[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: DraCoNi
Forum Index » Profile for DraCoNi » Messages posted by DraCoNi
Apa e putin tulbure ca am aspirat in substrat

image
Bayek wrote:Folosesti carbon lichid (glutaraldehida)? Cel de la Masterline e foarte. E obligatoriu daca ai lumina buna, mai ales ca nu bagi nici CO2.

Am luat de la herbaquatic ca il cunosc pe unul dintre baietii de acolo, dar daca nu am rezultate schimb.
Samy wrote:Scuzama te rog, is gripat cobza nu am remarcat
Eu sincer ma asteptam ca vi cu alt bazin
Scuze.
Eu asi adauga niste eulocharis mini pe fata ,tufa mare din stanga mai pe spate .
Cele din spate de tot sunt normal de mijloc dupa ce cresc tufele astea mari nu le vei mai vedea.
Bafta

Am si alt bazin in pregatire, dar sunt unele chestii care nu sunt pe stoc si mai am de asteptat pana vin inca vreo 2 saptamani.
Aveam prefiltrul ala care ocupa din spatiu, desi foarte util am renuntat la el si am mutat deja mai in spate partea stanga
Insanatosire grabnica. Eu m-am insiprat de pe tropica cu reamenajarea, ei au zis sa le pun in spate
Pe gazon nu m-as baga inca, mi-e teama dupa experienta precedenta
Foarte frumos arata. Acum ca ai lumina buna, eu as mai lua un pot de crypto parva si as pune langa piatra, pe toata lungimea ei. Iar limnophila as aduna-o mai grupat si langa ea as pune o planta rosie, althernatera sau ceva la fel nu foarte pretentios.

Ar merge si gazon, dar nu e musai.

Si eu merg pe pauza la pranz, motivul fiind si unul egoist: cand vin acasa seara, vreau sa ma bucur de acvariu, nu sa vad o chestie gen biotop, cu 10% lumina.

limnophila am zis ca o inmultesc singur ca e simplu si fac padure acolo in spate, crypto parva cred ca ar merge 2 poturi chiar si nu stiu althernatera asta pare complicata, dar am sa incerc.
Nu ma deranjeaza sa vad acvariul cu 2-3% lumina insa ma deranjeaza sa frec la alge la fiecare 2-3 zile desi am 4 melci neritina in acvariu.
Pai e mai sus ce am facut cu ele, pun diseara o poza actuala ca intre timp au crescut
image
Ca si plante sunt urmatoarele: Limnophila Sessiliflora, Cryptocoryne wendtii Brown, Vallisneria Americana Gigantea, Microsorum Pteropus, Echinodorus Bleheri, Cryptocoryne Parva
Eu merg si pe principiul : natura are pauza de la lumina ziua?
Da, majoritatea pestilor provin din zona tropicala, unde la pranz de obicei e foarte innorat si ploua
Vietuitoarele vor sti cand e ziua cand e noapte?
din ce am citit pestilor le trebuiesc 30 de minute sa se adapteze la nivelul de lumina pentru ca nu au pleoape, in tot timpul ala sunt stresati si speriati
La restul intrebarilor nu stiu ce sa zic
Cu pauza aveam si pana sa trec la o lampa dinasta destepta si pauza ajuta sa nu am alge, de asta am zis sa fac pauza
O sa adaptez rasarit si apus la cate 1 ora fiecare, 6 ore la 60% cum ai spus, si vad dupa cum stau cu plantele.
Oricum dupa ce am studiat pe tropcia ce si cum cu lumenii nici nu ma mir ca au aparut alge pe sticla, pana ieri am avut un program mult prea puternic pentru acvariul meu, aveam 2 ore de 100%, 4 de 50% si 4 de 25%
O sa scriu mult dar vreau sa ma asigur ca am facut bine ce am facut.
Lampa asta twinstar 45b are in 100% 1217 lumeni, conform ghidului tropica privind lumina necesara plantelor eu am nevoie de ~20 lumeni/litru, la 30 de litri ai mei inseamna 600 lumeni si am facut urmatorul program de iluminat:
-ora 6.00 se aprinde lumina la 3%
-ora 8.00 incepe efectul de rasarit de la 3% la 60% pe o perioada de 1h si 40 min (atat ma lasa aplicatia)
-ora 12.00 3% lumina (pauza de pranz)
-ora 14.00 60%
-ora 17.00 incepe sa scada intensitatea de la 60% la 3% pe aceeasi durata de 1h si 40min
-ora 22.00 0%

Am luat in calcul faptul ca ce e sub 50% este o lumina prea medie spre slaba asa ca facand un calcul total cand lumina este intre 50 si 60% reies 6 ore de iluminat la care se mai adauga inca 80 de minute in care intensitatea luminoasa este intre 10 si 40%
Acum vine intrebarea, o fi bine?
Eu am mers pe all in, ma bazez pe melci, bine nu ma ingrijoreaza algele verzi de pe sticla, numai sa nu apara chestii mai complicate
Am o idee, ai zis ca vrei lumina puternica seara de la 8 o ora, baga intre 13 si 14 un 3% si seara de la 8 la 9 pui 70%-100% cat iti trebuie o ora, dupa care reduci la 3% pana la 22. Zic asta pe programul pe care il folosesc eu.
Eu folosesc programul asta, gasit la un baiat pe youtube care are mai multe acvarii faine, am incredere in el. Lampa mea e twinstar 45b pe un acvariu de 40 de litri
image
Am notat, multumesc!
Ma duc la shopping
Iau si fundal negru daca tot iau ceva
Daca ar fi sa pun un robinet la filtrul eheim, tot eheim bineinteles, ca sa ajustez debitul, unde ar fi mai bine sa fac asta pe in sau pe out?
Pun si fundal negru, mi e teama ca am doua maini stangi si sigur iese cu bule
Poza de dimineata
image
Am vazut variantele mai ieftine dar eram curios, m am gandit ca poate astea de la ADA se curata singure
Eu nu inteleg de unde dorinta asta de inmultire a pestilor. Hai sa luam lucrurile pe rand. Intai te ocupi de dotat bazinul si dupa de inmultit pesti. Tu vrei direct crescatorie?
In general inmultirea vine ca efect al bunelor conditii din acvariu. Plus ca puii au nevoie unde sa se adaposteasca sa nu ajunga hrana.
Ce e asa special la ADA DOOA de costa atat?
https://www.nevertebrate.ro/lily-pipe-sticla-ada-dooa-stream-pipe-v-2-13mm-34640
Eu zic asa, nu investi momentan intr un acvariu mai mare, invata cu asta, pe masura ce capeti experienta or sa iti vina idei de aquascaping si o sa vrei al doilea acvariu, la treilea acvariu si pana sa ti dai seama ai o camera speciala pentru acvarii plina
Ciudat cu radacinile plantelor.
Cea mai buna investitie pe care o poti face acum este un filtru extern care te ajuta si la acest acvariu si la unul mai mare eventual.
Am insistat sa raman la filtru intern pana am vazut cum merg acvariile colegilor si cum al meu nu vrea, filtrarea biologica face minuni in acvariu.
Am citit totul cap coada, o sa incep prin a spune ca oameni mai experimentati ca pe acest forum nu gasesti, sincer nu am destule cuvinte sa le multumesc pentru ajutor.
Acvaristica fara investitie e greu, am plecat din acelasi punct si o sa iti spun direct ca fara bani nu merge, insa hobby fara bani oricum nu exista.
Pestii alesi nu sunt cei mai simpli, viviparii tind sa se inmulteasca nelimitat, daca nu ai un acvariu plantat serios in primul rand puii ajung hrana, fara un filtru cu o capacitate mare de material filtrant biologic boom-ul demografic va duce inevitabil la o decimare a populatiei de pesti mai devreme sau mai tarziu. Inteleg ca acel substrat Manado ar fi totusi ok pentru plante (sper sa nu fi citit gresit) ceea ce inseamna ca nu inteleg de ce plantele tale stau in cosulet de petshop cand ar trebui puse in susbstrat direct.
Pentru iluminat ce program ai?
Am uitat sa va spun, daca vrea cineva guppy in Bucuresti, eu ma confrunt cu o explozie demografica momentan
Pai bate ca am schimbat lumina. Merge sa incerc gazon in ambele
De aia vin eu aici, capat idei

Forum Index » Profile for DraCoNi » Messages posted by DraCoNi
Go to: