[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Eu zic sa incerci. Poate merge. Eu am avut un Echinodorus facut praf de un caras mincacios si mai ramasese o bucatica de frunza din el. Nu mai aveam nici o speranta. Cu toate acestea l-am replantat, i-am pus un con la radacina - fertilizant- si acum e o frumusete. :-)

Nu sunt plante pretentioase si daca ai rabdare, cine stie? Poate nu ii merge din cauza frigului in care l-ai transportat, dar temperaturile nu au fost totusi chiar asa de scazute. Sau poate trece printr-o perioada de acomodare cu conditiile din bazinul tau.

Succes!
busted wrote:mersi razvan pentru sfaturi ... cred ca am sa mai cumpar cateva zebre.. DAr mentionez ca acvariul are numai 15 l ... SI ma intreb cate zebre ar mai incapea si daca ar mai incapea... SI vreu sa-ti spun ca in acvariu nu am nici incalzitor nici aerator nici filtru... :( din pacate. Acvariul nu l-am instalat de mult... Am niste plante de suprafatza nu am subtrat si am pus un paharel de plastic umpic taiat in care ma gandeam ca se vor putea ascunde sau chiar depune... SI m-ar interesa cum " o fac " :18: zebrele adica este o chestie pe care poti sa o vezi adica poti sa-ti dai seama cand se imperecheaza ca la betta sau nu... Ca sa stiu la ce sa ma astept nu de alta.... scuze pentru exprimarea cam stranie dar deocamdata sunt incepator in zebre am zis ca sunt primele mele zebre....

Si asta numesti tu acvariu?...Si mai vrei sa iti si depuna.... Tine cont ca zebrele sunt pesti de cird si au nevoie de spatiu de miscare. In 15l le omori cu buna stiinta.
Dalles wrote:Am mai gasit si eu unul!!!

image

Vaaaiiiii !!! Ce urit e...Cit imi plac mie carasii de mult, dar o asemenea pocitanie nu mi-as pune-o in acvariu nici moarta. Noroc ca e o gluma.
Sorinel18_my wrote:
razvan wrote:in sfirsit a descoperit cineba beneficiile "adapatorii" de pasari
acelas "clopot" se poate folosi la instalatiile de co2 ... "tip clopot" sau se poate adapta foarte usor un mic (cel mai mic) power head, pentru a rezulta instalatia de co2 a lui dalles...

Nu imi raspunde nimeni ?

Da pina acuma cum aspirai substratul, daca nu sunt indiscreta? Si Animaxul dupa cite stiu eu are mai multe locatii decit cel de pe Turda. Sau ia magazinele de acvaristica la rind - daca ai timp si du-te si cauta.

Si daca nu ti-a raspuns nimeni, inseamna ca nu stie nimeni pentru moment.
minucu wrote:Ma intreb de ce nu s-ar putea administra pestilor diferite combinatii de mancare gatita acasa (ex. pesmet, galbenus fiert, mamaliga, gris, ficat fiert). am auzit de la cineva ca isi hranea pestii cu inima de porc fiarta. o congela si apoi o razalea in acvariu... viviparii nu sunt asa pretentiosi, nu?

Viviparii maninca foarte bine fulgi, garnule de la Tetra sau de sa Sera sau spirulina (Hofigal - tablete) . Nu vad de ce te complici atit. Cit despre pesmet si mamaliga, alea le-or minca gainile, nu pestii.
voodoo_SS wrote:in cat timp, revin la normal aripioarele de beta jumulite dupa o bataie?

ce recomandati sa fac pentru ca "cresterea" sa fie cat mai rapida?

Curatenie stricta, tinut separat pina se reface si hrana de calitate.
Bine ai venit!

Pestii pe care ii ai nu sunt chiar deloc compatibili, din pacate. Si in plus, am impresia ca sunt prea multi chiar si pentru 180l.

Zici ca ai un incalzitor de 200 watti. Dar are termostat? Termometru ai? Pentru ca nu inteleg cum se pot "arde" la 24 de grade. :o Problema in acvariul tau e alta: stresul. Din cauza ca sunt atit de multi si de diferiti.

Citeste pentru inceput Ciclul azotului si Volumul acvariului si numarul pestilor si vezi ca pe site gasesti articole despre unii pesti pe care ii ai, Rechinii aceia tare ma duc cu gindul la pangasius...care se fac enormi si nu au ce cauta intr-un acvariu...

Mai bine te orientezi spre un acvariu bine plantat si cu pesti mai putini. O sa ai satisfactii mai mari.
Sfatul meu este sa iti iei un acvariu mare de la inceput. E mult mai usor de intretinut. Acum depinde si despre ce pesti vrei sa tii in el. O pereche de betta merge foarte bine intr-un acvariu de 30-40l, bine plantat si cu ceva ascunzatori.

Cit despre mascul...eu zic sa-l separi deocamdata - si aici ti-ar fi trebuit un acvariu de carantina pe care presupun ca nu il ai - si sa vezi cum evolueaza boala. Eu nu imi dau seama ce are si nu iti pot recomanda un tratament anume. Dar macar albastru de metil. Si daca vezi ca granulele nu sunt prea apreciate, incearca cu fulgi de la Tetra sau de la Sera.
GYALAI TIBERIU wrote: ceau, mam uitat, da ii boala care manifesta pesti mei (Myxobolus) problema ca ii o boala netratata, atunci ce fac ii las sa moara toti, sau schinb apa in totalitate. Nu-am nici o planta numai un filtru de burete, acvariu de 90 litri, nam nici o idee ce sa fac ceau

Apa nu se schimba niciodata in totalitate. Daca este intr-adevar Myxobolus...
cristal wrote:De vreo 10 zile am cumparat un bol si 2 betta (mascul si femela).
Cred ca au fost tare stresati de mutare...

Un bol???? Cred ca ti-au placut tare mult desenele animate unde mai aparea un caras nefericit care se tot ascundea de un cotoi afurisit intr-un castel de vis...
Lasind gluma la o parte, pestii se tin in acvarii, nu in boluri. E si normal sa fie stresati, iar tu nu ii vei putea observa niciodata cum trebuie. Nu stiu cit de bun este triplaflavinul...eu le-as cumpara in schimb rapid un acvariu normal, macar de 15l, as face schimburi dese de apa si as adauga albastru de metil - macar acesta stiu sigur ca este dezinfectant.

Ce le dai de mincare? Iar atunci cind ai cumparat pestii, acestia parea ok sau vinzatorul n-a facut decit sa-ti vinda si 2 exemplare bolnave pe linga bolul minune - in cazul in care ai cumparat totul de la el?

Nu mi-o lua in nume de rau, dar daca nu faci lucrurile cum trebuie de la inceput, ai numai batai de cap pe urma.
GYALAI TIBERIU wrote:salutare.sint din baia mare acuma stau in (torino) italia. o problema ce nu o inteleg, am cam 100 de pui gupy si sxifo (mor cam cite unu pe zi slabesc se invirt ca elicea si mor totu se intinpla cam intro zi) aciditatea ii buna, salutare

Ai dat prea putine date. Cit de mare este acvariu? La cit timp faci schimburile de apa? Filtru ai? Ce si cit le dai de mincare? Plante ai in acvariul respectiv?
Si ce intelegi prin "aciditate buna"? Ai facut teste de pH, GH, etc?...Si inca ceva, pe linga faptul ca pestii slabesc, alte detalii ne mai poti da? Presupun ca nu ai citit la Sectiunea Boli/tratamente A Patologie - Paraziti comuni. Arunca un ochi pe la Myxobolus cerebralis si vezi daca datele de acolo se potrivesc cu ce au pestisorii tai. Daca nu, mai da-ne alte detalii. Descrie cit poti tu de bine.
Dan_McTudor wrote:P.S. Daca [u]doamna[/u] DOLLY imi da cartonas galben/rosu, pentru divagare de la subiectul "Cumparari"... Zau as fi trist...

Oi fi ajuns Mama padurii si inca nu am realizat? Putem sa mai facem si noi o gluma, ca pentru asta nu te baneaza nimeni. Totul este sa existe un pic de respect si de bun simt - atit.

PS La faza cu doamna m-ai lasat masca, recunosc....
Citeste Ciclul azotului Cred ca te va ajuta sa iei unele decizii. :-)
florin0_2001 wrote: Saptamana care incepe luni voi fi liber si voi baga tare sa termin cu amenajarea.
(

Nu uita sa citesti Ciclul azotului.

Succes si cind vei avea o duminca libera, noi te asteptam! :-)
De ce nu folositi Tetra Aqua Safe la schimburile de apa? Stiu ca si Dalles a mentionat asta intr-un post cu rezultate foarte bune. Si eu il folosesc si nu am, nici un fel de pelicula.
cyborg wrote:Fii atent ca ala de la Animax e calcaros (eu am luat de 2 dimensiuni chiar, si tot calcaros)! Testat cu otet!

Asta din pacate asa este. Eu am luat plasa de la un magazin de acvaristica, fara pretentii deosebine. Mai bine incearca la un depozit de materiale de construcitii. Unul din ele trebuie sa aiba. Si in plus, scapi mai ieftin. :-)
addiy wrote:Cumpar plante. Daca are cineva va rog da-ti un PM.

Ai vazut postul Plante din import?

Shopul on line se va deschide cit de curind, asa ca putintica rabdare. Sau ii poti trimite un mail lui g.g.
MARELE ALB wrote:Caut cu disperare turba olanzeza Potgrond. Se gaseste la florarii, uneori la Metro. E ambalata in saci din plastic galben-portocaliu. Exista si pamint Potgrond - din ala nu-mi trebuie - ambalaju' e alb si are pe el o poza cu flori.

Ma intereseaza unde se gaseste in Timisoara - am un amic care trece p-acolo destul de des - citiva Timisoreni il stiu .

Cred ca m-am pricopsit eu cu un sac de 5l...si nu am ce face cu el O sa ma uit cu atentie pe ambalaj si iti voi trinite detalii pe PM. Daca este ceea ce te intereseaza, ti-l trimit cu mare placere. A fost luat din greseala, in loc de pamint de flori. Miine ma duc si ma uit ce scrie pe el iti trimit toate datele pe PM.
florin0_2001 wrote:Voi cei care mi-ati raspuns imi pareti super OK. Dar am vazut si replici mai dure prin alte topicuri de pe forum. As face o analogie cu un alt forum pe care mai intru (de biciclisti) si unde daca pune vreunul intrebari legate de First Bike sau DHS se gasesc unii care sa il faca sa se simta de tot rahatul. Am vazut si pe aici replici mai sarcastice. Sper sa nu am parte si eu de asa ceva.
Oricum, voua, celor care mi-ati raspuns, va multumesc pentru modul calduros de primire! Cred ca deja am deviat de la subiectul initial.

Ai fost primit cu caldura, ca toti cei nou veniti pe aici. :-) Si Asta datorita faptului ca ai bun simt si un pic de respect. Replici mai dure mai sunt si pe aici, ca nu toti au 7 ani de acasa si nu vrem sa lasam forumul facut praf de citiva care nu stiu cum sa se comporte

Daca saptamina asta nu ajungi la intilniri, astept un semn de la tine si iti pot aduce si eu un ghemotoc cind vei putea veni- adica un PM.
COObra wrote:
pai nu e nici o rana....si cu sanitarii ce ai? ca nu inteleg de ce i-ai adus in discutie.

Pentru ca unele specii sunt destul de violente - vezi fosilis. Cind sunt mici sunt dragalasi foc, dar apoi...
Si din pacate nu vei fi avertizat de nici un vinzator despre acest lucru. Interesul lor e sa vinda si atit. Vezi desteptul care ti-a vindut ghiveciul asta.

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: