Am lipsit ceva vreme si vad ca mult s-a mai scris

. Sa o iau pe rand.
Teste noi ( la propriu ) :
PH: 6.45
Kh: 5
Gh: 9
PO4: 1.5
NO3: 20
Fe: 0,3
Din mai multe incercari in timp ... am observat ca la aceasta valoare a Ph-ului plantele se simt cel mai bine. Seara tot acvariul fierbe

. Deci din punctul asta de vedere cred ca aici ma opresc ( sa ma corectati daca gresesc ).
Ce am mai facut cu algele ? Le-am prajit si cu easy carbo

. Spre surprinderea mea .. erio setaceum nu se topeste de la easy carbo. Ba chiar ii prieste. Am cateva "fire" care sunt vizibil mai bine.
Si SAE-le si-a facut treaba + daca algele au fost arse ... crevetii le-au mancat cu drag si spor.
Ma bucur ca de sambata de cand am facut un pic curat in bazin nu au mai aparut alge noi. Am facut si un schimb de apa de 40l.
Referitor la fertilizare: de joi chiar am marit doza de fier zilnica. Acum pun 10 ml pe zi .. am pus si 15 ml

. Din cate am vazut Step2 de la ADA contine mai mult fier .. deci.... Si in plus la cate plante flamande dupa fotosinteza

am io in acvariu ...
Multumesc pentru sfat. Acel ghid de fertilizare de la easy l-am citit. Oricum este orientativ ... nu poti avea un standard pentru toate acvariile.
Cu K am avut io dubii ... neavand un test sa vad ce am in acvariu. Am micsorat doza la 30% din cat puneam si din pacate rezultatele se vad .. dar in rau. Cateva frunze de Staurogyne spec. au facut niste gauri maronii + vreo 2 frunze s-au topit. La fel si cu pogostemonul ... am cateva frunze care s-au topit.
Am sa revin la doza normal .. poate chiar un pic mai mult. ( sa ma corectati daca gresesc ).
Am facut si o prostie ... am dat cu easy carbo si pe erio cinereum ...

mare greseala. Am ars niste frunzulite ... dar asta este, acum stiu. Ii dau frunze noi si isi revine - deci nu sunt probleme mari. ( am zis mai mult ca sfat .. NU "injectati" easy carbo in erio cinereum )