Message |
|
Nici o graba, lasa sa manance de la altii pana atunci.
|
 |
|
Alga cum laudae…
Samy, tu esti ala rau din Terminator. Poti sa-i faci orice, el tot revine. Nu te face pe tine o alga amarata, sigur gasesti o solutie, cum ne-ai obisnuit deja.
Acvariul arata super oricum.
|
 |
|
Deja sunt marca inregistrata acvariile tale. E foarte misto combinatia dintre brunul rocii vulcanice si diferite nuante de verde de la bucephalandre, mai ales verdele inchis.
|
 |
|
Multumesc. Acum astept sa apara puii, ca a trecut caldura, am iar 22-23 de grade in acvariu. De la 28 in timpul verii.
|
 |
|
Da, ochi de vultur. Sa stii ca una din benzile led de alb baga un fel de galben in ultima vreme, cred ca trebuie inlocuita. E lampa custom made, astea mai dau si rateuri.
|
 |
|
Unele merg bine, altele nu. In general nu merg grozav, banuiesc ca substratul Dennerle nu e cea mai buna alegere. In acvariul mic am JBL, nici nu se compara, pare mult mai bun.
In asta nu merg bine decat plantele easy. Cred ca ma enervez si il umplu de cryptocoryne.
|
 |
|
Schimb de apa, incercam sa intervenim cat mai putin in bazin, eventual mai reducem din mancare, pe modelul din filmuletul postat de narcis pe pagina lui alinutz.
|
 |
|
Schimb de apa, curatat filtru si furtune, debit ca la balamuc si incepem sa ne revenim dupa caldurile din vara.
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:
Din 100 de insi care recomanda sifonarea saptamanala, doar 3 o fac.
Eu sunt unul.
Dupa cum am mai zis, intepi substratul intr-un loc, astepti sa se duca toata mizeria in galeata, dupa care ridici teava si intepi in alt loc. Fara sa agiti substratul. Nu e un capat de lume daca nu acoperi toata suprafata bazinului, aspiri pe zone. Saptamana asta o zona, saptamana viitoare alta. Important e sa mai scoti din detritusul ala.
|
 |
|
Are rost in combinatia all in one + carbo, pentru alge. Doar ca fertilizant nu prea are, solul fertil de la jbl e foarte bun.
|
 |
|
Foarte frumos arata. Plante sanatoase si multe, apa curata, exact ce trebuie.
|
 |
|
Zis si facut
|
 |
|
Vrei sa ai cate putin din fiecare, ca la inceputuri, intineresti
|
 |
|
Sau, mergand pe firul post-decembrist melancolic, sa tai doar varfurile
|
 |
|
Misto asta cu schimb apa la 3 saptamani, dar cred ca e exceptia. Daca iti iese, e perfect, inseamna un echilibru biologic fain. Dar las-o pe colega sa faca schimbul saptamanal, clasic, de regula e mai bine asa, mai ales acum cand are un dezechilibru in acvariu.
|
 |
|
Arata extraordinar jungla. Nu o tunde. E ca si cum si-ar taia un rocker din anii ‘90 pleata, doare.
|
 |
|
Arata foarte ok si casuta provizorie, eu zic sa-i lasi acolo pana ai vreo 2-3 teste de apa care arata ca e totul ok in bazinul mare.
Vad ca sunt doua straturi de sol, care din ele e Benibachi? Si celalalt ce e?
|
 |
|
Am numarat 3 valve sens sau mi s-a parut? Nu e putintel cam mult? Adica, vorba aia, face sens?
|
 |
|
Stai ca nu inteleg, e tarziu. Codoiul nu se monteaza dupa filtru? Si atunci unde se face presiune?
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Tin sa va reamintesc ca la chimie am fost prostul clasei, asa ca va rog din suflet sa ma corectati/indrumati.
CH3CH2OH=LOVE
|
 |
|