Am fost plecat din tara, cateva zile, asa ca abia acu' mi-a picat topicul tau sub ochi.
- astronotusii bine hraniti cresc cu ~2 cm pe luna... ca sa stii cat o sa fie de mari, la sfarsitu' anului.
- cu ciclarea, fii pregatit sa faci niste schimburi mari de apa, in prima luna... asta, in eventualitatea in care bagi pestii acolo imediat.
- eu as lua tot ce pot din bazinul vechi (filtru, nisip, pietre, etc) si le-as muta in acvariul nou... ca sa ai bacterii "de start". Ulterior, poti sa scoti tot ce nu-ti place.
- nu pune foarte mult nisip in acvariu, ca nu vrei sa cresti plante... un strat de 2-3 cm e suficient, zic eu.
- cioata aia se poate "fixa" de fundul bazinului... cu niste "ancore" (bucati de sticla) lipite cu silicon + sarma (de care legi lemnul). Ai avantajul ca poti sa o pui in ce pozitie vrei.
- altfel, poti sa pui peste ea niste pietroaie care sa o tina "la fund" pana cand se imbiba cu apa.
- ia in calcul faptul ca mizeria se va strange pe "sub ea"... in locuri greu accesibile. Cea mai buna pozitie este "cat mai verticala", ca un trunchi de copac.
- daca vrei sa faci ciclare ca la carte, o sa ai nevoie de o perioada de 3-4 saptamani... daca muti acareturile din bazinul vechi, scurtezi perioada asta cu 1-2 saptamani.
Nu am fost atent la un aspect... cat timp a trecut de la lipirea acvariului. Ai cel putin 2 saptamani?
- daca DA, atunci e in regula sa-l dai la apa,
- daca NU, atunci mai stai putin...
O sa mai intervin, daca imi mai vine fro' idee.