[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala

- filtrare biologica de calitate si schimburi de apa, asta e reteta succesului la cichlidae.
- niciodata nu vei avea o apa "cristal", dar nici nu trebuie sa te supere acest lucru.
dan.pavelescu wrote:edit: ce parere aveti despre Tunze 1073.008?

Este pompa pe care ai vazut-o deja la treaba, la lampa aia UV de la mine... e fiabila, cu debit reglabil.
E o combinatie... biofilm + praf. Acopera-l cu ceva...
Eu cred ca am inteles perfect.

- ai un bazin mic, "plin ochi" de pesti... "care mai de care".
- perechea de kribensis s-a ales si o sa depuna acolo unde e acum... si o sa faca ravagii printre ceilalti pesti.
Nu ma provoca!
dan.pavelescu wrote:... Salutari din Petresti
Sa traiesti!
Eu am fost plecat din tara asa ca am pierdut firu' povestii... am inteles ca nevasta a plecat de-acasa ... si, am mai inteles ca nea' George se teme de strigoi (din cauza usturoiului) si de racelile de primavara (din cauza ghimbirului). Altceva?
Dragule, cu certitudine ca acvariul tau este SUPRAPOPULAT... adica, nu va functiona niciodata bine.
In ceea ce priveste problema cu "ciupeala", e clar ca cei 2 kribensis sunt pereche si s-au ales / vor sa depuna... sunt cichlidae si sunt agresivi in perioada reproducerii.
dan-iulian wrote:... Imediat ce aprind neoanele Aurica sare la bataie in acelasi colt ... Am banuit ca poate o deranjeaza jetul de apa produs de duzele flitrului la suprafata, in acel colt... , le-am orientat submers... n-a mers... tot acolo sare. In dimineata asta am mutat o buturuga mare ce ajunge la suprafata apei in locul cu pricina... asteptam ...
Pana acum n-am reusit sa inteleg ce o deranjeaza in acel colt... Am citit insa ca oscarii pot face astfel de obsesii pentru obiecte de prin acvariu. Cand era mai mica plimba o nuca de cocos. Numai ca in cazul de fata e vorba de o impresie la suprafata apei pe care nu reusesc sa o identific... totusi n-am schimbat nimic la capac.

Bah, io-s batran si obosit, ashea ca ia-ma usurel.

- comportamentul pestelui s-a schimbat DUPA ce-ai facut modificarea aia cu neoanele?... adica, dupa ce ai renuntat la tuburile fluorescente si ai pus ledurile?
- daca DA, atunci Aurica ta e deranjata de felul in care se reflecta lumina in apa.
- este adevarat ca astronotusii se pot "juca" cu diverse obiecte, dar se intampla cand sunt singuri... nu cand sunt pereche. Si, nici nu-i apuca din senin, fara frun' motiv.

Un exemplu de stabilitate si pragmatism.
- O teava din aia nu se infunda decat cu un peste / melc... si atunci e "buba" mare.
- Ai zis ca vrei cichlide africane... astia pot sa sara "parleazul" si uite cum te-ai aranjat de o inundatie.
- Te sfatuiesc sa faci un capac pentru cutia de overflow... o bucata de plexiglas, fasonata pe masura si gaurita... o plasa de plastic... ceva, orice care sa impiedice accesul in cutie pe deasupra "dintilor".
- Altfel, sistemul functioneaza fara probleme doar in 2 tevi.
Poftiti, va rog: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/31090.page#p257770
- Am inteles ideea cu "sifonul" ala pentru schimbul de apa...
- Deci, vei merge pe solutia unui BA cu doar 2 tevi? Este functional, dar nu-ti ofera siguranta in caz de "infundare" a unei tevi.
- In ceea ce priveste decorul 3D, uita-te si la ce face colegul nostru de aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/37453.page
- "Ancorele" alea se lipesc de pe o zi pe alta, nu e cazul sa astepti o saptamana... siliconul polimerizeaza imediat, iar stratul va fi subtire.
- Daca ai de gand sa faci ciclare "clasica", atunci DA, e in regula sa bagi bacterii "la fiola"... merge si fara, cu un crevete congelat aruncat inauntru si lasat acolo.
- Tu pui cat nisip vrei, ca e acvariul tau si tie tre' sa-ti placa...
- Este clar ca niciodata nu o sa ai prea multa filtrare! ... oricum, filtrul suplimentar ajuta mult!
- La ce ti-a trebuit inca o lumina in plus?... ca nu ma prind.
Am fost plecat din tara, cateva zile, asa ca abia acu' mi-a picat topicul tau sub ochi.

- astronotusii bine hraniti cresc cu ~2 cm pe luna... ca sa stii cat o sa fie de mari, la sfarsitu' anului.
- cu ciclarea, fii pregatit sa faci niste schimburi mari de apa, in prima luna... asta, in eventualitatea in care bagi pestii acolo imediat.
- eu as lua tot ce pot din bazinul vechi (filtru, nisip, pietre, etc) si le-as muta in acvariul nou... ca sa ai bacterii "de start". Ulterior, poti sa scoti tot ce nu-ti place.
- nu pune foarte mult nisip in acvariu, ca nu vrei sa cresti plante... un strat de 2-3 cm e suficient, zic eu.
- cioata aia se poate "fixa" de fundul bazinului... cu niste "ancore" (bucati de sticla) lipite cu silicon + sarma (de care legi lemnul). Ai avantajul ca poti sa o pui in ce pozitie vrei.
- altfel, poti sa pui peste ea niste pietroaie care sa o tina "la fund" pana cand se imbiba cu apa.
- ia in calcul faptul ca mizeria se va strange pe "sub ea"... in locuri greu accesibile. Cea mai buna pozitie este "cat mai verticala", ca un trunchi de copac.
- daca vrei sa faci ciclare ca la carte, o sa ai nevoie de o perioada de 3-4 saptamani... daca muti acareturile din bazinul vechi, scurtezi perioada asta cu 1-2 saptamani.

Nu am fost atent la un aspect... cat timp a trecut de la lipirea acvariului. Ai cel putin 2 saptamani?
- daca DA, atunci e in regula sa-l dai la apa,
- daca NU, atunci mai stai putin...

O sa mai intervin, daca imi mai vine fro' idee.
@Dragos:

@Andrei: Decorul ala nu mai iese de-acolo, pentru ca am lipit placile cu mare "temeinicie". Da' nici nu ma deranjeaza treaba asta, deoarece eu am avut mereu acvarii cu "background".
Mie imi place ideea ta!
kirucd wrote:... si decorul e si acum acolo, se joaca pe el Astronotusii acuma

Si acolo va ramaneeeee... acu' si-n veacu' veciloooor... pentru ca nu se mai poate scoateeeee...

Edit: Aici sunt explicatii si poze: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/27689.page
Yeap, corect!
Eu nici macar n-am vazut "gaura" aia... plm, Dragos are dreptate!

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: