[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: RvN
Forum Index » Profile for RvN » Messages posted by RvN
narcis wrote:Azi am scos iar o gramada, inca mor, nu vin la mancare. Am mai facut un schimb de apa cu ocazia asta. Estimez ca traiesc inca vreo 50-100, multi sunt in moss, care s-a intins in tot bazinul, de sus pana jos. Saptamana viitoare, dupa ce pun carbune, o sa fac o repopulare din celalalt bazin cu bucephalandre.
Crevetii morti, au ajuns hrana la nannacare si la botia, a fost nebunie.

Imi pare rau de pierderea suferita . Sper sa reusesti sa refaci colonia si sa uiti de acest episod trist. Multa bafta!
Cu putin noroc, sper sa reusesc sa fac mutarea in noul bazin luna asta.

Din pacate, nu am indeajuns timp la dispozitie asa cum mi-as dori si tot aman. Insa, printre picaturi, mai bifez tot felul de amanunte. Am spart piatra din cel mic in asa fel incat sa se potriveasca in anumite locuri din celalalt, am dezlipit si ce s-a putut din corali de pe ea ca sa ii pun in viitoarele lor locuri.

Ramane sa rezolv cu vasul pentru ato, sa trag si sa ascund toate cablurile in spate, sa fac un capac negru din plexiglas de 3mm pentru aio, decupat dupa suportul lampii si conturul skimmer-ului, sa decupez capacul de sticla, sa beau o bere, sa mai beau inca una, :D si dupa ce bifez toate astea pot trece la urmatorul pas.
EduardB wrote:Era doar un bazin morcovit.

Au mai fost scene, infioratoare... poate de "aia" ii era frica.

Acum, banuiesc ca este linistit.

Nu e asa linistit, ma cunoaste, sunt imprevizibil.
Lemon wrote:Cel mai important e ca a supravietuit frumusetea asta de piatra.

Adevarat, ))))), a scapat cu bine din mainile mele dibace. Desi, a transpirat putin de emotii bazinul cand am bagat-o acolo.
Gabi C wrote:Salutare. Un mic update de astazi. Sper sa va placa :

image

Absolut superb!
Ca sa fiu sigur de rezultat am apelat la o mana profesionista, @Eugen_JR, si asa am transformat bazinul dennerle dupa cum doream.
Pompa de recirculare este rezervata momentan.
Lampa este ca si vanduta.
Bazinul este in continuare disponibil.
Salut, materialul filtrant vine in stanga, primul compartiment (spartura de coral, maxspect bio balls si deasupra perlon). La jumatate, refugiul cu chaeto (luminat de o lampa submersibila led) nu conteaza ca este ingust, asa am avut si inainte si a fost ok, iar ultimul compartiment va tine pompa de recirculare si skimmer-ul tunze 9001 (are magnet care il tine temeinic unde doresc eu).

In alta ordine de idei, observatia lui Dan a fost cat se poate de buna, dupa ce m-am zvarcolit ca un zvarcolac in somn :) la prima ora l-am desfacut in ideea de a-l reface sau inlocui cu unul deja facut din fabrica. Ramane de analizat
Ms Dan. O sa fie o idee mai jos, da. Am lasat putin mai mult spatiu decat trebuia intre returul de la Jbl si capacul de sticla (am vrut sa ma asigur ca nu se vor atinge si sa ma zbarnaie la creieri). Se echilibreaza cu faptul ca am piatra in bazin si toti peretii bazinului sunt (inca) intregi :D. :)
raul.tatulescu wrote:Foarte bine arata forma acelei pietre, nu se mai vede nici plastilina roz de lipire. " Succesuri" napraznice!

Multumesc frumos!!!

La piatra am folosit praful si resturile ramase din timpul manevrelor pentru a ascunde cat mai bine lipiturile , combinate cu niste ciment de la aquaforest se pare ca si-au facut treaba.
Cam asta ar fi 75% din scape, urmeaza integrarea pietrei (si tot nisipul) din bazinul mic in peisaj. Dar asta dupa ce ma mai uit vreo 2-3 zile si ma mai gandesc, pentru ca nu mai umblu la el dupa mutare, cel putin o perioada de 2-3 saptamani, ca sa se linisteasca putin.
EduardB wrote:Doar lampa, se da?

Salut, sigur ca da, se da si separat. Multumesc frumos!
opincarul wrote:
dan.pavelescu wrote:cc: opincarul
e pret bun baiete, scarpina-te de bani ca nu mai pupi ocazie ca asta..

Sunt cu copilul la Alexandrescu. Nici daca mi-l da gratis nu am cum sa-l iau
Spor la vanzare, Stefan!

Multumesc mult! Multa sanatate si Doamne ajuta sa fie totul bine!
O poza cu bazinul si lampa
Deoarece urmeaza un mic upgrade, se vand urmatoarele:

- Bazin Dennerle 30 litri cu filtrare tip AIO (sump intern cu 2 compartimente). Are capacul de sticla, suportii si pad-ul original si returul JBL. Ca si aspect, sticla nu prezinta zgarieturi - pret 180 ron

- Pompa recirculare Sicce Nano 430 LPH (ultra silentioasa) - pret 60 ron

- Lampa Nemo Light Marine 18 W (impreuna cu suportul pentru bazin si cutia) - pret 200 ron.

PM sau 0734.302.364 Stefan
Cu bune si cu rele, cu mici imperfectiuni pe care le-am vazut ulterior (unele retusate, altele pe sistemul asta e), dar pana la urma am terminat. Rezultatul se vede in poze.
Cum pe marti sau miercuri vin restul echipamentelor, weekendul urmator ma ocup de mutare.
Pana atunci o sa il curat bine de resturile de silicon ramase si ma apuc de scape.
Buuun, mai facem un mic pas inainte.

Astept sa ajunga urmatoarele acareturi:

- lumina care a ramas pana la urma Ai Prime 16HD alba si cu suportul de aluminiu gri.

- pompa de valuri tunze 6020

- 1 pachet de plastelina DD visinie pentru a lipi cateva elemente din scape

- Carbon, Seachem Phosguard si Seachem Stability.

- Skimmer Tunze 9001

Sarea ramane aceeasi ca si pana acum, Grotech, sunt multumit de ea asa ca nu o schimb.

Maine rezolv retusurile de la geamul separator si lipesc ansamblul de bazin si daca imi permite timpul dau o fuga la geamgerie sa imi decupeze capacul pana la aio.

Saptamana viitoare, mai mult ca sigur, fac mutarea din cel mic. (nu ca asta ar fi un monstru :D)
Gabi C wrote:De abia astept sa il vad dat la apa.

Multumesc mult!

Merge mai incet dar macar avansez cum trebuie, fara graba si greseli. O sa mai postez poze pe masura ce progresez.
Hmmm, daca nu apucam sa iau cubul asta de 60 litri cred ca ma orientam catre aqua-life.ro unde am vazut un model nou in oferta, AIO, Viv aquarium din sticla ultraclara, 76 litri cu dimensiunile 40 x 40 x 40 la un pret bun, undeva la 700 ron (si scuteam partea cu mesteritul). Dar acum este tardiv, mi-am inceput aventura cu asta, continui alergarea :), oricum am o mare slabiciune pentru Dennerle si mi-a facut si placere sa construiesc eu toata sandramaua din el :D.
Alta viata acum, mai am sa fac niste mici retusuri unde nu s-a acoperit bine cu silicon si sa lipesc ansamblul de bazin.

Pe spatele bazinului voi pune folia cu care a venit iar in lateralele sump-ului ramane sa decid daca pun tot folie sau mai bag o fisa la silicon.

Forum Index » Profile for RvN » Messages posted by RvN
Go to: