[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Alexandru Bazavan
Forum Index » Profile for Alexandru Bazavan » Messages posted by Alexandru Bazavan
Mda,nu se vede,dar este pozitionat in asa fel incat sa tina cioata.O sa il scot intr-o saptamana.

Momentan imi este destul de greu sa umblu in acvariu pentru ca sunt mutat fortat de acasa(este santier) pana marti.Daca eram acolo era mult mai simplu si puteam sa-l bibilesc mai mult.
Bolovanul este pentru fixarea cioatelor.Mai sunt cateva dar mai mici.
Cu codoiul au aparut numai probleme .Am un programm foarte incarcat si nu reusesc sa ajung sa o incarc.O plimb de 3 zile dupa mine.In Ploiesti este doar un loc in care putem incarca buteliile care se inchide la ora 4.Maine de dimineata o sa incerc sa ajung si sper ca imediat dupa aceea sa o pun la acvariu.

Totusi,nu sunt multumit de acvariu.Vreau sa mut putin blyxa si sa trag mai in fata cele 2 cioate ca sa am loc pentru plantat si in spatele lor.Vreau sa acopar acvariul in cea mai mare parte cu blyxa,didiplis si ludwigia.
Salut.Acvariul meu a avut parte de o mica reamenajare:au aparut Didiplis,Nimphea si Umbrosum.Am acoperit toata partea din fata cu Blyxa si Staurogyne.Am adus cele 2 radacini in acelasi loc pentru a avea spatiu in restul acvariului pentru plante.Maine ii dau drumul buteliei Co2 si saptamana viitoare as vrea sa incep fertilizarea.
Din punct de vedere al valorilor stau din ce in ce mai bine:
PH:8>7.5
NH3/NH4:0.25>0 mg/l
GH:13
KH:8
NO2:0,025>0,01(apa testata are aproape aceeasi culoare cu cea din acvariu)

Iata si niste poze: http://postimage.org/image/uq4vvsqrn/
http://postimage.org/image/8nrwmjl8v/
Luna asta am in plan:teste de NO3,FE si PO4,inlocuirea unuia dintre sertarele filtrului care are bureti cu siporax,achizitioanrea uneltelor pentru gradinarit,inceperea fertilizarii si a Co2-ului,schimbarea treptata a plantelor(vreau sa raman doar cu:didiplis,blyxa,staurogyne,nimphea,ludwigia,moss ,cryptocorine si umbrosum) si adaugarea pestilor.

Numai bine!
Ce temperatura ai in acvariu?
Salut si bine ai venit printre noi.Depinde de unde esti.

Carasii sunt pesti de apa rece.Temperatura de 23 de grade este cam ridicata pentru ei.Problema este ca ,daca scazi temperatura din acvariu o sa le faci rau celorlalti pesti.Vezi cum faci sa dai carasul sau ceilalti pesti.

Acum trebuie sa faci ciclarea cu pestii.Este recomandat sa schimbi zilnic 20 % din apa cu apa lasata la declorinat 24 h.Da-le pestilor mai putin de mancare pana cand ciclarea este finalizata.

Cat de des schimbi apa si in ce cantitate?

Neon de 30 w cu dimensiuni sub 438 mm nu gasesti.In aceste dimensiuni merg doar cele de 15.Daca il dai jos pe cel original ce spatiu iti ramane?

Plante easy fara alge poti cumpara de la colegii de pe forum.
Continua cu schimburile de apa.
Iti sugerez sa nu mai folosesti substantele.

Lumina actuala este insuficienta pentru plante.Incearca sa mai iei un neon de 15 w.Dupa aceea poti sa iti iei plante "easy":cabomba,elodeea,rotala,anubias,moss,egeria etc.
Buna.Schimburile mici si dese,cheia marilor succese!Fa schimburi de apa de 15-20% zilnic.
Ca sa ajuti ciclarea, da-le pestiilor mai putin de mancare pestilor.
Salut.Foarte frumos bettanul.Incearca sa schimbi autocolantul pentru ca e din alt film si nici nu iti pune in evidenta plantele.Mai bine ar arata unul negru sau unul albastru.

Succes in continuare!
Salut.Nu gasesti nicaieri neone de 50 w mai scurt de 40 cm.Eu am neoane de 54 si au 120 cm.Singura varianta este sa mergi pe mai multe neoane de 15 w.
Salut.In primul rand scoate toate porcariile alea din plastic si scoicile.Incearca sa le inlocuiesti cu pietre si radacini tratate.
Ridica temperatura pana pe la 25,26.22-24 mi se pare cam putin.
Cumpara un filtru(urgent!).
Din cate inteleg eu tu din 10 xipho(fara sa o mai punem la socoteala pe femela care a murit) ai o femela si 9 masculi(sper ca ai gresit in exprimare).La vivipari este recomandat sa ai un mascul la 2,3 femele.

Acvariul tau nu este ciclat.Imediat dupa ce iti cumperi filtru,incepe schimburi de apa zilnice(de 20%) cu apa pe care o lasi 24 de ore intr-o galeata la declorinat.

Succes!
Avand in vedere ca au trecut vreo 2 ani si jumatate,ma mir daca betta-nul mai este in viata.

Uita-te si tu la data...
Depinde ce plante ai.Daca ai elodeea,cabomba,rotala,egeria,anubias sau altele easy o sa stea foarte bine in acvariul de 20 l.
Nu se vede in poza.Incarc-o pe imageshack sau alt site de genul asta si da-ne linkul.
Prin obisnuiti,la ce varietate te referi?
Nu stiu daca vor forma un grup.Cel mai bine este sa-i schimbi pe cdei doi cu panda si sa mai iei cativa.Corydoras panda raman mai mititei,nu se fac cat paleatus sau cat aeneus.Daca iti plac cred ca poti sa iei mai multi.

Sa pui totusi si un fundal pe spate si incearca sa gasesti o cioata mai mare(te costa in jur de 30 de lei).Betisoarele alea arata cam naspa(doar parerea mea-gusturile nu se discuta).
Arata divin!
Salut si bine ai venit printre noi.O sa iti trebuiasca mai multa lumina pentru plante.Iti trebuie inca un neon de 30 w,poate pe viitor 2.
Corydoras sunt pesti speriosi si se simt mai bine cand sunt mai multi asa ca iti recomand sa mai cumperi 4.

Acvariul l-ai ciclat?Daca nu,citeste "Ciclul azotului" si "Ghidul incepatorului" pe care le gasesti pe forum la sectiunea Articole.

Asteptam si niste poze cu acvariul tau.

Numai bine!
Salut.Iti recomand neoanele de la Aqua Medic.Eu merg la un acvariu de 300 l pe 2 Plant Grow si 2 Reef White,T5.
Salut.Dupa proiectul cu acvariul de 300 l, ma pregatesc pentru un iaz.Acest proiect v-a fi finantat in cea mai mare parte de taicamiu,care s-a imbolnavit si el de la mine.Ideea cu iazul a fost a lui in totalitate.Acuma de...ma sacrific si am grija si de asta .Iazul o sa fie facut in 3 trepte,prima de 80 cm adancime,a doua de 120 si ultima de 150.Dimensiunile vor fi de 4-5 m lungime si la latime inca suntem in negocieri .Eu as vrea sa fie de 4x4.La un calcul aproximativ imi dau 20.800 de l de apa brut.Net nu stiu exact cat,dar ma gandesc ca trebuie sa aduc si nisip in cantitate mare si cativa bolovani pe masura.

Acum urmeaza si intrebarile:
1.Ce plante rezista in iaz?Nymphea?
2.Ma gandeam sa-l betonez si dupa aceea sa il acopar cu folie.In Hb mi-au spus ca nu sunt probleme,dar inaintea foliei si mai pune ceva,o vata parca.Este vre-un risc daca il betonez?
3.Cam cati crapi japonezi ar intra in el si la ce dimensiuni sa ii iau?Ma gandeam ca la inceput sa cumpar 10 crapi de 15-20 cm,sa ii inmultesc si sa pastrez o parte din pui.Eu zic ca 25 de crapi ar fi arhisuficienti.
4.Ce filtru imi recomandati?Ma gandesc sa merg si varianta unui filtru home-made,avand in vedere ca filtrele pentru iaz din magazine sunt foarte scumpe.Pe langa acesta o sa fie si un filtru UV care sa-mi pastreze apa curata.
5.De unde pot lua nisipul?Vreau sa-l iau negru,pentru a creea impresia de adancime.
6.Stiti vre-o sursa sigura pentru a cumpara crapi?
Multumesc anticipat si numai bine!

Forum Index » Profile for Alexandru Bazavan » Messages posted by Alexandru Bazavan
Go to: