[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: catalin_
Forum Index » Profile for catalin_ » Messages posted by catalin_
Incearca sa dai mai multe detalii legate de substrat, lumina, filtrare, hranire pesti.

Diacriticele nu apar cum trebuie pe forum, nu le mai folosi.
Stefan, hai si tu, eu imi strang deja proviziile
Il stiu pe al tau. Dar tot nu am idee de unde sa iau piatra vie, sau ce sistem de iluminare sa pun Si daca sistemul de osmoza e ok.
Osmoza AquaMedic Easy Line 150
Nisip viu Red Sea Live Reef Base Ocean White 0.25-1mm 10 kg
Sare marina Red Sea Coral Pro Salt 7 Kg (210 liters) - galeata

E ok?
Asteptam continuarea
La fel cred si eu si despre acvariu, si despre pietris
Timid:

- Dennerle 30 litri
- Dennerle nano external skimfilter
- pompa valuri Hydor Coralia nano 900
- pompa valuri jvp
- salimetrul Grotech
- e si un filtru de substrat (se foloseste asa ceva la acvariu de apa sarata?)

Ar mai trebui incalzitor presupun. Inca nu am idee in privinta iluminarii (bec fluorescent? lampa led? cumparata sau diy?).. Ce osmozor mi s-ar potrivi? De care sare? De unde piatra vie/nisip? Atatea necunoscute

image
Este tubul prin care pica mana cereasca Frumosi blue tiger
Probabil pana acum s-au copt si fructele
Hai cu poza
smilie
Porcu wrote:
catalin_ wrote:Probabil te simti ca si cum ai reusit sa clocesti oua de dinozaur

Simtirea e chiar mai intensa ....... avind in vedere c-a trecut aprope fix un an de cind le am si nu am mai multa Bucephalandra decit la inceput. Din cauza ca e vorba de niste plante dificile da' si din vina mea ....... a fost o perioada in care au fost sufocate si-au pierdut frunze, era s-o pierd p-aia mica, sper ca nu se va mai repeta.

Da, am vazut ca e aniversare. Si cantitativ e cam tot pe acolo
Superba! Probabil te simti ca si cum ai reusit sa clocesti oua de dinozaur
kirucd wrote:De asemenea nu are rost sa
folosesti chiller decat daca scoti aerul cald afara sau daca poti monta chillerul pe un
balcon si sa il folosesti doar vara.
O zi buna,
Dragos

Si ar mai fi o problema daca in bucatarie se gateste. Extra caldura vara.
Piatra aceea rosie pare sa aiba mult oxid feric... Ma intreb daca nu e posibil sa-ti afecteze parametrii apei.
Eu zic ca sunt bule de gaz care erau dizolvate in apa de la robinet. As zice sa lasi piatra de aer, va ajuta la eliminarea clorului si schimbul de gaze in general.

Edit: plus sfaturile de mai sus referitoare la ciclare si altele...
Creste bine Eu tot am ceva cu vasul ala... Zici ca ti-a incoltit mazarea in vasul de sticla Jena pentru gatit
Daca e vorba de electroliza... Orice saruri alcaline (de sodiu, potasiu etc) prin electroliza duc la formarea de hidroxizi alcalini. De exemplu clorura de potasiu (care mai da si clor):
2KCl + 2H2O (electroliza) ----> 2KOH + Cl2 + H2

Bromurile vor duce la formare de brom, mai toxic decat clorul. Si tot asa... N-as face electroliza in acvariu
Pompa de valuri Hydor este Koralia Nano 900 sau 1600? Ar merge pentru 30 litri?
viulian wrote:Totul parea banal pana la partea cu atentie sa nu se verse totul in acvariu atunci cand scoti din priza filtrul nicio sansa la mine, prizele sunt mai departe de acvariu ...

Atunci scoti din sticla fara sa il mai scoti din priza. Reduci debitul cat poti de mult inainte de asta sau inchizi de tot ca sa nu traga aer. Daca nu merge nici asa... O sa traga aer, posibil sa se dezamorseze. Nu e mare paguba
Cum am facut curatenia la suprafata dupa tuns: am luat o sticla pet, taiata in jumatate, iar bucata inferioara am decupat-o dupa cum se vede in poza. Apoi o bag sub apa, introduc in ea furtunul prin care filtrul absoarbe apa din acvariu (lily pipe + burete de prefiltrare), dupa care ridic sticla pana la nivelul apei, avand grija sa nu scada nivelul apei din ea - altfel intra aer in filtru. Efectul este de skimmer, in sticla se aduna resturile plutitoare si biofilmul. Apoi scot filtrul din priza si scot cu grija buretele, avand grija sa nu vars nimic inapoi in acvariu.
Pentru vegetatia plutitoare pun plasa de prins pestii in fata jetului de la out-ul filtrului, altfel jetul baga iarba care pluteste la fund si se invarte aiurea prin acvariu.

Forum Index » Profile for catalin_ » Messages posted by catalin_
Go to: