[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: DraCoNi
Forum Index » Profile for DraCoNi » Messages posted by DraCoNi
paradoxx wrote:in zoo Center vazui azi acvariu de 54 cu "tot ce trebuie" mai putin filtrare la 255 ron

mai mare vreau, am 80cm disponibili pe lungime, vreau sa ma intind pe toti
daca e mai mare e mai simplu de intretinul, incape mai multa vegetatie, mai multi pesti
Ok, de ce sunt acvariile asa ieftine la hornbach? o sticla cu grosime de 6mm e destul pentru un acvariu de 120 de litri? nu as vrea sa am surprize si sa ma trezesc cu apa prin casa
Lia wrote:Bun? ziua! Bine v-am gasit! S?rb?tori cu s?n?tate vou? si celor dragi ! ??
Mi-am luat acvariu , Amtra Laguna, ?i ner?bdarea m-a împins s? sar etape ! Dup? o s?pt?mân? de la instalare , am adus ?i pe?tii, 10, în volum de 30 l! Nu stiu s?-i numesc , înc?! Deja am 3 victime ! Sper s? se opreasc? aici ! Mâine intru în a treia s?pt?mân? ?i urmeaz? s? pun a trei doza de " easystart " ! Pot sa o pun cu pe?tii prezen?i acolo? Mul?umesc! ??
Nu stiu dac? mai stiu s? aduc poze ! Nu am frecventat de mult un forum.
Am s? incerc !

o sa te rog sa iti deschizi propriul topic pentru acvariul tau, nu e frumos sa intri in topicurile altora
paradoxx wrote:scuze de mesajul postat tarziu. Chiar voiam sa iti recomand ca in cazul in care pastrezi filtrul intern,ar fi totusi recomandabil sa il schimbi pe ala,e urat si cam degeaba. as recomanda un Eheim Pickup sau mai ales Aquaball,vizual ar merge chiar si JBL i80/100 sau cat iti permiti,rezervele se completeaza in functie de inaltimea acvariului.(cele enumerate sunt silentioase,insa nu sunt sigur cat la suta e pick-up-ul)
aceeasi problema pe care o ai tu,m.a impiedicat sa tin in viata mai mult timp plantutele de suprafata,eu avand miscare multa si agitata la suprafata apei.

asta e, ma resemnez ca plantulete mor, nu-i bai, bag mai multe sub apa si gata, nici nu vreau sa bag spraybar-ul sub apa pentru ca tetra se joaca cu bulele pe care le face si asta imi bucura mie privirile, xipho onnoata in sus importiva apei din spraybar, nu vreau sa le stric distractia

Cel mai probabil o sa merg tot pe eheim ca intern.
Vreo idee ce as putea folosi ca sa tin salvinia auriculata departe de jeturile de la sparybar? Se tot duc sub ele si le scufunda, ies si iar se duc, e un ciclu, si nu stiu ce sa pun sa separ spraybarul, dar doar la suprafata apei
Am rezolvat filtrul, am scurtat furtunurile si nu mai face asa urat.
Craciun fericit tuturor!
Sunt momente cand filtrul scoate un huruit ciudat, e ca si cum nu s-ar alimenta corect cu apa, sau ca si cum ar trage aer, am verificat si in-ul si out-ul si nu vad nici o problema nicaieri. Nu ma deranjeaza zgomotul dar mi-e teama sa nu il stric. Oare am facut ceva gresit? In el am pus asa, grilaj cu piciorusele in jos, burete albastru, peste am completat cu eheim substrat pro, grilaj cu piciorusele in sus si inchis. Filtrul este mai jos decat acvariul, nu stiu daca pozitia are vreo relevanta.

Am facut un video cu sunetul daca ajuta la ceva https://youtu.be/zVA_9bdObzs
paradoxx wrote:recomand a se pastra si internul pt micsorarea particulelor mari in mai mici,dispar suspensiile vizuale din apa

si eventual imi poti recomanda unul mai...stealth asa? ideea e ca asta creeaza un curent nu prea prea prietenos in acvariu, eu as fi preferat sa scap de el, dar daca zici ca sa ramana, macar sa il inlocuiesc cu unul mai invizibil si care sa nu mai faca asa curent in apa
Doamne cat de minunat este un filtru extern, abia astept sa treaca aceste 3 saptamani sa scap de cel intern, pestii deja par mult mai ok, oxigenarea se face categoric mai bine pentru ca nu mai ies la suprafata dupa aer xipho
Da stiu ca e gol, urmeaza un anubias pe lemn si o sa mai bag niste java moss pe niste bile pe care le ancorez in acvariu, vreo 4 la numar
Instalare efectuata
ugarit5 wrote:E ok,umple-l cat poti cu materiale de filtrare biologica,si lasa buretele doar la intrarea in filtru. In rest,lasa ce ai acum si daca mai incape baga sera siporax

ok, asa fac, multumesc mult

nu mai am rabdare sa plec de la munca, vrea cineva sa vina sa lucreze in locul meu si eu sa ma duc sa ma ocup de acvariu?
ugarit5 wrote:Foarte tare,va imbunatati filtrarea radical

sper, cel care a facut cadoul a luat si 1litru de substrat pro de la eheim, e ok sau il schimb cu altceva? a spus ca i l-au recomandat la magazin
Vesti bune, astazi am primit cadou un eheim 150 nou, diseara dupa instalare pun si poze
Am in plan un anubias pe lemn si niste barbierii moss pe niste bile dinalea plutitoare, vreo 3-4 la numar sa le ancorez in acvariu, dar pe rand asa usor usor
https://plici.ro/image/Jt9
Eu nu-s fan sanitari, in loc de sanitari am doi melci nerita, iti recomand si tie si nu vei mai avea nevoie sa stergi sticla acvariului, in 5 zile au ras orice urma de alge.
Ok, multumesc mult pt ajutor si imi cer scuze daca va stresez cu prea multe intrebari dar am multe de invatat

Au venit si plantele de suprafata arata foarte fain
https://ibb.co/3znnxs0
Am o nedumerire de melcii nerita, ce mananca? Eu le am luat niste algae waffers, dar nu i am vazut interesati, mai interesati au fost xipho de chestiile alea. Au 4 zile de cand sunt in acvariu, pot trai doar cu ce e pe sticla?
M-am gandit sa va fac cumostinta cu noii locatari, ei sunt cei mai harnici melci, curata sticla toata ziua
https://ibb.co/gPL1s1g

Forum Index » Profile for DraCoNi » Messages posted by DraCoNi
Go to: