Da, fuzz. O alga care nu pune probleme in mod normal. Probabil ca ar fi regresat oricum, incet-incet.
Din mai multe incercari in timp ... am observat ca la aceasta valoare a Ph-ului plantele se simt cel mai bine. Seara tot acvariul fierbe . Deci din punctul asta de vedere cred ca aici ma opresc ( sa ma corectati daca gresesc ).
Nu gresesti deloc. Asa se face. Cam asta e "secretul" despre care se intreaba multi. Nu o valoare a pH-ului, nu invartitul in jurul vreunui tabel cu valori, intrebandu-te pe unde te afli de fapt... ci doar sanatatea plantelor.
Cu toate astea, daca ai de gand sa mergi pe varianta "am stabilit pH-ul si totul este ok
ACUM" ai grija sa pastrezi si kh-ul constant. Nu stiu cum. Descurca-te cum poti. Doar sa nu uiti ca totul depinde si de kh. Altfel acel "ACUM" va deveni "
candva"
Iar algele - da-le naibii. Concentreaza-te la sanatatea plantelor si atat.
Algele nu vor disparea never de never. Vor regresa si te vor asteapta sa faci vreo greseala. Ele nu se grabesc nicaieri. Sunt aici de multe milioane de ani si vor mai fi inca mult milioane dupa ce vom disparea noi. Ele te vor invada zambind daca vor avea conditii prielnice, dar la fel de bine, de cele mai multe ori, vor sta cuminti daca in apa ta conditiile vor fi propice pentru plante.
Toate cele bune.