| Message |
|
|
|
Am revenit cu cateva poze.
Exista si un termometru.....dar nu are ventuza. (bonus)
|
 |
|
|
|
Acvariu 54 lit cumparat di Hornbach (are aproape 10 luni)(fara zgarieturi)
Filtru EHEIM, (folosit cam 7 luni)
Incalzitor Jager - 50 W
Acvariul este "dotat" cu un neon de 15 W.
Pret: 150 RON
Tel: 0748.046.748.
Bucuresti
|
 |
|
|
|
Salut!
Ti-am trimis 2 PM.
|
 |
|
|
|
Vand 4 buc Golden barb. (sanatosi, voiosi si mancaciosi)
Au in jur de 3-4 cm.
Pret: 20 Ron discutabil
tel: 0748.046.748.
Bucuresti
|
 |
|
|
|
Si eu as ramane doar la zebre si corydoras. Cred ca 6-7-8 zebre si 3-4 cory sunt nr maxim ptr acvariul tau.
|
 |
|
|
alexacv wrote:
Crevetii pot sari din acvariu?
Asta nu stiam si chiar ar fi o veste proasta.. nu aveam de gand sa-i pun capac acvariului.
Eu am crezut ca au fost fugariti de Betta si d-aia au sarit. I-am gasit a doua zi langa acvariu. Erau uscati.
Interesant este ca pe partea cu celalalt Betta , nu am avut pierderi. Mai am si 2 Pommacea. Aia nu au sarit.
|
 |
|
|
|
Am un nano tot de 12 l din hornbach unde am separat 2 betta. Am pus si RCS (cate 4 in fiecare parte). Un Betta a papat toti crevetii (2 au sarit din acvariu) iar in partea cealalta e pace. Depinde de Betta.
Lumina e slabuta la mine (7 W). Nu ma plang, dar cred ca macar una de 11 W era perfecta.
|
 |
|
|
|
Vandut!
Se poate inchide.
Multumesc
|
 |
|
|
|
Vand radacina din imagine asa cum este. (cu moss pe ea).
Pret: 40 RON
Tel: 0748.046.748.
Ptr Bucuresti.
|
 |
|
|
|
Vandut!
Se poate inchide.
Multumesc
|
 |
|
|
|
Vand Chrysmas moss sau schimb cu un corydoras aeneus.
Pretul de vanzare este 10 RON ptr toata cantitatea din imagine.
Atasez si o poza cu cory aeneus ca sa nu se creeze confuzii.
Se poate ridica din zona Pipera, Aviatiei, Baneasa, chiar si din Colentina.
Tel> 0748.046.748.
|
 |
|
|
|
Salut si bine ai venit.
Nu trebuie sa te sperii de plante. Daca pui plante easy nu o sa ai batai de cap. Trebuie sa ai grija sa nu te umpli de alge. (pune-ti o priza programabila mecanica)(ca sa poti controla durata de iluminare) La cat ai dat pe castel........12 lei pe o priza programabila.....e Frühstück. Nu cred ca ai nevoie de asa multe pietre de aer. Eu nu mai am nici o piatra (aveam si eu doua). Este suficienta valurirea apei cu ajutorul jetului de la filtru. Plantele consuma CO2 si elimina oxigen. Pietrele astea de oxigen sunt bune la acvariile cu ciclide.
|
 |
|
|
|
Arata din ce in ce mai bine.
Vad ca ti-ai luat Betta si neoni.
P.S.
Anubiasul din dreapta crezi ca poti sa il legi cu ceva mai putin evident si radacinile sa fie in spatele pietrei de care l-ai legat? (daca este legat cu guta ....e bine, dar trebuie sa fie subtire si transparenta)
|
 |
|
|
cingo171179 wrote:DACA NU PLANTEZ ACVARIUL , MAI ESTE NEVOIE DE CILCLARE? ESTE POSIBIL SA PUN DOAR PIETRIS IN EL SI CEVA ORNAMENTE.
NU IL PLANTEZ PT CA POZITIA LUI VA FI IN LUMINA , LANGA GEAM.
Daca pozitia acvariului o sa fie langa geam, nu conteaza daca este sau nu plantat. O sa se umple de alge de la lumina solara. Trebuie ferit de lumina directa a razelor de soare.
|
 |
|
|
stefanp wrote:
N-ar fi rau sa pui mai pui ceva plante
Mda, cred ca trebuie sa mai puna ceva plante , mai ales daca o sa bage niste fertilizant, altfel s-ar putea sa apara alge. 
|
 |
|
|
Antoniot wrote:Ai un acvariu bine ingrijit, imi place mult acel nufar,ne poti spune ce specie este.Pare autohton!
Multumesc ptr aprecieri.
Nu stiu exact cum se numeste planta despre care vorbesti. Este cumparata din Hornbach si scria ceva de genul "lotus .....".
Frunza este foarte fina si subtire.
|
 |
|
|
|
Cand cumperi sau primesti plante, este bine sa le pui intr-un vas cu apa si albastru de metil ca sa le dezinfectezi un pic. Unele pot avea alge sau oua de melci comunitari. Selectezi cu grija ce vrei sa bagi in acvariu.
|
 |
|
|
|
Subscriu ce au spus colegii de forum. Acvariul nu este ciclat.
Acvariul nu este plin. De ce? Poti sa pui apa mai multa fara frica. (sa-ti ramana 2cm pana sus) (dar sa nu exagerezi in asa fel incat sa dea p-afara cand bagi mana sa plantezi sau sa faci ceva)
|
 |
|
|
Airsoft wrote:nu folosesc fertilizant, am sa tin cont de sfaturile voastre, voi face cateva mutari si voi reveni cu poza 
Cred ca poti sa incepi sa pui si ceva ptr plante.
Eu folosesc Ferropol si Ferropol 24. Este usor de utilizat. La acvariul asta trebuie 1 pic/zi de Ferropol 24 , iar din celalalt pui 1 data/saptamana (cand faci schimburile de apa)(scrie pe cutie cat trebuie sa pui in functie de cata apa schimbi)
Mai exista si fertilizare macro si micro dar eu nu am apucat sa cumpar asa ceva. Este cineva care face si vinde asa ceva (Cristi Ionescu daca nu ma insel). Eu m-am ferit sa bag fertilizanti cu galeata de frica algelor.
|
 |
|
|
|
+ 2
|
 |
|
|