[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: gsv
Forum Index » Profile for gsv » Messages posted by gsv
Message
S-ar putea sa reduca putin din debit, nu imi dau seama, dar o sa verific zilele astea. Acum m-am grabit sa il pornesc si sa strang dezastrul de prin casa . Interesant si filtrul Eheim. L-am vazut zilele astea pe site, dar m-am gandit sa pornesc acvariul intai si o sa vad dupa aceea.
In schimb melcii sunt la ei acasa........au venit la pachet cu plantele.
Gata si pozele. Se vede in dreapta si buretul alb pe admisie filtru. Ce parere aveti? Il las sau trebuie schimbat cu unul cu pori mai mari?
Gata. Am rezolvat. Refacut aproape tot: Substrat (adaugat nisip cuartos de 2-4mm), pietre, plante, lemn de vita de vie, filtru extern si intern. O sa fac si o poza mai tarziu sa imi spuneti si parerea voastra. M-am chinuit putin cu filtrul Sunsun la amorsare, dar si-a dat drumul si e ok. Am pus Siporaxul si am adaugat peste el buretele albastru si putin din cel galben. Era bine sa il umplu cu Siporax, dar nu a ajuns. Filtrul sta langa acvariu pentru ca nu am unde sa il pun si sa fie mai jos putin, dar nu cred sa cauzeze. Am pus si pe teava de admisie un buret de filtrare. Nu stiu cat este de bun, e cam dens, e un buret alb rotund, cel in care se monteaza piatra cu aer.
Pai cred ca asa se va aseza treaba. Vedem zilele astea. Deocamdata am la fiert "noile" pietre si sa vad ce fac cu vita de vie, desi colegii de forum recomanda sa folosesc altceva.
Silviu Man wrote:
gsv wrote:Ziceam sa folosesc in canistra mai multe straturi de medii de filtrare dupa cum am citit si vazut diverse filmulete, dar din sfaturile voastre reiese ca nu e nevoie si de lava. Pai atunci o sa la doar Siporax.


Siporax este Ok, singur sau in combinatie cu Matrix.
La siporax ai avantajul ca poti sa-l pozitionezi in diferite arhitecturi, dupa cum ne-a invatat Dan.
La mine a iesit foarte bine. In plus, fluxul de apa, prin siporax, este mai uniform.
Daca te intereseaza, citeste aici ;
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/39250.page


Multumesc de link. Asa am sa fac. Operatie programata diseara, daca nu apare altceva.
Ce am observat cand a venit filtrul si Siporaxul e ca nu umple de tot canistra si cred ca va fii nevoie sa folosesc ceva din buretele cel mai grosier pus sus pe intrare. Nu sunt 100% sigur, dar vad cum merge treaba si va tin la curent.

Daca mai aveti si alte sfaturi privind micul meu proiect chiar va rog sa le impartasiti. Tot timpul avem cate ceva de invatat, mai ales cand esti inconjurat de profesionisti ca cei de aici.
Va multumesc de ajutor.
Ziceam sa folosesc in canistra mai multe straturi de medii de filtrare dupa cum am citit si vazut diverse filmulete, dar din sfaturile voastre reiese ca nu e nevoie si de lava. Pai atunci o sa la doar Siporax.
Siporax am. Mai vreau inca un mediu bio de filtrare pe langa Siporax.
Am vazut in Dedeman piatra vulcanica LANDMANN la 3Kg si e destul de ieftina. Se poate folosii in acvariu? Intreb asta deoarece in oras nu am gasit la magazine decat Siporax.
@paradoxx o sa ma uit pe acel site. Poate gasesc vreo crenguta ceva.
@ocean in legatura cu substratul am facut-o din graba, de nerabdare. Am uitat sa mentionez ca azi am luat vreo 4Kg de nisip cuartos de 2-3mm. O sa il pun si pe asta. Sii daca stau bine si ma gandesc cred ca si stratul celalat este tot de nisip cuartos pentru ca l-am cumparat tot de unde e luat cel de sus si e mai fin de 1-2mm.

--------------

Despre filtru o sa il las fara bureti in canistra si pun medii biologice. As lua niste spartura de lava si inele ceramice zilele astea. Conteaza ordinea in canistra? Siporax sus la intrare, lava jos la iesire, ceramica la mijloc etc?
Cu filtrul celalalt ce ma sfatuiti? Sa il las functional in acvariu, desi ocupa spatiu sau sa il "trag pe dreapta"?
Salutare tuturor,
Primul meu post aici, dar cititor pe acest forum de cateva luni bune.
Reaprindere pasiune pentru acvaristica dupa multi ani. Vinovat: baietelul meu care a vrut pestisori.
De la un acvariu mititel (15l) am trecut de o saptamana la unul de 54 l de la Diversa ( kit de incepator ). Nu am reusit sa cumpar altceva, graba mare la cel mic, desi stiam de aici ca aceste kituri vin foarte slab echipate.
L-am aranjat putin: un substrat din pietris f. fin (strat de 1-2cm) si peste el inca un strat de 1cm de pietris de 3-4mm, cateva plante (anubias, lilaeopsis, bacopa monieri), cateva pietre mai mari si la filtrul din kit, Claro 600, i-am scos buretul l-am taiat pe jumatate si astfel in partea de sus am reusit sa introduc un saculet de Sera siporax mini. Incalzitorul pare in ordine si isi face treaba. Tubul fluorescent cred ca e cam mic, are 15W, T8. Acum randul ciclarii, pestisorii fiind tot in acvariu cel mic, dar intre timp........citinad in continuare articolele recomandate si acest forum, m-am razgandit si ii fac un mic restart in weekend.
Vreau sa bag un lemn de la o vita de vie, desi e distractie cu straturile de coaja care se tot desfac, sa agat si anubiasul, sa pun alt decor de pietre, sa mai adaug 1 cm de pietris de 1-2mm luat astazi, sa mai iau ceva plante easy. In acvariu voi avea 6-7 neoni si vreo 2-3 cory.
In urma hotararii de mai sus a urmat si randul filtrarii si astfel astazi am achizitionat un filtru Sunsun HW603B si 1L de Sera Siporax.
Ce sfat imi puteti da pentru a aranja straturile din filtrul acesta canistra? Am citit ca e recomandat pe admisie, in capat, sa instalez un buret si asa o sa fac, dar inauntru nu prea imi dau seama ce bureti sa scot pentru a pune siporaxul, ce burete sau bureti sa ramana si in ce pozitie (admisie, evacuare), ce fac cu vata perlon?
Va multumesc.
 
Forum Index » Profile for gsv » Messages posted by gsv
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com