| Message |
|
|
Cam nasol momentul asta. Si eu am un pici de hepatus...a halit primele 2 zile dupa care s-a umplut de gris. Si nu era stresat deloc. Acum este in a 3a saptamana in care sta la hiposalinitate. Ajunsese rau de tot nu mai aveam sperante ca scapa.
Acum haleste ca un purcel. Si toata izolarea asta a mai avut beneficiu...cand ma zareste mai ca-mi sare in brate de bucurie. A devenit un excelent pet
|
 |
|
|
Deja mi-ati starnit curiozitatea...daca ajunge teafar la bucuresti si se poate, as dori si eu PAR-ul, dar nu pe spate!  ...si promit sa nu dau nici eu nimanui cu el in cap
|
 |
|
|
Shubi wrote:Pai gandeste-te ca pe aceeasi bani ai 17 canale PWM (cu Nucleo STM32F411RE) cu care poti controla ldd-uri, ventilatoare. Suna altfel, nu ?
Nici n-am avut vreodata de gand sa fac pe 17 canale! Initial am gandit 5 canale dar plm, daca bashitilor alora de chinezoi le-a fost lene sa faca softul cum trebuie m-am reorientat pe cele 4 canele pe care le pot dima. Oricum si eu tot prin ldd-uri dau in cap la leduri. Ca si confort de programare este mult mai simplu pe PC decat sa invarti la bton pana te ia somnul. Dar si asta DIY are alte avantaje ca poti folosi toate porturile si sa-l dezvolti ulterior.
Pentru mine a fost la indemana chinezaria pt ca am rezolvat treaba instantant!
Tot astept minunatia aia de contoller facut de stapanirea forumului
|
 |
|
|
Eu am iesit tot peacolo cu chinezaria. Dar n-a venit matze-n punga  4 canale dimabile - de fapt sunt 5 hardware dar "chinejii" au facut softul de PC functionabil doare pe 4canale  E cumva mai usor de programat in sensul ca-i o aplicatie in care setezi ce vrei si cum vrei dupa care faci un upload prin usb si asta e.
|
 |
|
|
Pan' la urma care este costul total pentru module/compoenete la modul "varsate la punga"? ca tot n-am inteles
|
 |
|
|
|
Am unul "no name" care functioneaza foarte bine. Calibrarea se face cu apa distilata. De cand il am, am verificat calibrarea de 2 ori dar nu a fost nevoie de ajustare.
Foarte usor de folosit.Ma bazez pe el mai ales ca am si un pestan la hiposalinitate.
|
 |
|
|
|
Piciul de la hiposalinitate o duce bine in continuare.Ce ma surprinde la el este ca nu haleste alge. In schimb este disperat dupa artemie.Cred ca am sa-l mai tin o spatamana si incep sa-l aclimatizez la apa din bazin.
Toate sunt la locul lor, bazinul mare se automentine.In afara de hrana, apa in ATO si curataul sticlei de 2 ori pe saptamana nu mai treaba cu el.
|
 |
|
|
|
"Noi vorbim, noi auzim".
Ai pierdut doar un coral pana acum, eu zic ca cel mai bine ar fi sa nu te mai grabesti.Ar fi pacat de investitia depusa pentru stocul actual si timpul scurs.
|
 |
|
|
|
+1 Zsido
|
 |
|
|
Eu zic sa incepem a pune si poze cu femei.Observ ca imediat ce vede ceva aici, colegul Blue este dispus "sa investeasca".Si cum noi ii dorim binele ar trebui sa-l stimulam cumva
Si daca tot isi trage si gopro4 poate ne si ofera ceva imagini live
|
 |
|
|
Auzi mah, dar de faza aia cu nevasta/soacra nu auzishi?  Poate-l gasesti in bazinul mic
Camaradul lui era inca printr-un bazin la Coralis. Pestele nu-i chiar atat de mic sa nu-l poti zari....
|
 |
|
|
Se poate descompune asa din cauza fosfatilor?
|
 |
|
|
|
In niciun caz nu as sfatui pe cineva sa puna apa de la robinet!!!! Dar nici sa treaca in extrema cealalta daca TDSul arata 0,04 in loc de 0,01 e o problema.
|
 |
|
|
Care alge? Nu am asa ceva. Ce vreau eu sa scot in evidenta este ca exista prea multa crispare si o tendinta exagerata in a da bani pe tot felul de echipamente. Ca iti arata TDS-ul 001 sau 004 credeti voi ca este o problema? Sau daca nu ai NFS dai de alge? Eu din practica am a juns la concluzia ca se poate fara.
|
 |
|
|
|
Nici eu n-an spalat substratul si nci spartura de coral. Matrixul il clatesc odata pe luna pentru este in canistra si atunci cand schimb PhosGuardul /carbunele am acces la el.
De substrat eu nu-mi prea fac probleme pentru ca dementul asta de Dorel il da peste cap zilnic. Trebuie mereu sa-l rearanjez si de cate ori bag mana in bazin este curat!
|
 |
|
|
Nu te stresa prea tare cu atatea masuratori.
Eu nu am niciun TDS si nici cartus NFS, Nu mai zic de faptul ca osmozorul meu este un kent marine achizitionat in anul 1999. Atat blocul de carbune cat si membrana pe care le folosesc acum au fost achizitionate tot atunci. Deci au stat in dulap ca rezerve timp de 15 ani!!! Si in vara asta cand m-am apucat de bazin le-am pus la lucru
Nu sunt curios cat ar arata un TDS pe apa de la iesire atata timp cat bazinul arata bine si toate lighioanele/coralii nu dau semne de vreun stres.
|
 |
|
|
Auzi, este diferenta de valori intre medii diferite aer apa/aer. Cu siguranta vei masura la fel in aer si in bucuresti si in Corbeanca
|
 |
|
|
Ouch! "Ie" vorba de mult ma1 mult...1 Aprilie! Mah, voi va tineti de pacaleli?
|
 |
|
|
Adica au mai ramas 34 de ore?
|
 |
|
|
Sau plecatul la toate meciurile de fotbal  Si gur va prefera sa te vada acasa cu mainile in acvariu decat hoinarind pe la stadioane
|
 |
|
|