[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
alge pufoase  XML
Forum Index » Alge
Author Message
bogayman
Member

IP:

As avea si eu o intrebare... cum se numeste aceasta alga?
Am urmarit topicul si nu am vazut acest aspect.
Claudiu Truta
Member

IP:

Este fuzz
bogayman
Member

IP:

Multumesc.
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Da, fuzz. O alga care nu pune probleme in mod normal. Probabil ca ar fi regresat oricum, incet-incet.
Din mai multe incercari in timp ... am observat ca la aceasta valoare a Ph-ului plantele se simt cel mai bine. Seara tot acvariul fierbe . Deci din punctul asta de vedere cred ca aici ma opresc ( sa ma corectati daca gresesc ).

Nu gresesti deloc. Asa se face. Cam asta e "secretul" despre care se intreaba multi. Nu o valoare a pH-ului, nu invartitul in jurul vreunui tabel cu valori, intrebandu-te pe unde te afli de fapt... ci doar sanatatea plantelor.
Cu toate astea, daca ai de gand sa mergi pe varianta "am stabilit pH-ul si totul este ok ACUM" ai grija sa pastrezi si kh-ul constant. Nu stiu cum. Descurca-te cum poti. Doar sa nu uiti ca totul depinde si de kh. Altfel acel "ACUM" va deveni "candva"

Iar algele - da-le naibii. Concentreaza-te la sanatatea plantelor si atat.
Algele nu vor disparea never de never. Vor regresa si te vor asteapta sa faci vreo greseala. Ele nu se grabesc nicaieri. Sunt aici de multe milioane de ani si vor mai fi inca mult milioane dupa ce vom disparea noi. Ele te vor invada zambind daca vor avea conditii prielnice, dar la fel de bine, de cele mai multe ori, vor sta cuminti daca in apa ta conditiile vor fi propice pentru plante.

Toate cele bune.
Claudiu Truta
Member

IP:

Eu zic ca totul tine de echilibrul dintre nutrienti, lumina si CO2. Eu te sfatuiesc sa lasi no3-ul la 10, po4 la 1 si Fe la 0,1. Co2-ul sa il tii la 35 ppm. Spune-ne cate ceva si despre lumina
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

berberul wrote:Eu te sfatuiesc sa lasi no3-ul la 10, po4 la 1 si Fe la 0,1.

P-astea de unde le-ai scos? De curiozitate...
Claudiu Truta
Member

IP:

Din experienta personala. Am observat ca la aceste valori am avut cele mai putine probleme cu algele. Nu sustin ca aceste valori se potrivesc pentru orice tip de planta si probabil ca nu sunt valorile la care plantele dau maxim, dar cred ca este un echilibru bun intre nutrienti. Daca cineva are o experienta mai mare si poate sa ne ofere o reteta mai buna sunt gata sa o primesc si sa o aplic
mihaidinu
Junior member
[Avatar]

IP:

In cele din urma am scapat de alge ... dar am "scapat" si de eriocaulon setaceum . I-am schimbat si locul in acvariu, am dat si cu easy carbo in el ... si s-a cam dus ). Am pus in centru 1 fir din care sper sa mai scot ceva ...
Ph mentinut la 6.5 si kh 5. Uitasem ce pot sa faca niste SAE tineri ... eram invatat cu cel de aproape 15 cm care se cam lenevise ( avut in acvariul vechi ).

Am pus si o poza cu starea lui actuala. Nu ma prea pricep io la aranjat plante ... dar ma gandesc sa mai pun ceva intre L aromatica si cuba, imi pare prea brusca trecerea. Ma mai gandesc si la niste lemne ceva .
Nu e prea clara, dar merge.
[Thumb - 1.JPG]

alexnbv
Membru de baza

IP:

Foarte frumos acvariul...tine-o tot asa

This message was edited 1 time. Last update was at 10/07/2010 22:09:29

Acvariu 126
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Daca ai dat Easy Carbo direct pe planta, ca sa arzi alga, da, ai reusit sa pierzi cu brio Eriocaulonii. Mi-e mi s-au topit in acvariu cu ADA si habar n-am de ce.
In rest, tine-o tot asa. Acvariul arata bine, pare sanatos si frumos

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Alge
Go to: