[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: viulian
Forum Index » Profile for viulian » Messages posted by viulian
Message
Hehe - am gasit: http://www.engadget.com/2007/04/17/wi-aquarium-the-wifi-enabled-fish-tank/

Acvariu WIFI - 2000$ - poti sa-ti hranesti pestii online, reglezi temperatura si sa vezi camera si primesti email cu ce se intampla.

Eu am facut o orga de lumini comandata de winamp (pe site-ul din profil) deci nu mi-ar fi greu sa fac niste dispozitive primare de pornit oprit heater/lumina etc, de pe computer

Oricum, asta ca sa ma aberez. Mai intai sa traiasca pestiutii...
De acord si eu cu hrana pana la urma - probabil tocmai de aceea exista riscul sa supraalimentezi pestii -> cu un animal te joci, te harjonesti, ma rog - dar cu pestii singura modalitate sa 'reactioneze' la tine e cand ii hranesti - si e normal sa vrei sa-i hranesti.

Multumesc de link-uri - ma surprinde (repet, ca nou venit) ca link-urile toate (si din discutii pe care le-am citit pe forum) ca multi vorbesc de Germania, ebay - pana si aceste link-uri cu hranitorul automat sunt tot din strainante. Totusi nu sunt atat de pasionat sa strabat mari si tari pentru un aparatel de 100euros (sunt sincer).

Simt nevoia sa justific aceasta abordare - cu costurile - pentru ca mi se pare cea mai corecta. Te-ai apuca sa cumperi o masina, doar ca sa descoperi ulterior ca e 3000 euros/an CASCO si ca iti consuma 30L/100% si ca de fapt daca faci credit, ajungi sa mai dai inca 10.000euros in plus la final ? Sa te arunci asa cu ochii inchisi, in numele pasiunii (pe care nici macar n-am descoperit-o, nici acvariu n-am inca :-) sunt si io sceptic.)

Nu vad nicaieri, prin posturi (de fapt cate am citit) ce trusa de medicamente trebuie sa ai mereu (si cat costa sa ai trusa asta). La om cea mai frecventa este raceala, si in orice casa exista un Fervex/Aspirina/Paracetamol/Algocalmin cred.
La pestiuti ? Si costa mult medicamentele ?
Interesant asta cu hranitorul automat (imi surade ideea, ca automatist eu doar sa stau si sa privesc).

Iar de stat, azi m-am culcat la 3 dimineata stand si citind o gramada de posturi pe aici. Ma termina usurinta cu care avansatii vorbesc de pesti cu denumirea latina, cand io abia pot sa identific elementar 'a, ala galben', sau 'a, ala cu mustati'.
N-am cumparat nimic deocamdata (oricum mobila de bucatarie o fac spre iarna deci am timp destul sa citesc ).

Ma bucur ca am dat de site
Touché!

Multumesc de informatii; in weekend ma infiintez la Hornbach (copypaste de pe web: Magazinul este situat in sudul Capitalei, pe strada Turnu Magurele din cartierul Berceni) sa vad cum e oferta si sa fac o lista cu ce se poate cumpara (si se incadreaza in bugetul alocat) pentru ca apoi sa ma documentez.

Exista oare iluminatoare de acvariu care se pornesc si se opresc singure ? (probabil ca da :-) pana la urma e o actiune care se preteaza usor la a fi automatizata). Nu de alta, da protestez vehement impotriva unui ritual suplimentar inainte de culcare

Ce se strica in timp la un acvariu, si trebuie periodic inlocuit ? (nu ma refer la apa, sau la burete, etc). Pompitele acelea de aer sunt rezistente ? Ma gandesc - la cat timp stau scufundate, plasticul nu se deterioreaza/inmoaie/rupe, etc? Nu e mult 3-40RON la cateva luni - dar daca la 2 luni trebuie sa inlocuiesc mereu cate ceva...

Chiar, si voi cum rezolvati problema plecarii in concediu/deplasari ? Ce fac pestiutii in tot acest timp ?
Pentru ca in curand o sa imi refac mobila de bucatarie, vreau sa las loc pentru un acvariu de 50L (oricum daca dau gres, incape un coptor cu microunde ceva, gasesc io :-) ). Si iata, am cateva intrebari:

a) cat costa pe an (timp si bani), sa detii un acvariu nepretentios?
Nepretentios = cativa pestiuti colorati, energici, cateva plante 'low maintenance'. Cel mai mult imi doresc apa sa fie foarte curata deci probabil voi investi in sisteme de curatare. Cat costa apa (cam cati L trebuie schimbati anual, cat e consumul la tot acvariul avand ceea ce e necesar, cat costa mancarea pentru pestiuti, etc).

b) la cat se ridica investitia initiala ?
Am vazut in piata la Gorjului un magazin cu acvarii; unul 'la pachet' (cu 'de toate' isi facea reclama vanzatorului) de 60x30x30 e vreo 250RON. Aici pe site am citit ca e nevoie de timp pentru 'ciclarea' acvariului, etc. Ma rog, nestiind cum e cu sistemele de curatare a apei si cat de usor sa poate face 'modding' la un acvariu ca sa ii pui un sistem ceva mai bun, iata deci si intrebarea - cam la cat s-ar invarti acest 'start-up', estimativ? Repet, ceva modest, curat. De la acvariu, la substrat, la pestiuti ?

Am avut la fostul loc de munca niste broscute testoase intr-un acvariu - erau terorizate cand dadeam drumul la filtru. Orice faceau, cand dadeam drumul se strangeau brusc in carapace si multa vreme ramaneau asa.
Pestii tolereaza mai bine aceasta 'galagie' facuta de toata aparatura necesara mentinerii ecosistemului ? Vibratiile de la transormatoare de exemplu ?

Lasand la o parte aspectul placut al unui acvariu intretinut - pe scurt as vrea sa stiu la ce ma inham si sa stiu sa nu chinui bietele animale, daca imi dau seama ca nu sunt in stare...

Multumesc pentru raspunsuri,
Hello,

Am citit regulamentul cand m-am inregistrat, deci:
a) numele meu si tot ce mai trebuie - pe pagina de web din profil. Locatia e tot aici in profil.
b) motivul inregistrarii: cateva intrebari / nelamuriri despre ce implica a avea un acvariu.
c) experienta cu acvariile: ZERO.
d) nu garantez ca voi participa lunar - deci e ok daca imi va fi sters contul cand o sa vie scandenta.

So hello, dau fuga sa postez intrebarea... [da, am citit primele 3 pagini de la incepatori si am si folosit functia Search.]
 
Forum Index » Profile for viulian » Messages posted by viulian
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com