Message |
|
Poti tine cichlide africane de Tanganyka , cele gen shelldwellers , care isi fac casa in cochilii de melci , sunt mici si faine .
|
 |
|
Am crengi de salcie si diferite radacini ,in acvariu ,de ani de zile , fara probleme . NU le-am fiert si nu le-am tinut in apa , doar le-am clatit si le-am bagat in acvariu . Daca lemnul este bine uscat si nu provine din locuri suspecte ,este ok . oricum nu recomand sa face-ti la fel ca mine , eu unul am riscat .  )
|
 |
|
Vand acvariu 112l 80x35x40 cumparat din Hornbach 80lei , 3 ramirezi bolivieni maturi frumosi 40lei , sau schimb cu siporax nou , capac acvariu 60x30 etc , contact pm sau Taz_Devil_45@yahoo.com
|
 |
|
Am eu de 112l , 80x35x40 , cu 90lei , daca poti veni dupa el .
|
 |
|
salut . Acel acvariu este usor de facut si arata super , mai ales cu bugetul tau nu-i problema .
1. Acvariul cat mai mare , in special lungime si inaltime pt scalari , un 200x60x60 ar fi perfect ,
2. Daca nu ai mai facut acvarii ,mai bine fa-l la comanda
3.Capac homemade , fac diferiti colegi acvaristi foarte faine
5.Lumina poate sa fie cu tenta galbuie sau folosesti turba in filtru + lemne si iti coloreaza apa galben , de la tanin
6. Extern , cele mai bune sunt Eheim , umplut doar cu sticla sinterizata ( Siporax , Substrat Pro . Sintomec , Micromec , Matrix etc)
7.Plante plutitoare , Pistia , Eichornia , Limnobium etc , eventual ceva Echinodorusi mari .
8. Autocolant negru , simplu si frumos
9.Diverse lemne , se pot folosi vita de vie , stejar , salcie etc sau lemne din petshop , pietre rotunde necalcaroase .
Cu scalarii iti recomand din proprie experienta , sa iei un grup mai mare 8-10buc pui , iar pe masura ce cresc dai din iei si iti opresti doar ce iti place , eventual 2 perechi .Iar ca tetra , merg bine neonii rosii , rummynose etc grup de minim 20-30buc , iar corydoras grup de minim 8-10buc ,
|
 |
|
Vanatoare placuta .  )
|
 |
|
Poti folosi cu incredere crengi de salcie ondulata (Salix Tortuosa ) , cu mentiunea sa fie uscate bine . Folosesc de ani de zile fara probleme si arata super.
|
 |
|
M-am gandit ca asta vrei , cand am vazut suportul pentru lampa suspendata . Poti sa faci o rama de sticla pe margini de circa 4-5cm si lipesti de ea o plasa ceva cu ochiuri mari , sau ceva de genul. poate mai au si altii ceva idei .
|
 |
|
Sper ca nu-l lasi open-top ? Discusii mai au obiceiul sa 'zboare'  ) . arata bine pana acum
|
 |
|
Personal as merge pe una dintre primele 3 , iar in dreapta as pune un echinodorus mare sau un Nymphea Red mare , cu 2-3 pietre rotunde la baza , si substrat de nisip alb .
|
 |
|
Aquael -ul umple-l complet cu siporax si adauga un burete pe sorb .Iar biobox-ul la fel , o prefiltrare de burete si in rest siporax . speli buretii saptamanal si nu umbli deloc la siporax , atat . bafta cu proiectul
|
 |
|
Foarte fain , imi plac in special sudamericanii tai 
|
 |
|
Vand : 3 Pannaque Maccus 50lei , 5 Farlowella Acus 50lei , 3 ramirezi bolivieni ( adulti superb colorati ) 50lei
acvariu mp 112l 80x35x40 cm 100lei , filtru Aquael fan 2 plus 35lei , incalzitor Resun 100w 20lei , accept si schimburi cu diverse , detalii pe pm , doar pt Brasov si Sf. Gheorghe , nu trimit in tara . o zi buna
|
 |
|
Incearca cu niste hrana vie , rame de pamant de exemplu , de obicei nu rezista tentatiei .
|
 |
|
Eu procedez asa : am 3 acvarii goale de 10l, 40l , 100l , cand am nevoie umplu cu apa din bazinul cel mare de 400l , 50% +50% apa curata tinuta la temp camerei , si adaug un filtru intern gata ciclat din bazinul cel mare + incalzitor , sau merge si fara filtru depinde de situatie .
|
 |
|
Cu un cutit decapitezi incepand prin sectionarea coloanei , rapid si fara durere , din pacate cateodata mai trebuie luate si decizii de genul asta .
|
 |
|
Eu schimb la acvariul de 400l , cate 40l-60l de 2 -3ori pe saptamana , cu un furtun de gradina normal , galeata de 10l si 2 butoaie de cate 20l in care tin apa pt schimb . Schimbul + sifonarea substratului nu dureaza mai mult de 5-10minute . foarte simplu . evident daca poti fa-ti schimb de apa la picatura .
|
 |
|
Poti sa bagi linistit ,6 zebre , desi eu iti recomand neoni cu acei cory , calculul acela este doar orientativ , evident depinde si ce filtrare ai si cata apa schimbi . bafta
|
 |
|
Cumpar Nannostomus eques , preferabil un grup . astept oferte pe pm . multumesc
|
 |
|
Daca ai pesti in crestere trebuie hraniti , si pana la 6-7 ori pe zi pentru o crestere corecta , asa ca 2-3 ori nu este mult daca le dai in cantitati mici , in natura se hranesc non stop . Pentru a recrea asta in acvariu trebuie hraniti des si putin , crede-ma stiu ce vorbesc , cresc pesti de ani de zile . de exemplu daca cresti discusi sau alte cichlide si hranesti puii o data pe zi , vor creste diformi , si vor ramane in urma cu cresterea , adultii se pot hrani o data pe zi , dar nu recomand asta . o seara buna
|
 |
|