Message |
|
Neavând rabdare sa-mi iau un substrat pentru creveti (si nu prea imi place substratul negru), avand un kg de ADA Aqua Soil Amazonia Powder ramas de la alt acvariu l-am asezat si am turnat peste pietris cumparat din pet shop combinat cu 2 pumni de ADA Congo Sand SS tot ramas de la un alt acvariu, urmând sa-mi cumpar substrat pentru bonsai ca sa pun in filtru ( pana atunci am in filtru un burete), ca si plante am pus ce aveam in fostul set-up pentru betta, jumatate din ele (nu mai era loc in acvariu de cate plante erau, doar mossul l-am pus pe tot (vreau sa se intinda ca un gazon pe tot fundul acvariu), ca si decor am pus tot pietrele alea plus inca una mai mare in plus si azi voiu pune si niste cioate, deocamdata urmeaza sa le imbrac in moss, la acest acvariu folosesc numai apa de osmoza chiar si pentru completarea apei evaporate, urmeaza peste cateva zile sa schimb actualul bec de 11 w cu unul de 23w desi plantele se dezvolta excelent, dupa ce pun cioatele urmeaza poze.
|
 |
|
donpisote wrote:Sau poate iei doar body ul fata si iesi mai ieftin decat sa cumperi alt filtru.
Nu stiu de ce mi se pare ca va referiti la un filtru foto de pe un dsrl!
|
 |
|
Super!, astepatam sa te hotarasti sa-ti iei un mandarin?
|
 |
|
Nu e cam mic filtrul?, mediile creamice sunt pentru filtrare biologica, clar ca ar mai trebui piatra, macar uscata sau tot schelete de coral mort daca nu aveti buget de piatra vie.
|
 |
|
|
 |
|
Ai renuntat la skimmer si la filtru hob pentru acest acvariu, sau e deajuns filtrul intern, chiar ca am o lumina foarte proasta in acvariu, .
|
 |
|
Waw, cam cati melci vor fi?
|
 |
|
sebacka wrote:Mai Andrei, eu zic sa lasi crevetii in pace si sa te apuci de alte hobiuri. Cum tu iti schimbi optiunile de 5 ori pe zi, crevetii nu vor avea nicio sansa. Deci, apuca-te de fotografiat, de filatelie, de orice vrei tu, doar lasa vietuitoarele-n pace.
Nu e bascalie, chiar vorbesc foarte serios...nu e de tine ACVARISTICA!
Daca tot stiti atat de multe, va pun o intrebare, de ce nu reproduceti creveti amano?
|
 |
|
Am inteles!, am reusit recordul de vreo 300-400 rcs intr-un acvariu de 60 litri, din 12 creveti cumparati.
|
 |
|
David.Loghin wrote:In legatura cu subtratul am auzit ca trebuie sa am 5-7cm de manado pentru a nu iesi Aqua Basis in apa.
la plante nu fac aditii de co2 (dar am de gand sa imi fac un sistem)... folosesc in fiecare zi Jbl ferropol 24
imi poti recomanda un filtru de substrat? sau cum pot sa confectionez unu? 
Nu stiu ce sa va recomand, eu nu am folosit pana acum.
|
 |
|
E bun jbl sansibar negru, sau sa-mi iau Shirakura Red Bee Sand, daca da care si de ce cantitate as avea nevoie, e buna o punga de 4 kg ?
|
 |
|
Eu zic sa mai scoti din substrat sau sa pui un filtru de substrat si sa pui un autocolant subtire la baza acvariului ca nu prea arata bine cu asa mult substrat, ca si plante depinde daca faci aditii de co2, cat de des fertilizezi, ce iluminat v-a avea acvariul, etc.
|
 |
|
Pentru ca acest set-up cu betta incepe sa ma plictiseasca si vreau creveti, vreau sa fac acest acvariu cu creveti Amano, Tiger si poate si green, acum as vrea sa-mi recomandati un substrat negru bun pentru ei (care sa-l gasesc de cumparat in romania), pentru inceput voi folosi actualul hang on classica 3, pe viitor o sa-l înlocuiesc cu un extern (cu asta trebuie sa tin capacul din spate al acvariului scos si nu arata prea bine), ma gândesc sa pun pe langa creveti si niste pestisori mici (gen boraras briggite sau microrazbora), ca si decor o sa pun niste pietre, crengute si plante ( sa predomine mossul), nu vreau sa pun co2, poate doar foarte rar fertilizanti (sa nu-i deranjeze pe creveti).
|
 |
|
um02122 wrote:Pai cu lumina aia galbena iti ies niste poze de ma intreb cum poti iubi acvariul acela.
Pai nu prea gasesc lampa gata facut-a, chiar vreau s-o schimb si nu as vrea sa iau din strainatate.
|
 |
|
donpisote wrote:Pai nu ai zis ca l ai desfiintat la 12 noaptea ?
Nu am fost clar, l-am desfintat pe cel de marea neagra, nu marinul meu mult iubit, nu am inebunit, o sa pun poze.
|
 |
|
Eu nu vreau skimmer pentru acvariul de apa dulce, ci pentru marin.
|
 |
|
|
 |
|
Ce atata hidrogen sulfurat, m-am trezit azi noapte la patru cu un miros oribil de hidrogen sulfurat, asa ca acest acvariu a fost desfiintat in toiul noptii, am dat drumul la anemone in mare si urmeaza sa arunc bazinul (e manjit de silicon, vestea buna e ca imi voi face un acvariu pentru creveti (de apa dulce) locul acestuia pe birou.
|
 |
|
Cu salifert am no3 10.
|
 |
|
Mi-au venit testele salifert, sunt mult mai simple decat jbl.
|
 |
|