[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: gsv
Forum Index » Profile for gsv » Messages posted by gsv
Message
zamolxes wrote:ceva asemanator e al meu : http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/38549.page

compartimentul e pe lateral si are ~10 cm. nu cred ca iti ajunge fzn-ul.



La al tau ma uit de ceva vreme . Cum ai facut peretele acela? Cimentul e lipit direct pe placa despartitoare si ai adaugat pietrele sau e construit numai din ciment dupa dimensiuni si montat cu silicon in acvariu?
In concluzie raman la AIO. Azi comand si sistemul RO/DI.
Salutare,
Intr-un final ( si cu ajutorul vostru) m-am hotarat sa incerc un nano reef. Dupa cum am scris la rubrica "Despre noi" am dat vechiul acvariu de 54L unui prieten si am luat un Eheim de 126L.
De data asta nu vreau sa ma grabesc (va dura ceva pana achizitionez tot ce trebuie), pentru ca pe langa buget restrans ( discutii complicate acasa, aoleuuuu, "scump domne', scump), vreau sa fac si totul cat de bine posibil. Cand am spus zilele astea cat costa un "Nemo".....)))))
Asa ca incep cu prima nelamurire: Nu am loc de sump, si as vrea sa fac ceva gen AIO in acvariul de mai sus si pentru inceput fish only, poate mai tarziu si niste corali usori.
Tinand cont de dimensiunile 80x35x45, as face pe un lateral partea de filtrare, atat cat imi permit cei 35 cm. Nu imi place cum arata, dar alta solutie este sa cumpar un FZN 3 si sa il montez la acvariu.
Voi ce ma sfatuiti, sa ma apuc de AIO sau sa cumpar un FZN3 si sa il atasez pe spatele acvariului?
Multumesc.
Nu e nevoie de scuze Silviu Man. Cam toti suntem in situatia asta, cred, referitor la chestiile alea dOUA....))))....mmmmm ce sunt alea..mmmmm .unde sunt....mmmmmmm
Despre saratel: ma gandeam sa incerc, gramul de nebunie exista, gramul de curaj exista, ramane sa vad cum ma descurc cu un rinichi ))), Dan. Si in rest, ma gandesc ca sunteti voi aici si o sa invat repede abc-ul saratului.
Salutare din nou,
Revin cu o ultima poza din acvariul inceput anul acesta. Am reusit sa creez o micuta lume acvatica destul de stabila, zic eu. Modificari au mai fost facute de-a lungul acestor luni, dupa cum se vede in poze, (Silviu Man, nu am reusit nici acum sa fac ceva la background si m-am bazat pe plantele din spate ). Fertilizez in ultimul timp doar cu Easycarbo + bile JBL in substrat, schimb de apa saptamanal de 20%. Au aparut si cei 4 scalari (stiu ca nu e un acvariu ptr ei, dar e o poveste putin mai lunga, unul din ei fiind salvat din petshop, 3 au fost primiti cadou) care cresc si sunt sanatosi momentan. Urmeaza, daca si cand se va alege o pereche, sa se doneze ceilalti. Vom vedea in urmatoarele luni. Vorbesc la plural pentru ca acvariul l-am dat unui bun prieten cu totul, dar mentenanta, in mare, o voi face tot eu pe o perioada nedeterminata . Motive intemeiate sa ne intalnim mai des ( la o bere )
Am trecut de curand la un Eheim de 126 L si zilele astea trebuie sa ma hotarasc daca raman la apa dulce sau ma risc la un nano reef, desi bugetul nu prea imi permite, loc de sump nu este, dar nu imi pot lua gandul de la asa ceva. Poze, filmulete, povesti etc despre nano reef-uri ma fac sa visez in fiecare zi la asa ceva. Pe langa buget m-ai exista si o alta lupta, muuuuult mai grea, cea cu sotia, dar incet, incet cred ca voi rezolva si cu asta.
Ramane sa ma hotarasc si va anunt.
Va multumesc pentru toate sfaturile bune primite direct sau indirect, pentru aceasta comuniune, din care fac si eu parte si va urez un sfarsit de an cat mai linistit.
Salutare.
Planta cred ca este Eleocharis Parvula sau Dwarf Hairgrass.
In legatura cu acvariul poti citi aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2013.page sau aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24220.page.
Multumesc colegului @Rundas pentru Siporax.
Un mic update: am reusit sa modific lumina si am introdus in capac un Philips T5 HO 24W fara sa distrug capacul, dar am fost nevoit sa scot starterul electronic deasupra. Sta intr-un patcablu pe capac. Nu arata foarte rau .
Maine mai vine si 1 litru de Siporax. Tai din picioarele gratarelor din filtru SunSun si incerc sa introduc cat mai mult posibil.
In schimb au aparut cateva firisoare de staghorn pe crypto si inca nu scap de diatomee. Fertilizez cu Feropol si feropol 24 + Easy carbo. Am redus ritmul de hranire si astept sa vad ce se intampla. Lumina 7ore pe zi. Schimb de apa saptamanal 20%. Din teste am reusit sa achizitionez doar ph de la JBL pana acum.
Foarte frumos!
Am lipit folie de aluminiu pe tot dosul capacului, dar citind sfaturile de aici merge mai bine ptr plante 24 W HO decat cel care e acum si nici nu ajung la un nivel ridicat de iluminat sa am alte probleme. O sa rezolv si cu autocolantul. Cred ca am cateva bucati pe la servici.
Oricum, dupa atata timp, ma bucur de ei ca si un copil mic. Nu sunt departe de baietelul meu .
Ceva de genul asta ma gandeam si eu sa fac, dar pe primul plan e lumina acum si fundalul dupa....
Multumesc.
Ai dreptate cu fundalul. Asta o voi face curand, desi e complicat sa mai ajung in spatele lui pentru autocolant.
Numele meu este Madalin si dupa cateva saptamani a venit timpul sa va prezint acvariul meu.
Am citit forumul, am incercat sa urmez sfaturile celor experimentati si le multumesc pentru ajutorul dat acum ceva timp.
Acvariul: un Diversa 60 care este aproape gata. Singura modificare pe care o mai am de facut este lumina. Voi schimba neonul de 15W al acvariului cu unul de 24W T5HO 865.
Si al meu bazaie putin....insa mai rau este cel intern. Dorm cu acvariu in camera la aprox 2 metri de mine ( filtrul sta pe masa langa acvariu ) si nu ma deranjeaza. Daca ma apropii la 10-15cm de el se aude acel bazait de transformator.
@lysergide: O sa pun ceva pe spatele acvariului, dar inca e la ciclat plus ca si eu vreau sa modific lumina cu un tub T5 de 24W. Zilele astea cred ca o sa arunc si cativa pestisori.
@sv_costin: Am grija in fiecare zi si ma uit la ele pentru ca s-au inmuiat mult fata de cum erau la inceput. Cred ca o sa tai din ele, macar o juma de metru ca sa ramana si mobilitate la curatare.
Rundas wrote:
gsv wrote:Salutare,
Ajutorul dat de colegii de forum a fost de foarte mare folos si le multumesc pe aceasta cale.
....
Cu timpul o sa scot din buretii interiori si o sa mai adaug material filtrant, probabil tot Siporax si voi lasa deasupra doar 1cm de buret. Cred ca mai pot adauga 0,5 L de Siporax sau miniSiporax.

Tot in spiritul celor spuse de catre domnia ta, daca ai drum prin satu' cu ministri sau ai pe cineva care are drum pe aici, lasa-mi un mesaj pe privat. Fac eu cinste cu cca 0.75 l de Siporax

Multam de oferta...nu ajung curand, dar poate rezolv cu niste prieteni. Te anunt pe privat daca apare ceva.

Buna si ideea cu taiatul picioarelor. Nu mi-a trecut prin "scafarlie" la momentul respectiv, dar o fac data viitoare.
Daca tot suntem la capitolul asta, poate ma mai ajutati cu un sfat
Filtrul meu sta langa acvariu, nu am nici o sansa sa il montez mai jos, dar am ramas cu furtunele lungi si se vad urat prin spatele acvariului. Daca le scurtez afectez cumva functionarea filtrului, debitul etc?
Salutare,
Ajutorul dat de colegii de forum a fost de foarte mare folos si le multumesc pe aceasta cale.
Acelasi filtru il am si eu. Uite aici discutia: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/39699.page
Am avut doar Siporax 1L si am facut in felul urmator: am scos buretii, am introdus Siporaxul si peste am pus doar buretele albastru (am taiat si putin din cel galben ~1cm pentru ca nu stateau toate fixate bine) si atat. Dupa aceea, pe sorb sau IN am pus un buret taiat din cel negru. Ai acolo si o poza. Eu merg cu amandoua filtrele. Cel intern pentru filtrare mecanica si cel extern pentru biologica.
Cu timpul o sa scot din buretii interiori si o sa mai adaug material filtrant, probabil tot Siporax si voi lasa deasupra doar 1cm de buret. Cred ca mai pot adauga 0,5 L de Siporax sau miniSiporax.
Multumesc. Am desfacut aseara (noapte) filtrul sa ma uit la palete. Vizual totul e ok. Am curatat bine de tot pe acolo, dar vibratia e prezenta. Am reusit sa reduc zgomotul eliminand din ventuze ptr a nu sta filtrul foarte apropiat de geam. Nu cred ca am ce sa ii fac. O sa ma uit dupa alt sistem de montare a lui in acvariu pentru a mai reduce din vibratii. Ma gandesc la o placa dreptunghiulara, cu ventuze mai serioase pe care sa vina prins filtrul cu ventuzele lui. Voi vedea.
Apropo de Sunsun si montajul "noului" burete, reusisem sa il dezamorsezc )))
O sa incerc si asta. Deocamdata am redus zgomotul prin eliminarea ventuzei de jos din dreptul gratarului de admisie. Nu mai sta lipit de geam si s-a mai redus din zgomot.
O sa incerc zilele astea sa mai "sucesc" la el sa vad poate dispare zgomotul. Posibil sa fie ventuzele pentru ca sunt foarte mici la Claro 600 desi cea de jos nu atinge geamul. El vibreaza asa si in apa nelipit de ceva. Sa fie de vina mini siporaxul?

Ca urmare a sfaturilor:
Multumesc mult de sfaturi. Salvez la carnetel treaba cu amorsarea. Buna ideea cu robinetii, mai ales la 603b ca pe OUT nu are robinet.
Am rezolvat in momentul acela cu amorsarea prin a lasa filtrul sub nivelul acvariului si si-a dat drumul repede. Avea si ceva apa in el ca am zis sa nu il las gol la prima pornire. Dar acum, la curatare nu mai merge treaba de mai sus si o sa urmez sfaturile voastre. Multumesc mult de ajutor. L-am scuturat aseara de cateva ori si am vazut ca mai avea ceva aer.
O sa schimb si buretul, dar cel albastru e in filtru .
Mi-a ramas decat cel negru, dar pana gasesc altul presupun ca e bun si ala in comparatie cu cel montat.
P.S. Inca o chestie: filtrul celalalt e un Claro 600 cu juma bilute mini siporax si juma buret (partea de in). Am zis( la sfaturile primite aici) sa il las sa faca filtrarea mecanica. Problema cu el este ca vibreaza cam rau. Se simte cand pui mana pe acvariu plus ca emite si un sunet de joasa frecventa, (vibratia aia se aude in camera). Credeti ca as putea sa ii fac ceva? L-am scuturat si pe asta in apa, am zis ca are aer in el si degeaba.
 
Forum Index » Profile for gsv » Messages posted by gsv
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com