8 dennerle special plant + amazon day. ( legate 1X39W, 1X39W si 2X30W balast osram )
-4 ventilatoare montate in capac
-substrat ADA AfricanaPowder ( 20l ) + ADA Africana ( 5l ) + power sand 1,5 punga.
-toate plantele + 10 otto, 4 neritine, 20 neoni roz, 10 amano shrimps, 30 red cherry.
-alte accesorii ... 2 pompe de recirculare .. fertilizanti .. etc
Totul folosit 1 an, inca in garantie - pret 900 ron

-suport acvariu juwel fara nicio problema - 1 an - pret 400 ron

-filtru eheim II 2026 folosit 1 an, in garantie - pret 500 ron ( cu toate accesoriile + material filtrant nou )

Doar pentru cine cumpara acvariul si vrea si CO2:
butelie aluminiu Stingo ( 1 an inca in garantie ) si reductor dennerle ( 1 an ) + 2X difuzor ceramic dennerle - ph controler ( 1 an inca in garantie ) + electro valva.

Valabil doar pentru bucuresti. ( nu-mi cereti sa vand filtru fara sa vand acvariul ... nu am ce sa fac cu ce e in el ).

Si topicul unde am scris:http://acvariu.ro/forum/posts/list/0/10344.page

Astept PM
Mihai

Am corectat eu linkul sa mearga la clic. Alber
Super frumos, atat acvariul cat si scalarii. ( scalarii sunt pasiunea mea de pe vremea lu' ceasca, dar pentru moment nu am un acvariu suficient de mare pentru ei ... asa ca raman la 180l ai mei cu 20 de neoni ).

Am si eu o intrebare ( poate pentru unii banala, dar eu inca fac schimb de apa cu "galeata" ):
Am inteles ca ai acel filtru si poti pune apa direct de la robinet. Dar cum faci cu temperatura ? Acum, vara fiind, nu cred ca este o problema, dar la iarna cand apa rece ... e RECE ? Sau la volumul asta de apa nu se simte prea tare ?

Sper sa nu fiu prea offtopic ...

Peste un an cred ca o sa ajung si io la un acvariu de 2m
In cele din urma am scapat de alge ... dar am "scapat" si de eriocaulon setaceum . I-am schimbat si locul in acvariu, am dat si cu easy carbo in el ... si s-a cam dus ). Am pus in centru 1 fir din care sper sa mai scot ceva ...
Ph mentinut la 6.5 si kh 5. Uitasem ce pot sa faca niste SAE tineri ... eram invatat cu cel de aproape 15 cm care se cam lenevise ( avut in acvariul vechi ).

Am pus si o poza cu starea lui actuala. Nu ma prea pricep io la aranjat plante ... dar ma gandesc sa mai pun ceva intre L aromatica si cuba, imi pare prea brusca trecerea. Ma mai gandesc si la niste lemne ceva .
Nu e prea clara, dar merge.
Am lipsit ceva vreme si vad ca mult s-a mai scris . Sa o iau pe rand.
Teste noi ( la propriu ) :
PH: 6.45
Kh: 5
Gh: 9
PO4: 1.5
NO3: 20
Fe: 0,3
Din mai multe incercari in timp ... am observat ca la aceasta valoare a Ph-ului plantele se simt cel mai bine. Seara tot acvariul fierbe . Deci din punctul asta de vedere cred ca aici ma opresc ( sa ma corectati daca gresesc ).

Ce am mai facut cu algele ? Le-am prajit si cu easy carbo . Spre surprinderea mea .. erio setaceum nu se topeste de la easy carbo. Ba chiar ii prieste. Am cateva "fire" care sunt vizibil mai bine.
Si SAE-le si-a facut treaba + daca algele au fost arse ... crevetii le-au mancat cu drag si spor.
Ma bucur ca de sambata de cand am facut un pic curat in bazin nu au mai aparut alge noi. Am facut si un schimb de apa de 40l.

Referitor la fertilizare: de joi chiar am marit doza de fier zilnica. Acum pun 10 ml pe zi .. am pus si 15 ml . Din cate am vazut Step2 de la ADA contine mai mult fier .. deci.... Si in plus la cate plante flamande dupa fotosinteza am io in acvariu ...
Multumesc pentru sfat. Acel ghid de fertilizare de la easy l-am citit. Oricum este orientativ ... nu poti avea un standard pentru toate acvariile.

Cu K am avut io dubii ... neavand un test sa vad ce am in acvariu. Am micsorat doza la 30% din cat puneam si din pacate rezultatele se vad .. dar in rau. Cateva frunze de Staurogyne spec. au facut niste gauri maronii + vreo 2 frunze s-au topit. La fel si cu pogostemonul ... am cateva frunze care s-au topit.
Am sa revin la doza normal .. poate chiar un pic mai mult. ( sa ma corectati daca gresesc ).

Am facut si o prostie ... am dat cu easy carbo si pe erio cinereum ... mare greseala. Am ars niste frunzulite ... dar asta este, acum stiu. Ii dau frunze noi si isi revine - deci nu sunt probleme mari. ( am zis mai mult ca sfat .. NU "injectati" easy carbo in erio cinereum )
Am fost si mi-am cumparat alte teste ... celelalte le am de vreo 2-3 ani.
Sa-ti spun cum stau acum .
Sincer, la fel am spus si io ... lipsa de CO2 si de 2 zile am setat PH apei la 6.1. Azi cand se aprinde lumina ... vreo 4 neoni stateau cu gura la aer . De cei 3 SAE nu mai zic nimic ... de cand i-am bagat doar cu gura sus stau.
Tu imi zici ca nu am destul CO2 ... zic OK alte teste si de KH.

Mi-am cumparat de la tetra .. asta am gasit acum ... si ghici ce KH meu este 5-6. Deci am cam mult CO2. Asta sa fi fost problema ... prea mult CO2 ?

Am setat PH la 6.35.

Eu am posibilitatea sa setez PH diferit pentru noapte si zi. Cam ce diferente as putea avea astfel incat sa fie totul ok ? Io ma gandeam ca noaptea sa-l pun undeva pe la 6.55 si ziua pe la 6.35. Evident testat zilnic macar pentru o saptamana KH-ul.
Acvariul este facut din 14 martie anul acesta. Intre timp a suferit unele rearanjari/ l-am tuns de 2 ori destul de mult.

Pot spune ca azi am fost si mi-am cumparat si 3 SAE .
Eu eram curios de la ce apar aceste alge ... pentru ca dupa teste totul pare ok. Ceva imi scapa si nu stiu ce ...
Multumesc,
Asta am in acvariu acum: 20 neoni roz, vreo 8 otto, 10 red cherry, 12 amano shrimps, si cred ca vreo 12-15 neritine ( si se vad in prima poza ).

O sa ma duc in hornbarh sa vad ce gasesc. Din cate stiu la reef nu au nici otto nici SAE.

Forum Index » Profile for mihaidinu » Messages posted by mihaidinu
Go to: