[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: DraCoNi
Forum Index » Profile for DraCoNi » Messages posted by DraCoNi
Am zis ca revin cu update nu? Am mai instalat un anubias. Mai am de luat si alta mobila in acvariu dar usor usor incepe sa arate chiar dragut zic eu avand in vedere ca e primul acvariu. Bineinteles ca veteranii vor fi pe modul..."meh doua plante", dar eu sunt multumit
https://img.plici.ro/image/Jhe
Anubias l-ai prins pe piatra da?
Filtrul l ai spalat in apa din acvariu? Daca l ai sapalat in apa de la chiuveta acvariul tau s a deciclat
Am zis sa vin si eu cu un feedback.
In primul rand va multumesc tuturor pentru sfaturi, sunteti o comunitate minunata si nu as fi reusit sa am pesti asa fericiti si un acvariu atat de cristalin fara voi. Apreciez foarte mult ca va rupeti din timp ca sa impartasiti din experienta voastra cu mine.
Legat de feedback...cea mai buna decizie sa schimb filtrul intern cu unul extern, apa este super curata, curat acvariul la doua saptamani, oxigenare super, pesti sanatosi, melci fericiti.
ionionut wrote:Eu intr-o iarna geroasa am adus 10 neoni la termos : )
Am plecat de acasa cu termosu-n sacosa, cu niste apa calda in el.
La intrarea in magazin, am varsat apa calda, nenea mi-a pus pestii cu apa lor, si m-am intors ca boierul cu termosul in sacosa.

Asta cu termosul a functionat, multumesc mult de idee, nu ma gandeam la ea desi am 3 termosuri
Am dus un mascul guppy unui prieten ca a ramas fara iar eu oricum aveam prea multi pesti in acvariul meu mic

Si o sa revin cu o poza zilele urmatoare, pregatesc ceva fain in acvariu, ca tot imi place mie mult anubias
Pai eu am nevoie sa duc guppy doar 30 de minute, e o distanta de maxim 1km, deci cred ca vor fi ok
Guppy rezista la un transport la 1 grad temperatura actuala timp de 30 de minute? Sau ajunge congelat?
dan.pavelescu wrote:Da. Masculii sunt colorati, femelele au aspect sters.

Masculii sunt in multe forme, femelele arata cam la fel, mai sunt si unele cu coada usor colorata.

multumesc m-am lamurit
Intrebare stupida, dar asta pentru ca am gasit diferite variante de raspuns si vreau sa fiu sigur de cel corect
Masculul Guppy este cel care este viu colorat si coada eventai si femela este cea mai putin colorata corect? Sau e invers?
Am gasit
Caut si eu o perie dinaia pentru curatat spraybar-ul de la filtru, aveti idee unde as putea gasi? Aparent am alge in interiorul lui si nu inteleg cum au ajuns acolo
Daca aveai si tu niste pesti normali, adica de incepatori, te ajutam cu drag, dar eu ca sa vad ce ai nevoie sa tina cineva a trebuit sa caut pe google sa vad daca e vorba de pesti sau altceva
raul.tatulescu wrote:Ajuta sa faci ciclarea cu un filtru deja colonizat de bacterii insa va fi nevoie ca bacteriile sa se adapteze la noii parametri si sa se inmulteasca si in substrat pentru a stabiliza acvariul. De asemenea daca in acvariul nou bagi alt filtru ar trebui sa mergi cu ele in paralel cateva saptamani.

Eu am deja 2 filtre functionale in actualul acvariu, un intern noname si un eheim 150 (2211), acum eu vreau sa iau un acvariu mai mare, ala o sa trebuiasca ciclat, ideea e ca pana se ciceala cel nou in acvariul vechi as lasa doar eheim-ul si c cel mic as face ciclarea in cel nou, ca sa nu mai cumpar un al treilea filtru, nu am ce face cu atatea. Si voiam sa stiu daca e suficient ca pe timpul ciclarii in acvariul nou sa functioneze doar filtrul intern, sau e musai sa mut externul
Intrebare: Cand iau acvariul nou, merge sa fac ciclarea doar folosind internul din cel actual? Adica dimensiunea filtrului are vreo relevanta in procesul de ciclare?
LiviuG wrote:Corect, nu vei avea pui. In schimb, te vei umple de "puncte albe". pe sticla, plante, decoruri si alte acareturi de prin acvariu. Eu asa am patit.

alea se rezolva nu e greu, cu penseta se strang foarte usor
Trebuia sa lasi filtrul celalalt sa functioneze in parelel cu acesta nou minim 3 saptamani, dupa cate am invatat eu pana acum, in teorie da, se reia ciclarea in cazul tau. Cineva cu experienta ma poate contrazice, poate gresesc...
LiviuG wrote:Ai cumva melci Neritina zebra? Ei mai depun oua cate arata ca punctele albe din poza.

Da, am doi, dar nu ma asteptam la asta
Din ce stiu, oricum nu supravietuiesc puii ca trebuie apa salmastra, deci nu mi fac griji ca o sa am un acvariu plin de melci
Are cineva idee ce sunt chestiile albe care seamana cu niste seminte?
Liv wrote:Daca sta 10 cm pe linga masa e o problema majora si grava. Risti sa crape siliconul sau chiar sa se sparga sticla. Daca depaseste suprafata de sprijin chiar putin pui intotdeauna sub fundul acvariului o placa zdravana de lemn.

Aaa, ok multumesc, de aia scriu aici inainte sa fac orice, ca sa nu am surprize

Masa are 92 pe 51, caut ceva care sa se incadreze in dimensiunile astea, oricum o sa i dau start de prin februarie cred, va tin la curent

ca veni vorba de perete, asta va fi pe masa, am o masa de ''cafea'' rezistenta faina pe care va fi asta, cred ca merge si de 100, daca sta 10 cm pe langa nu cred ca e problema, si urmatorul vreau sa-l fac in perete, nu stiu cum am ajuns de la un acvariu de aproape 30 de litri la dorinte dinastea mari, dar imi place. la asta de pe masa vreau sa invat sa plantez cu substrat fertil, cu aditie de co2, dar pastrez pestisorii la nivel de easy, vivipari, tetra

Forum Index » Profile for DraCoNi » Messages posted by DraCoNi
Go to: