[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Akaiu
Forum Index » Profile for Akaiu » Messages posted by Akaiu
Chiar asa, o sa mai ajunge vreodata la Bucuresti?
Asteapta...it takes some time.
Dupa o jumate de ora de stat in bazinul mare, piciul a revenit la locul lui.Se refugiase intre pompa de valuri si perete. A fost imediat luat in primire de damsel. Si ca sa nu-l stresez prea tare l-am scos. Ciudata reactia dracusorului...Probabil aratand la fel la culori, l-o fi confundat cu unul din neamul sau
Solutia temporara ar sa-i dau drumul in refugiu.
dan.pavelescu wrote:Am sunat acum la Emag si m-au asigurat ca il pot creste si in apa de la robinet

Ai uitat sa specifici ca se poate achizitiona si in rate!
Shubi wrote:
Eu la 1,84 am 86, noroc ca-s chel

Iti dai seama ca daca ai avea si ciuf te-ai duce spre 90
Am facut dintodeauna distinctie intre hobby si business! Prima optiune a fost intodeauna sa achizitionez pentru hobby-ul meu din zona retail si ca atare am lasat o caruta de bani acolo.Nu am alergat dupa preturi mici. Am vrut ceva bun si frumos fara sa alerg unde-i mai ieftin. Dar uite ca din pacate am ajuns la concluzia ca cele mai fericite situatii au fost oferite aici in comunitate pentru ca retailul m-a dezamagit in proportie de 90%.
Si daca exista retail cum trebuie ar fi cazul sa-l facem cunoscut! Cu exemple clare. Locuri unde banii nostri sunt tratati cu respect. Lista afista "discutii generale" este una mai mult informativa.

In niciun caz nu las bani in locuri obscure unde vanzatorul isi sustine viata de zi cu zi exclusiv din astfel de activitati.

Ca intodeauna, din pacate in Romania lucrurile se fac numai prost. Chiar daca nu exista o piata mare ca in occident asta nu inseamna ca trebuie se profite la maxim "pe spinarea" celor entuziasmati de acest hobby.
Cine este dispus sa faca business trebuie sa investeasca in infrastructura necesara domeniului daca vrea sa aibe succes. Din pacate in lipsa unei concurente reale cei care detin oarecum monopolul isi permit sa se culce pe o ureche fiind constienti ca isi vor vinde oricum marfa indiferent de calitatea sau serviciile oferite. Sunt de acord ca este un hobby foarte scump si suntem "doar o mana de oameni". Faptul ca-s dispus sa cheltui sume mari ar trebui din contra, sa motiveze pe cel ce-mi vinde marfa sa aibe produse/servicii pe masura.
E ca si cum m-as duce sa-mi iau o masina foarte scumpa si cand ajung in showroom sa am senzatia ca imi iau un Logan (nu ca ar fi normal ca un client de Logan sa fie tratat aiurea!!!!) Cred ca intelegi ce vreau sa spun.

Si uite asa apar in ecuatie cei care vand underground de prin garaje... Vor avea intodeauna loc pe piata atata timp cat starea de fapt va fi ca cea expusa mai sus.

Sincer, mai vreau niste corlai si vreo 2 pestani dar am ajuns sa pun pret pe banii mei in sensul in care mi-as dori ca in momentul in care ii bag in buzunarul cuiva sa fiu constient ca am primit ceva care merita valoarea respectiva si mai ales ca am fost tratat cu respect, nu la modul "hai ca l-am mai fraierit odata".

Am avut mai multe afaceri la viata mea si posibilitatea de a ma plasa de ambele parti ale baricadei, adica si cel cariua i-au intrat bani in buzunar.Si m-am ales cu mentalitatea asta paguboasa dar corecta!

Bottom line...Singura sursa reala si rezonabila de vietuitoare/ componente este aceasta micuta comunitate care s-a coagulat in jurul unor oameni de caracter in fata carora ma aplec cu respect!
Hehehe...nu-s chiar atat de inconstinet. A stat timp de 4 sapt la 1.009! L-am adus la 1020 in decurs de cateva zile.
Hehehe..asta-i o frumsete. Asta-i ca vedeta din bazinul Mosului.Nu stiu ce este, dar arata superb live!
Mda, din pacate lipseste cu desavarsire concurenta Cel putin la noi in zona. Si sincer, sa ma duc sa dau o caruta de bani pe un peste care adus acasa este si plin de ich....
Singura sursa din care sunt sanse de a gasi live stock a ramas aceasta comunitate.

Si ca sa fiu si ontopic, cei mai frumusei corali pe care-i am, au fost luati de pe bursa in urma unui anunt exact ca acesta. Dat aici in numele unei alte persoane. Am sunat, am mers si am gasit niste corali foarte faini. Deci se poate chiar si asa.Se pare ca eu am fost norocos
Deja trecerea la salinitate normala se face cu apa din bazin Cand va ajunge la 1026 va fi exact apa in care va trai, deci "lansarea la apa" va fi directa. Avem deja 1022.
Piciul este la 1021..Cred ca maine ii dau lansarea la apa.

Euphilia este iar umflata in pene Cred ca problema a fost de la Kh-ul scazut.
Saptamana trecuta am hranit targetat duncanul. Asta chiar creste vizibil . O sa incerc sa-l hranesc saptamanal.

In rest toate bune si frumoase, se autointretine.
Wow! Am lipsit si eu putin si intre timp v-ati si flambat?

Apropos de concurenta in zona alba. Care? Unde? N-am auzit de asa ceva!
Nu te mai agita atat. Trec pana dimineata. Apar dupamiaza si dispar peste noapte. Eu nu le mai bag in seama.
Vezi ca plate-ul trebuie hranit des. Eu cand l-am luat nu am stiut si dupa vreo 3 saptamani incepuse pa piarda din tesut. Acum il hranesc zilinic la pipeta si arata superb.
Exact asa tin piciul meu. Izolat complet intr-un vas de 1l care sta in bazinul de refugiu. Are o piatra cu aer. Tin apa la 1009 si schimb 0.5l de 2 ori pe zi.
Daca ai posibilitate sa-l izolezi complet ii vei putea aplica tratamentul foarte usor.
Mah, sa ne astepte cate o bipeda la fereastra nu-i chiar atat de greu, dar un hepatus....
De vreo cateva zile am bagat de seama ca al meu euphilla nu se mai umfla-n pene ca de obicei. Se hidrateaza dar nu scoate polipii la maxim. Am tot asteptat sa vad daca are doar o pasa proasta. Azi parca este ceva mai bine dar inca departe de cum se deschide el in mod normal. Cand totul este ok nu se pot zari cele 3 trunchiuri din care este alcatuit pentru ca polipii fiind iesiti arata exact ca un pom cu o coroana imensa.

Apa este in parametrii, am avut un sigur incident in sensul ca furtunul de la pompa de dozaj bicarbonat a fost "uitat" in aer si s-a infundat. Kh-ul ajunsese pe la 6.5. Acum totul a revenit la normal.

Piciul este ok si se afla in a 4a saptamana de hiposalinitate. Haleste cum trebuie si a devenit foarte prietenos. Ma asteapta tot timpul la fereastra
Da, este posibil sa fie si stresat de noua casa si de prezenta flavescensului.
Ideea este sa treaca de starea asta fara sa-l dea peste cap ich-ul.

Forum Index » Profile for Akaiu » Messages posted by Akaiu
Go to: