[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Alienseed
Forum Index » Profile for Alienseed » Messages posted by Alienseed
E ok sa schimb buretele din filtru la fiecare 4 luni asa cum scrie pe el ?!
Va multumesc
Probabil c-o sa ai probleme si mai tarziu cu buturuga aia in acvariu ca nu orice lemn e bun pentru asa ceva.

Buturuga e cumparata din magazin, "speciala" ptr acvariu, nu e pusa de mine orice buturuga...
Carja Ioan wrote:
Alienseed wrote:
INTROS wrote:. Acum apa are o tenta de maroniu.. E ok cu acei melcisori pusi acum in acvariu ?

Tenta maronie? De la ce? Turba-n filtru?
Melcii daca-s mici la maturitate si apuca sa faca oua in acvariu mai scapi de ei la pastele cailor. Daca crezi ca i-ai adunat pe toti, data urmatoare cand apuci sa-i vezi vor fi depus deja oua, asa ca va fi o incercare nesfarsita fara reusita. Daca tot vrei melci, iati mai mari ca sa nu apuce sa depuna oua inainte de a-i observa tu. Cei mici invadeaza filtre, furtune, substrat, pompe, n-ai sa scapi definitiv de ei prin nici un mijloc, decat daca demolezi tot acvariul si incepi de la inceput. Plantele se dezinfecteaza cu permanganat de potasiu, solutie roza, cateva minute, cred, nu stiu exact cat timp.

In filtru n-am adaugat nici un fel de substanta. Apa parca si-a mai revenit un pic insa tot inchisa la culoare e.. Plus ca observ in ea niste formatiuni albe ca o pinza depuse mai ales pe buturuga din acvariu...
INTROS wrote:Ce substrat ai? In principiu nu e nimic neobisnuit ce spui, mai lasa-l ca se limpezeste. Plantele daca au in rest ce le trebuie nu vor pati nimic de la apa tulbure. Cred ca e devreme si sincer nu cred ca ai pe el superlumina si fertilizare in exces sa fie un inceput de "apa verde". Nu e pus in soare nu? Filtrare are? Daca nu cumpara-i un filtru si lasa-l sa mearga daca gasesti pe acolo Sera nitrivec cumpara si pune conform prospectului, pune putin si in buretele din filtru. Repet, in 2-3 zile cred ca se va "re-limpezi" de la sine.

Ca subtrat am pietris de 1-3 mm amestestecat cu niste nisip pe care l-am spalat f bine(nu l-am fiert-e vreo problema?). Filtru am un Tetratec Easy Crystal Filter box300 care merge nonstop. Acvariul nu e pus in soare. Acum apa are o tenta de maroniu.. E ok cu acei melcisori pusi acum in acvariu ?
Va multumesc.
Salutare!
Sunt nou pe aici si as avea si eu nevoie de citeva sfaturi. Acvariu l-am cumparat acum 3 zile(un TetraAquaArt de 60L). In prima zi apa a fost ok, dar de ieri de cind am venit de la serviciu am observat-o f tulbure...aproape ca nu se mai vede filtru din acvariu. Mentionez ca nu am pesti decit plante : Cladophora aegagropila, Echinodorus tenellus si cryptocoryne(nu stiu exact) si 4 melcisori(nu stiu ce specie..mi-a dat vinzatoarea cind am cumparat plantele zicindu-mi ca sunt buni acolo...).
Sint f ingrijorat din cauza apei..sa nu-mi afecteze plantele... care ar putea fi cauza si o solutie ceva...
Va multumesc!

Forum Index » Profile for Alienseed » Messages posted by Alienseed
Go to: