Message |
|
Un desen inca mai explicit: http://www.reefkeeping.com/issues/2003-01/gt/images/overflow-dynamic-labeled.gif
PS. Scuze pentru posturile astea aiurea
Va rog sa fiti sa amabili, sa le uniti, daca se poate. Multumesc.
|
 |
|
A, si inca ceva: este mai bine daca se face teava din bazin in forma de "U", ca sa nu intre aer in cotul care trece peste marginea bazinului prin capatul din butelie cand se schimba apa si scade nivelul sub acel capat. Eu umplu cotul cu apa cu ajutorul unui furtun de aer introdus in cot pana la nivelul scel mai de sus, si tragand aerul din acesta. Cand a iesit tot aerul curge apa daca-i mai inalt nivelul ei in bazin decat cel din butelie. Nu-i bine sa se gaureasca cotul in partea de sus ca sa se extraga aerul, pentru ca daca apare o posibilitate sa intre aer in el nu mai curge apa.
http://imghost.webspell.eu/image.php?id=0c6916810cce8ecfa9cc5fe3160d4736
Toata treaba se poate face si mai estetic, in functie de indemanare si fantezie. Aici se expune principiul de functionare, ideea in sine. Orice supraplin face cu atat mai mult zgomot cu cat trece mai multa apa prin el.
|
 |
|
http://imghost.webspell.eu/image.php?id=f575b9b7a9fbfe683a0a350da52ab7bc
Galeria face minuni, dar cu asta-s obisnuit deja, asa ca pun adresa, dar daca vreti sa vedeti poza si peste o luna va trebui s-o salvati, ca va disparea candva de unde se afla acum.
|
 |
|
Ahaaaa! Acuma vad ca-s doua furtune! Asta inseamna ca scoate inca si mai multa apa proaspata pentru ca intrarea e in imediata vecinatate a esirii, dar na, hai sa nu fiu carcotas, trec peste asta. Daaar, cum vor ei sa declorineze apa instantaneu? Sa va pun o poza cu supraplinul meu care functioneaza de vreo juma de an? Din butelia de racoritoare?
|
 |
|
angelfish wrote:nu inteleg cum evacueaza pentru ca ,capul de evacuare e mai sus:probabil are un sistem gen turbina care foloseste presiunea de la intrare  ,nu dau detalii despre el.
Cum ai ajuns sa crezi ca si evacueaza? Mentioneaza ei asa ceva in descriere?
Exista un fel de supraplin care se monteaza pe marginea bazinului si functioneaza fara sa fie nevoie sa faci gaura in peretele lateral. Poti sa-l mesteresti pe genunchi dintr-o butelie de racoritoaresi te costa bani marunti.
|
 |
|
Anubias wrote: Dar as vrea sa stiu daca cineva are, ca sa-mi zica cum se asigura ca "exact" aceeasi cantitate de apa iese cata intra. Cum se asigura ei de asta? N-as vrea sa imi dea apa afara din acvariu in sufragerie! 
Banalul si binecunoscutul "Supraplin" se ocupa de treaba asta, si o face ireprosabil si sigur.
|
 |
|
In afara de asta, instalatia asta ultramoderna, menita sa revolutioneze acvaristica, imi aduce aminte de banalele robinete cu plutitor pentru rezervoarele de la "WC"-uri.
O fi doar o impresie iselatoare?
|
 |
|
angelfish wrote: Intrebarea mea e daca are cineva asa ceva:
As fresh water is added, it is automatically dechlorinated to safe levels by the specially designed water input nozzle.
In afirmatii ciuntite n-am avut niciodata incredere.
angelfish wrote: Approximately 5 gallons of water per hour is supplied to your aquarium while removing the same amount of dirty water.
Mi se pare interesant si te scapa de gaurit acvariul iar pretul e de 18 CAD
Apa care se arunca contine si o parte din apa care intra in acelasi timp in bazin, asa ca nu-s 5 galoane care se inlocuiesc, ci mai putina.
Un uscator de rufe poate fi si o bucata de sfoara cu doua cleme!
|
 |
|
Dar au o treaba in comun: ma seaca! Imi blocheaza pompa cu care scot apa pe care o schimb, se raspandesc in toate bazinele, inainte de a-i vedea deja au depus oua, misuna pe conurile de reproducere, invadeaza canistrele, si nu fac nici o treaba mai bine dacat mine. Nici macar pomacea nu-mi curata geamurile. Am 5 barosani in 250L si i-am lasat sa vad daca fac vreo treaba. Neam! Nu-s rentabili! Iau salariu degeaba. Asta-i adevarul.
|
 |
|
Cei care folosesc sondele stiu cat de mare-i influenta mediului din acvarii asupra lor, cat de importanta este etalonarea, si cat costa solutiile.
|
 |
|
Nici "EHEIM"-urile moderne "Profesionell" nu-s mai grozave: S-a schimbat sistemul de etansare, si asta nou nu face doi bani rai. Eu am din alea vechi de zece ani si merg "atza". Dar daca tin asa mult cine mai cumpara?
(S-au intrebat constructorii!)
|
 |
|
Dar n-a mentionat la care intunecare! :-)
|
 |
|
Mai omule eu interpretez scrisele tale in fel si chip. Poti sa fi mai explicit un pic? De ex. de apasat ai apasat probabil o pompa care trage apa din acvariu in filtru, si nu... ce stiu eu ce motorisca. Ce a inceput sa curga dupa ce s-a umplut? Filtrul? Fara sa fie alimentat cu curent? Nu-i etans?Ai lasat sa mearga pompa in gol fara sa curga nici o picatura de apa timp de 3 ore? Daca e normal sa mearga ca uns ? Eu cred ca pentru asta ai dat o turma de bani pe el, sau? Adica ce nu stii?
|
 |
|
Aha, acuma pricep si eu, afara se face intuneric de mai multe ori.
|
 |
|
"Expertul",...ha,...ha. Pai cu buturugile, la africani nu prea ai ce face. Ramane sa te hotaresti cam ce ti-ar place. Olandez, marin, japonez :-)
|
 |
|
Ca sa fiu sincer, nu cred ca esti apt sa faci fata la discusi pentru ca vrei un acvariu frumos, iar cine-i pasionat de discusi vrea pesti frumosi. Un acvariu frumos, cu discusi frumosi, este cea mai evoluata forma a acvaristicii de apa dulce, si nu sta la indemana unor acvaristi dispusi sa faca compromise.
|
 |
|
Poze o sa fac cind o sa fie intuneric afara, altfel nu se poate.
Asta-i pentru cine vede mai rau, ca mine!
|
 |
|
Sa nu faci compromise cand ai cumperi! Sa fie mandri si grasi, sa aiba forma corpului si a aripioarelor fara defecte, sa fie vioi, sa manance cu pofta, sa nu fie inchisi la culoare, sa fie curat si ingrijit bazinul in care traiesc de unde-i cumperi, sa aspire hrana normal cu gura, ca unii nu pot asta, sa nu aiba aripioarele dorsala si anala mai late decat 1/3 din inaltimea corpului, sa nu aiba saua pe frunte si sub opercule, sa fie cat mai rotunzi, invata cat trebuie sa fie raportul de marime intre ochi si corp, daca au ochii si aripioarele prea mari n-au crescut bine. Daca iei mai putin de 5 sa fii cu ochii pe ei, ca se infometeaza unii pe altii, cei mai obrasnici nu-i lasa la hrana pe cei mai sfiosi. Mai sunt multe de spus, dar... nu pot sa scriu acuma o carte. Si daca vrei sa-i inmultesti sa nu-i cumperi de diferite culori.
|
 |
|
Numai ca o sa pape frumos toti puisorii!
|
 |
|
Daca incearca sa ajunga la ou nu vor observa la timp ca-s cei mari cu ochii pe ei, si va trebuii sa ai mult noroc sa ramai cu 5 din 30. Creste-i separat si cand sunt mari alege-i pe ce cei mai frumosi si da-i pe ceilalti la altcineva.
|
 |
|