Am patit si eu acelasi lucru la un acvariu infiintat cu 2 luni in urma. Dupa ce am trecut prin faza cu invazia de alge verzi in prima luna si cu alga bruna in cea de a doua, am patit-o si pe asta cu niste pete albe pe geam si pe Cabomba. S-a intamplat la 3 zile dupa ce schimbasem apa (50% din ea+spalare temeninica a acvariului, pietrisului si a filtrului) si elementul filtrant (Tetratec EasyCrystal FilterPack C).
Am sifonat fundul acvariului si am improspatat 25% din apa adaugand Algacid si Sera Nitrivec. Am oprit hranirea pestilor pentru 24 de ore si am intrerupt iluminarea acvariului pe timp de noapte (pana atunci lumina mergea non-stop). Deja de a doua zi geamurile au inceput sa se curete usor iar pestii ciuguleau de zor frunzele de Cabomba. La trei zile fenomenul a disparut complet. Oricum, dupa pataniile cu algele de tot felul, am ajuns la concluzia ca multe din rele mi s-au tras de la prea multa mancare data odata. De atunci le dau numai cat pot manca de la suprafata in 1-2 minute iar o data pe saptamana ii tin la regim pentru 1 zi.
|