[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Nimeni
Forum Index » Profile for Nimeni » Messages posted by Nimeni
Nimeni wrote:
stefanp wrote:Multumim pentru informatii

poate astfel vei intelege, tu si restul de cititori, niste lucruri de baza:

Cred ca pot multumi unui coleg pentru ca si-a pierdut timpul sa scrie niste informatii, fara sa traga altcineva concluzii despre lucrurile de baza pe care le cunosc sau nu.
Era o simpla multumire si trebuie luata ca atare
Eu nu vad prea mari corecturi aduse de tine textului din prima postare...

Stefan: nu vreau polemica si nici sa ai impresia ca as avea ceva cu postarea ta sau faptul ca i-ai multumit! Pasajul respectiv ii era adresat lui Qwerty dupa cum poti vedea la inceputul frazei:

Nimeni wrote:Asa ca Qwerty... asteapta putin sa apara paranoicul de Pavelescu si te lamureste el cum sta treaba cu siguranta si paza buna. Si daca e si Bitanul prin zona sau stie cineva topicul in care a descris clar cum trebuie sau... cum se face o revizie de butelie.... va invit sa pune-ti linkul aici.
Si poate apare si domnul DanDumitru... sa repete ceea ce a spus mai demult.... poate astfel vei intelege, tu si restul de cititori, niste lucruri de baza:

... si am inceput sa mentionez acele LUCRURI LIPSA din postarea dansului. Nominalizarea raspunsului tau era doar ptr a iti atrage atentia asupra unei informatii "incomplete"... pentru ca daca un alt cititor citeste ceea ce a scris Qwerty... intelege "doar" ca trebuie sa se fereasca de butelii dedicate si ca trebuie sa apeleze la firma X....

Maine apare Pavelescu... care semnaleaza ca "poti apela cu incredere la firma Y"... dar informatia DE BAZA... se pierde pe parcurs!

Eu unul.... ce pot intelege din postarea asta???

qwerty wrote:ATENTIE! cand achizitionati o butelie pentru CO2, alta decat butelie tip G. Sa fie cu perioada de verificare valabila cat mai mult timp.

Eu nu am renuntat la “lupta” asta, nu a costat o avere butelia dar am vrut sa imi ating scopul, sa prelungesc verificarea. Am luat internetul la puricat si in cele din urma am gasit o firma la Deva care se ocupa si de astfel de butelii. Am sunat, am vorbit si iata ca astazi am o butelie Dennerle cu verificarea valabila pana in 12/ 2019.

Inteleg ca:
- "trebuie sa ma feresc de alte butelii in afara de tipG"
- qwerty are butelia cu verificarea pana in 2019.... dar IN REALITATE... eticheta pusa tot de dansul... ne arata CLAR ca data urmatoarei VERIFICARI.... este in 2015, iar data urmatoarei INSPECTII este in 2019!

Intradevar... nu am adus corecturi materialului colegului, deoarece nu era cazul sa il corectez: informatia este reala, completarile mele insa o intregesc. De exemplu: cand spuneam ca "urmatoarea valabilitate a unei revizii nu va mai fi de 10 ani ci de maxim 5 sau mai putin"... o poti constata singur din stantarea RECIPIENTULUI: 2014 - 2019 = 5 ani!

Inca un lucru: verificarea anuala... este acordata datorita faptului ca acel recipient este considerat UN STINGATOR. Invit pe toti colegii acvaristi care au "robinete modificate" sa ne arate cati dintre ei AU SIGILIU si orificiu ptr sigiliu pe robinet?

Faptul caci colegul qwerty si-a facut revizia ptr 5 ani la Deva... cu bani putini, este o informatie valoroasa, de aceea spuneam ca "o sa apara Pavelescu" care o sa spuna ca si-a facut revizia la butelie la Proslav Buzau... si are acasa si CD cu filmarea operatiunii de verificare/revizie. Ca l-a costat mai mult.... poate e din cauza volumului, nu stiu.
Dar din a oferi o informatie pana la "feritiva de".... este cale lunga. Fiecare dintre noi intampinam aceleasi probleme cand se expira revizia!

Ca o paranteza ptr Qwerty: pun pariu ca daca nu rupi acel sigiliu si anul viitor mergi cu butelia la un centru PSI, oricare ar fi... fara sa mai faca nici o REVIZIE.... v-a inlocui acea eticheta cu una noua, valabila pana in 2016. Fara alte formalitati!

"Daca nu vreti sa treceti prin ce am trecut eu, optati pentru butelii tip G sau butelii Dennerle, JBL, Sera, etc DAR cu verificarea valabila cat mai mult timp"
Toti trecem prin ce treci tu... datorita simplului motiv ca: in tara exista foarte putine statii autorizate ISCIR care sa faca REVIZII.

@Stefan: la faza spusa de Narcis, referitor la butelii de aluminiu... probabil ca din cauza aceasta: http://www.iscir.ro/doc/comunicate/stingo.pdf Iar motivul ar fi ca "nu mai sta tipul de la centru sa verifice seria in paginile respective" sau... poate nu are tabelul la dansul. E o chestie veche, demult discutata.... ti-am trimis link-ul.

Seara lina tuturor, uneori am prostul obicei sa "ma fac neanteles" datorita modului de a scrie... de aceea va cer scuze si va invit la "calm si fara resentimente"!
Ancamarketing wrote:- filtru de apa de minim 7 - 48 lei
http://www.dedeman.ro/iasi1/filtru-7-junior-plus-3p-afo-bx-as-3-4.html

Decat 48 lei... mai bine 50: http://www.dedeman.ro/iasi1/termice/instalatii-hidro/instalatii-filtrare/filtru-10-senior-plus-3p-bfo-sx-as-ts-1.html si astfel gasesti si mai usor reductii de la 1" la jumate.... ai si spatiu mai mare "de manevra"/dizolvare...

Mai exista varianta de cuple rapide... dar costa mai mult....

Referitor la sonda... ia una reancarcabila... iar preturile din Italia... niciodata "nu o sa bata" pe nemti....

Al2lea si al3lea link.... vanzatorul este identic: Holger Cukrowski =))
L.E: si ultimul!!!! numai ca are preturi in sterline...

Ce sa zic.... momentan poti spune "pas" si testa sonda din dotare (daca mai misca sau daca mai este buna) Recent un amic de aici, care se dadea de "ceasul mortii"... ca tinuse sonda pe uscat 1 an... si trebuia sa cumpere alta (78€) a avut surpriza sa constate ca functioneaza sonda lui dupa ce a tinut-o cam 2 zile in solutie....

Poti compara apoi valoarea care o da controlerul cu pH-ul reiesit din testele de apa (fara sa te mai duci la Stefan ) daca nu merge, sau are valori aiurea... te apuci de cumparat. Ceva Weipro sau Milwake... momentan trebuie sa rezolvi cu "reactorul"....
Andrei1234 wrote:Asta nou de cati litri e?

dan.pavelescu wrote:Acum na, e dragut si asta micu care respira greu, dar n-am loc sa ma desfasor bre. Asa ca am comandat la Dan un cub mai mare, cu laturile de 40cm si cu sump in-tank.

Care o sa fie activ pana il mermelesc eu pe ala marele.
Ancamarketing wrote:Sa le luam step by step.
Ptr reactor:
- cumpar un filtru de apa de minim 7 cu trei racorduri

Nope! Nu toate filtrele casnice au acel "aerisitor" in care poti pune piesa de la Pepika.... In general este doar la filtrele marca Atlas si filtru de 10". Se vand la Praktiker sau Dedeman....
stefanp wrote:Multumim pentru informatii

Cateva dintre ele (informatii) sunt inexacte si.... pot duce in eroare! De aceea nu trebuie luat "litera de lege" doar din prisma faptului ca "este un text lung"....
Si eu eram "gicacontra"... adeptul "buteliilor dedicate" si huleam "stingatoarele"... pana a venit domnul Dan Dumitru cu o sinteza foarte CLARA a ceea ce inseamna RECIPIENT. Cum eu de obicei "nu cred vorbe" fara sa ma informez ulterior.... am ajuns la concluzia ca "omul are dreptate"!!!!

Asa ca Qwerty... asteapta putin sa apara paranoicul de Pavelescu si te lamureste el cum sta treaba cu siguranta si paza buna. Si daca e si Bitanul prin zona sau stie cineva topicul in care a descris clar cum trebuie sau... cum se face o revizie de butelie.... va invit sa pune-ti linkul aici.
Si poate apare si domnul DanDumitru... sa repete ceea ce a spus mai demult.... poate astfel vei intelege, tu si restul de cititori, niste lucruri de baza:

- butelia de Co2 indiferent de forma - culoare - marime.... este UN RECIPIENT in care se depoziteaza un gaz.
- acel recipient... este facut din 2 tipuri de material, de aici si diferentele dintre ele: otel sau aluminiu. Dar ambele materiale... din proiectare, trebuie sa reziste la o presiune de 250 atmosfere/bari...
- REVIZIA: nu o poate face decat un centru autorizat ISCIR. NIMENI NU ITI POATE PRELUNGI VALABILITATEA DOAR PE HARTIE!
- VALABILITATEA se prelungeste DOAR dupa ce butelia este supusa unor teste.... descrise foarte bine de Bitanu
- Valabilitatea: initiala, din fabricatie... este de 10 ani, apoi.... in functie de tipul materialului de constructie.... valabilitatea se acorda pe 10 sau 5 ani sau... daca masurile impun: mai putin decat aceste perioade. Deci nu va asteptati ca dupa revizie sa aveti butelie valabila "inca 10".... in majoritatea cazurilor: nu se intampla asta.

- NU CONFUNDATI revizia cu verificarea: Revizia sau inspectia se aplica RECIPIENTULUI, cum scriam mai sus (la Iscrir)... iar VERIFICAREA... intradevar, o poate face orice centru PSI: se verifica daca recipientul face fata scopului propus! Adica pe romaneste.... se verifica daca recipientul (G) este FUNCTIONAL.... in caz de incendiu! Daca are Co2 in el, Daca se deschide robinetul.. etc. Chestii care se verifica si la cele cu praf.... De aceea se prelungeste ANUAL

Uiti Qwerty sa spui un "amanunt": in cazul in care te duci "la verificat" cu un recipient Tip G.... TREBUIE SA AI PARGHIE LA ACEL RECIPIENT.
Nici un centru de stingatoare nu o sa iti prelungeasca inspectia cu "cel putin 1 an" daca recipientul are robinetul schimbat si nu are parghia prevazuta din constructie sau robinetul specific (cu alt pas, fata de cel care il utilizam noi sau cei din domeniul alimentar)! Prin schimbarea robinetului se schimba si domeniul de utilizare!

- Presiuni CO2... ca citisem recent ceva discutii:

Presiunea maxima la care rezista butelia de CO2 = 250 at
Presiunea maxima admisa ca fiind "de siguranta" = 125 at (dupa acest nivel, intra in joc supapa de presiune care elibereaza gazul afara)
Presiunea "de incarcare" a buteliei CO2.... adica CE VEDEM NOI PE CEAS LA REDUCTOR = 60 at
Presiunea "de lucru" in regim normal a unei butelii CO2... adica ce regleaza reductorul si ne ofera noua ca gaz = 1,5 - 2 at.....

In rest...... e ca in viata: ce ti se intampla tie..... poate sa nu mi se intample mie sau viceversa. Adica: daca ai avut "probleme" cu buteliile, nu inseamna ca toata lumea v-a avea probleme cu ele.

dan.pavelescu wrote:.... colegul Sebastian are 2 butelii ....

Bre... ce dai din casa ?!!!!

Da, am doua... una luata "cu bani" si una "de la tine".... acum am verificat: 3,75kg.... deci are 5 litriiiiiii si nu o sa fie probleme cu incarcatul! "Sa fie primit"!

Anca: ti-am zis eu sa cauti butelie in continuare? ) Fug... sa vedem daca reusesc sa ma incadrez in timp la feribot ca Mos Gerila e modern, vine terestru.....
Ancamarketing wrote:Ma sperie ca nu e facuta deja, ca nu tin in casa o bomba...

Si daca revizia e facuta in 2010 si in astia 4 ani a fost "exploatata defectuos"... nu tot te sperie? ;) =))

Sonda BNC este "senzorul" care se leaga la un controler Ph...
Solutii calibrare.... se folosesc ptr a calibra acea sonda noua la un controler ph..
Furtunul Co2... se foloseste ptr a lega o butelie ;) la o electrovalva.... care e comandata de un controler...

Mai ramane sa rezolvi: cum diluezi gazul care iese din acea electrovalva...

LE: nu lua comentul meu ca unul ptr "nobi".... dar cereai "explicatii"... in mare ti le-am dat.
Scuze... exprimarea mea a fost defectuoasa...
Ma refeream la faptul ca te pripesti in achizitii.... unele nu sunt chiar foarte bune. Mai ales butelia de la italieni: cu toate ca are feedback bun respectivul (butelia de 5kg)... respectivii spun clar ca sunt buteliile sunt "regenerate"....
Poza este cu o butelie Dennerle.... si nu retin daca ei au butelii de 5kg.... In afara de asta, nici un curier nu iti accepta la transport butelii pline! E cu dus-intors anuntul....

Sunt in tara destule stingatoare sau recipiente la pret acesibil... A, sa nu mai zic o chestie legata de "butelia italiana": are 75cm inaltime.... ai loc unde sa o bagi?

Uite ce iti propun: apucate de reactorul de apa.... iar pe lista de achizitii pune doar:
- o sonda BNC....
- Solutii de calibrare 4-7
- 3m furtun Co2 JBL...

.... si asteapta "sa sune mosul la usa" zilele astea. Mai e un pic si vine Craciunul )

LE: NAPOLI.... ai zis "cuvantul sfant"...
Eu nu am verificat locatia, dar ma ducea cu gandul: acolo e mama tepilor pe internet.... In schimb vanzatorul din linkul 2, cel cu butelia de 5kg la 39€..... are o gramada de produse specifice ptr incendii si etc pe pagina magazinului propriu....
Le-au incercat "altii" inaintea ta.... Asculta ce zice Dan... ca el a testat "cam tot" pana a ajuns sa traga o concluzie ;) Referitor la eficienta.... acvariul lui Dan are 500L... ce zici, face fata?

L.E: tocmai ce ziceam.... plus ca... "vad ca te dau banii afara din casa"... 14€ aici.... 50 LIRE reductorul.... 40€ butelia.... mai pui vre-o 20€ transporturile.... si vezi ca se aduna 200€ si nu ai nici macar controler.... ;)
Modular... pai ptr asta s-a inventat Raspberry... http://n00blab.com/raspberry-pi-setup/

In rest... e "cam greu" ce iti propui Radu: fiecare v-a avea "moftul personal" si ai sa intri intr-o stufareala prea mare. Eu unul consider ca (virgula) controlerul Moshului, cel care ofera di`tati si produs "in serie" din punct de vedere programabil, adica ceva standardizat... e mult mai "ieftin" decat un controler "dedicat/personalizat/custom/etc"....

Ba da.... exista si un video
Shubi wrote:.... coralii duri e un varf de lance.

Lui Batman nu i-au placut nici discusii... asa ca "varf de lance" nu cred ca il intereseaza ;)
Ps: ati vazut ce se "bucura" precum un copchil mic cand a dat de "steluta"? =))=))=)) Acolo o sa ramana in veci: pe "taramul lui Koala"... printre ciortani si balabuste....
Esti "dus" frate... Gata! te-a captivat saratelul "total si iremediabil"!!!!
Eu unul... nu am vazut atata rabdare la tine niciodata! Sa stai tu "cuminte" si sa astepti..... parca nu esti Batman (cu B mare ;) )

Frumos... Spor!
Atunci platesti "internationalul"
Vezi poimaine sa te uiti peste gard la Corbeanca... sau il pui pe "Batman al mic" sa semneze si sa plateasca curierul in locul tau
Suna la Piatra... sa primesti unul cu 0,01 precizie (de acolo incepe, e diviziunea primului gram)....
Daca suni maine dimineata..... il ai in timp util

Ps: merge instalatia?
dan.pavelescu wrote:Un pret estimativ?

Dau din casa.... "pe surse": e un sfert din cat aveai tu de gand sa dai pe Profilux
"In poza".... care?

In rest.... "pret total"?
r_o_n_i wrote:Prin filtru ala sper ca nu vrei sa treci apa din sump, are filet din cupru si iti va omora toate nevertebratele. In rest faina lucrarea .. spor in continuare.

Filtrul ala are filet de 1"... iar daca foloseste un conector sau reductie de plastic.... este imposibil sa ajunga apa la cupru. In afara de asta, daca observi din poza: partea de interior are diametrul "de primire" mult mai mic... iar partea de cupru se termina cam la 2mm inainte de finalul orificiului.... Daca infileteaza un conector... si mai are si o garnitura de cauciuc... in momentul infiletarii, sectiunea respectiva este depasita iar conectorul ajunge in "zidul" final. Am acelasi tip de filtru la discusi cu acelasi tip de conexiune.... primul lucru asta am verificat: daca are cuprul contact cu apa: NU, nu are contact.

image
@Ocean: discusii acestia.... sunt "pierderi colaterale" din start (ca in orice razboi) ;)
Sunt 4-6 pesti (nici nu mai retin) "ramasi in urma"... fara sperante de viitor... dar care au fost donati cu un scop: ptr a vedea Anca daca "este in stare".... daca ii place... daca "se poate"... sa tina discusi.
Pasul urmator... ceva mai incolo, va fi catre "reanoirea totala a flotei".... Atunci va avea pesti ok si numeric si ca aspect si dpdv calitativ ;) si cel mai important: va sti ceva cat de cat despre ei.

Aspectele astea le stie Anca si a fost informata de la inceput... Nu o spun ca o justificare... ci doar sa intelegi, sau sa inteleaga si ea, ca nu face momentan nimic gresit: bazinul e abia startat... schimburi face 2 la saptamana.... incearca sa stabilizeze plantele si... sa tina in frau "mohicanii"...
Tu avand ochiul format stii clar dintr-o privire unde e buba si ce urmeaza... Problema principala de dominare a fost din cauza faptului ca in momentul respectiv chiar nu era "nimic de dat".... perioada era moarta si bazinele goale pe la un amic de al meu....
Pe viitor.... are grija mos Craciun sau Iepurasul.... ;)
Greseala mea....eu sunt mai "tinerel".... am prins doar generatiile Eheim Prof II... de la 2026 in sus ;)
Dar... cam asta este logica pentru explicatia/sfatul lor.....

Forum Index » Profile for Nimeni » Messages posted by Nimeni
Go to: