| Message |
|
|
 aproape toate icrele s-au albit si au fost mincate de parinti.Asta e data viitoare o sa incerc cu metylenblue sau tripaflavin. 
|
 |
|
|
|
Am pus citeva poze la galerie,desi nu foarte reusite. Imi este teama sa nu-i stresez.
|
 |
|
|
Salut revin dupa ceva vreme cu noutati, pe15 sept. va ceream ajutorul pentru discusii mei care nu prea se simteau bine, acum aprox. 2 sapt. am observat ca doi blue dimonds se curtau si stateau mai mult impreuna, iam separat intr-un acvariu de 100l. Schimb de apa in fiecare zi, temp 30, ph6.6 TDS 100 (asta din cauza ca ploua incontinuu de 2 sapt.),ieri 26ian iam vazut cum curatau conul am facut un schimb de apa si cind m-am intors de la munca pe seara ei depuneau de zor  , prima mea pereche de discusi care depuneau! Se inteleg bine si au grija de icre mai mult femela dar ii permite si masculului sa le ventileze, nu se cearta deloc. Dimineta insa am observat ca unele icre se albisera  si numarul lor continua sa creasca cu fiecare ora, acum 10:40 sint cam 30 din vreo 200  . sper sa supravietuiasca macar citeva 
|
 |
|
|
Salut, tratamentul sa incheiat cu succes! Pestanii sint vioi si maninca de sparg (acum sa ma pot abtine eu sa nu ii indop prea rau).De ieri am luat si un eheim w/d 2227 ca nu mai faceam fata cu mizeria,(cam face galagie noaptea dar la un nivel suportabil),dimineata cind m-am trezit apa era cristal 
|
 |
|
|
Salutare,si scuze de intirzierea cu care postez aici!
Ma numesc Alin si locuiesc undeva linga Cardiff,am un acvariu Juwel rio de 400l cu incalzitor Aquarline de titaniu500w filtru original juwel+incepind de ieri un eheim w/d 2227(inca ma mai chinui sa-l reglez).M-am contaminat cu virusul acvaristic acum vreo 7ani si am avut diverse specii de pesti.Acum de vreo luna sint fericitul posesor a 11 bucati discus 5blue dimond,2red melon si 4tangerine pearl.Mai am un acvariu de 200l pe care il fol. ca si rezervor pt. schimburi de apa.Fol apa filtrara prin HMA cu 3 stadii de filtrare.  Forumul e foarte tare si am primit ajutor de curind cind aveam pestii bolnavi.
|
 |
|
|
astazi am aplicat a 3-a doza de tratament,apa are 32C vad ca pestii se simt mult mai bine nici nu se mai freaca asa de acvariu.Dar am observat niste viermi in apa in ultimele 2 zile (astazi cei mai multi,vreo10-15 bucati),viermii au cam 2-3 mm lungime si sint foarte subtiri(filiformi)mi-au atras atentia prin felul in care inotau (serpuit),am reusit sa prind 10-15 cu o pipeta dar se pare ca mor dupa citeva minute in apa cu metronidazol.
Sa fie oare parazitii care slabiti, au inceput sa fie eliminati de pesti?A mai vazut cineva asa ceva?Oricum multzumesc mult lui diskusfun
pentru sfaturi  [/u]
|
 |
|
|
Am urmat tratamentul, astazi am schimbat 40-50% si am pus inca 16 pastile de metronidazol,dar vad ca se desprind fisii de mucus de pe ei. E normal sa se intimple asta?Oricum de mincat vad ca maninca. 
|
 |
|
|
|
:-P tratamentul pare sa dea rezultate,culoarea le-a revenit si sint vioi,cersesc mincare de cite ori ma vad pe linga acvariu , dar desi tentatia e mare nu ii hranesc mai mult de o data pe zi. :-) Sper sa nu vb. prea devreme,inca sint ingrijorat pentru ca majoritatea respira cu un singur opercul.
|
 |
|
|
|
Mersi, l-am comandat deja cu toate ca imi e cam frica sa-l fol.abia daca am PH7 si nici duritatea nu e prea mare.In fine oricum tre. sa astept sa termin tratamentul cu metronidazol.oricum vad ca se freaca de obiectele din acvariu la greu si inoata ciudat de parca ar vrea sa scape de ceva care ii ciupeste si scutura puternic din aripioare.
|
 |
|
|
|
Mersi mult, pentru sfaturi, deja schimb 40-50% din apa,cu apa dintr-un acvariu de 200 de litri pe care il am pentru asa ceva deocamdata,metronidazolul e pregatit.O intrebare nu am gasit medicamentul JBL pe care mi lai zis se poate inlocui cu flubenol?
|
 |
|
|
|
da inca maninca,am refacut testele si nitriti si nitratii au crescut de pe 04.09 de cind am facut testele ultima oara poate ca-i hranesc prea mult?
|
 |
|
|
|
Scuze, fara intentie doar ca am uitat.Eram preocupat cu problema asta.
|
 |
|
|
Mersi,ma apuc chiar acum de treaba, oricum vad ca unul dintre red melons nu mai are culoarea rosu aprins,nu stiu cum o sa ridic temp la 34 toate incalzitoarele mele au limita 32C.  Sa le pun metronidazol si in mincare?
|
 |
|
|
|
scriam acum vreo citeva zile ca discusii mei respira greu, si nu stiu ce sa fac, acum alta belea. Cu toate ca pestii maninca am observat astazi ca 2 dintre ei au fecale albe si gelatinoase atirnind de ei si chiar se freaca de ce gasesc pe acolo la greu.Va rog sa ma indrumati si pe mine pe calea cea buna.Acvariul juwel 400,temp 30 testele de ieri aratau:NH3 -0;NO2-0.2;NO3->5mg/l;KH-40mg/l;GH-80mg/l, schimburi de apa pina acum 50% zilnic.Nu stiu ce sa le mai fac va rog sa ma ajutati. multzumesc anticipat.
|
 |
|
|
|
Am filtrul original juwel, am pompa de aer si nu am plante sau substrat. Oricum am tot facut schimburi de apa in ultimile doua zile si situatia sa imbunatatit.poate ca am deciclat filtrul din gresala. Mersi mult pt sfaturi.
|
 |
|
|
Salut va rog sa-mi spuneti si mie de ce discusii mei respira foarte greu.
Am un acvariu juwel de 400l temp 29 PH 7,schimb de apa la 2 zile 50%,cu apa din filtru HMA, pesti 5 blue diamond de 10 cm, 2 red melon de 6-7 cm, 5 tangerine pearl 6-7 cm, 4 cardinal tetra. Am facut un tratament cu FLUBENOL pt. gill flukes. Chiar nu stiu ce sa mai fac v-as fi recunoscator pt. un sfat. 
|
 |
|
|