| Message |
|
|
|
Intrebarea e daca bunica are o idee reala de cat va investi in treaba asta , daca e in cunostiinta de cauza (atunci si eu ii admir curajul sau spiritul de sacrificiu) si totul e in regula atunci privitor la echipamente ia de la inceput lucruri bune si nu de genul ca "la inceput din astea dupa care iau din cutare" . Pe langa asta odata ce nu mai esti " in curtea ta" trebuie sa realizezi ca trebuie sa -i oferi si ceva rezultate fiind vorba de un cabinet (de care o fi el) bazinul va fi vazut si de altii deci trebuie sa aiba un impact vizual pozitiv constant , trebuie sa iei in calcul de cate ori ajungi tu pe acolo sa faci schimburile de apa , sa vezi de aparatura etc asta in cazul in care hraneste ea vietatile (lucru din care de obicei apar probleme :lumea intelege mai greu ca pestii nu trebuie indopati de cate ori vin la geam si ca nu trebuia hraniti in cateva zile cu hrana care ar trebui sa ajunga o luna) Apropo de schimburi vezi de unde si cum aduci si duci apa -la volumul preconizat nu schimbi doar una doua galeti - lucru incomod si pentru un adult ce sa vorbim de fizicul cuiva inca nedezvoltat . Cred ca se va adauga la lista deja destul de bogata de planuri deocamdata
|
 |
|
|
|
Pai solutia ar fi sa incerci sa aduni niste chisturi de la artemia asta de apa dulce : se pare ca au nevoie de apa moale si cat mai curata de vreme ce eclozeaza in lac cu apa temporara (poti face si o analiza a apei din lacul respectiv). Faptul ca au aparut asa "din senin" poate fi datorita curentilor de aer -chisturile fiind usor de purtat- care ii pot raspandi oriunde pe glob iar acolo unde intalnesc conditiile necesare eclozeaza .La aspect sunt exact ca si artemia - nu vorbim aici de triops aceia seamana intradevar cu crabul potcoava si ca si ei au aspectul acela preistoric- de fapt si artemia sunt cu muuult anteriori dinozaurilor , faptul ca ai vazut specimene asa de mari ~5cm da, la cei de apa sarata mai mari de 2,5 nu am vazut( si am crescut din ei pana la faza de adult)dar indiferent de talia lor de adulti dupa eclozare sunt la fel de buni pentru pui , plus ca si adulti pot fi un plus de hrana pentru pestii mari. Chisturile le poti aduna toamna cand valurile ar trebui sa le adune spre maluri , sau dupa ce seaca apa , m-ar interesa si pe mine niste chisturi , am mai vazut pe net ca eclozau oua in apa dulce dar nu stiam ca exista si la noi . Hranirea lor o poti face cu spirulina , chlorella si suspensie de drojdie , cei de apa sarata in 14 zile ajung adulti
|
 |
|
|
|
Si eu asa le vad ca fiind de rusalii -efemeride- nici o treaba cu pestii daca sunt mai marisori le consuma ei
|
 |
|
|
|
Da ,asa ar trebui sa arate discusii nostrii , aviz celor ce se incapataneaza sa "creasca" frunzele alea vestejite ce par a avea tbc prin plantate si sa creada ca pun ei coada la cireasa, contrar sfaturilor de ai tine in bazine fara substrat pana fac 10cm - cu igiena adecvata si schimburile aferente de apa..., frumosi pesti Atty spor cu ei in continuare
A si cu mentiune speciala pentru altumi (febletea mea)
|
 |
|
|
|
Vezi ca depinde de farmacie si sunt care nu folosesc acid fosforic(de obicei firmele mari producatoare adauga din asta pentru stabilizare) , eu nu as folosi ,cum a spus si Dragos depinde cat vrei sa pui si depinde si ce conditii ai in bazin
|
 |
|
|
|
Daca vrei sa le mearga mai bine la discusi ( sunt pigeoni si parca mi-e peste mana sa le spun discusi) fa schimburi zilnice serioase de apa , daca nu nu te mai chinui sa-i muti in bazinul mare (pacat de bazin), ia-ti altii care sa aiba tonus si o forma buna
|
 |
|
|
|
Si sohal unul din preferatii mei , cam greu de fotografiat la cat de miscaret e
|
 |
|
|
koala wrote:
um02122 wrote:Un peste frumos colorat (habar n-am ce e) ...
Nu cumva e un balistoid (triggerfish)?
- forma corpului si a "ciocului",
- aripioarele alea de handicapat,
Avea dinti?
triggerfish-ii sunt mai comprimati lateral , asta e un puffer inrudit cu sadle valentini
|
 |
|
|
|
Indiferent cat de rezistenti sunt hipocampii tot au nevoie de o hranire "dedicata" de cateva ori pe zi sau ma insel cu specia pe care o mentionezi ? Dar mai povesteste-ne de pastravarie , superintensiv-asta inseamna refiltrarea apei (cum o faci ?) sau ai si alimentare permanenta , folosesti filtre gen toba sau e altfel ? Pentru amatorii de ponduri poate fi interesant sa mentii apa de calitate la aglomeratia de acolo
|
 |
|
|
2smokes wrote:eu am auzit ca metodele astea cu galbenus de ou ar fi niste mituri ,sunt o gramada de discutii pe internet despre asta ,nauplii de artemia ar fi o solutie oarecum buna ,eclozeaza in 24 de ore ,oricum pestisorii nu mananca din prima zi deci ar avea timp sa puna artemia la ecloza
Nu sunt mituri, se aplica si la puiet de discusi "crescuti la mana"-nu sunt partizanul ei, dar merge la nevoie ,la marini din ce am citit cu multa dedicatie si meticulozitate poate sa mearga , oricum hranirea cu artemia eclozata se incepe dupa ziua 5-7 (dupa intervalul asta devin larvele destul de mari sa o poata consuma)si tot de atunci se combina artemia cu mancare fulgi facuta pulbere , rotiferii se dau pana la 10-12 zile dupa aceea optional pana implinesc 17-24 dupa aceasta varsta nu mai are sens , la hranirea cu artemia proaspat eclozata e bine ca o zi pe saptamana sa se faca pauza , datele care le am sunt pentru puietul de clowni dar se pot extrapola si pentru alti pesti
|
 |
|
|
|
....Si sa fie prinse de pompe cand se plimba sa fie tocate sau sa moara incet din cauza inconstantei monitorizarii atente :calitate apa si hranire ....
|
 |
|
|
|
Nu cunosc Phosguard-ul dar eu folosesc la modul asta (vanturare intr-un reactor in sump,apa vine de jos si iese in partea superioara) Rowaphos si apa ramane clara , eu zic ca eficienta e mai mare asa
|
 |
|
|
|
Cum ai spus scapa-te de pietris , e de cariera si va deveni si depozit de jeg si nu e nici neutru chimic ,fa rost de nisip cuartzos pt filtre de piscina granulatie pana 1,5/2 mm nu mai mare .Acuma la duritatea apei ce sa-ti spun pestii au o arie destul de mare ca si raspandire incepand din centru spre sudul continentului american normal partea sudica e cu apa moale dar in partea centrala Mexic /Yucatan au apa de la moale la foarte dura ,cu cat mai aproape de tarmuri creste duritatea ajungand la valorile din marile lacuri africane ; de exemplu torychtis meeki poate fi intailnit in toate zonele pana si in renumitele cenote in care se aduceau sacrificii umane de catre mayasi , nu stiu daca si acara ai tai sunt atat de adaptabili , cred ca e bine sa mergi pe varianta cu apa mai moale , poti incerca (daca tot te-a prins pasiunea de cichlide) sa incerci sa faci bazinul biotop ;plante moderate spre deloc ,crengi ,eventual ceva pietre ici colo , am inteles ca e peste de curs de apa atunci trebuie sa stii ca plante in afara de nuferi ,ceva valisneria de preferat giganteea) si plutitoare (zambila de apa) nu prea sunt in raurile de acolo si asta nu o spun eu ci cei (familia)care de exemplu a lansat echinodorusii pe piata acvaristica . A sa nu uit vezi ca blue acara ajunge la 20 cm din ce am citit va trebui sa te gandesti la o casa mai mare, spor
|
 |
|
|
2smokes wrote:initial l am luat pentru clown ca in natura ei se cupleaza cu sarcopythonii si chiar depun icre in lipsa unei anemone da al meu il ignora complet
Aproape toate cele 28 de specii de clowni se reproduc in captivitate ,acestia traiesc si depun fara sa aiba nevoie de anemone sau surogate , la crescatori sunt tinuti in acvarii "sterile" si au o placuta ceramica (faianta, gresie) pe care depun si nu vorbim doar de cei crescuti in captivitate ci de perechi formate din cei capturati in ocean ,deci clownii NU AU NEVOIE de anemone pentru trai sau reproducere . Da relatia lor de simbioza cu acestea sau anumiti corali le ofera o anumita siguranta in salbaticie si au acolo nevoie de ea pentru ca nu sunt prea grozavi inotatori, dar in acvariu anemonele (si din acelea doar unele ) sunt doar pentru acvaristi avansati
|
 |
|
|
|
Toti pestii de card pe care ii enumerati voi mai sus au nevoie de un spatiu pe care nu il vor gasi in bazinasul de 20 de l, fa-ti rost de unul mai mare sau ramai pe guppy , platy sau beta
|
 |
|
|
|
Acvariu placut , despre partea cu mizeria adunata in timp in parte e si din cauza granulatiei destul de mari a substratului , legat de spatiu stii si singur ce esti sub limita lucru care da-mi voie sa-ti spun se cam vede pe discusi ei pot parea ok pentru un ochi neformat , ai putea sa-i ajuti marind schimburile saptamanale de 10% in doua sau mai bine trei transe de 10%(bineinteles apa e bine sa stea macar o zi-de preferat aerata-pentru eliminarea clorului gazos din ea acesta prin forma sa produce embolie gazoasa pestilor) , ai sa constati in timp diferenta , numai bine
|
 |
|
|
|
Un avariu placut
|
 |
|
|
|
Nu cred ca e valabila treaba de la punctul trei valoarea nutritiva a galbenusului e ridicata doar ca are celelalte dezavantaje plus ca ceva ce misca e consumat mai bine de pui
|
 |
|
|
|
Si chiar se intampla, am vazut bazin de1000 l distrus asa ,se poate evita daca o tii in refugiu cu lumina nonstop creste ca o mini jungla -la lumina adecvata-si nu intra in faza sexoasa , nu-ti face apa aceia laptoasa , la mine intr-un refugiu a stat aproape doi ani fara probleme de genul asta cresterea era ciclica cu perioade luxuriane sau mai saracacioase
|
 |
|
|
|
Asta nu e peste , clar ceva vierme
|
 |
|
|