Message |
|
daca nu da nici un semn de viata,sper ca nu mai uitat  .
|
 |
|
cristi_ionescu_79 wrote:
yoyo-pet - unul e la gorjului altul undeva la iancului cum mergi catre stadionul national (am uitat cum se cheama bd-ul ala)
Cred ca e soseaua MIHAI BRAVU cum vii de la obor cu 34 pe partea stanga la prima sau la a doua de la iancului (e intr-un bloc la parter).
|
 |
|
trec cu vederea zgarieturile numai sa fie al meu  .
|
 |
|
trecema si p mine in stand-by in caz ca nu il dai joi  .
|
 |
|
incearca sa pui pozele la o rezolutie mai mare nu thumb ca nu se vede mai nimic.
|
 |
|
desfa carcasa si analizeaza continutul 
|
 |
|
decat la gradina zoologica mai bine lipsa....sunt niste conditii inumane acolo pt bietele animale.
|
 |
|
o sa ii alerge pana o sa isi dea duhul corry sau o sa ii schingiuiasca.acvariul e cam mic pentru a putea tine si alti pesti alaturi de betta.eventual creeaza pt corry niste tuneluri de evadare ca nu o sa poata fugi la nesfarsit 
|
 |
|
avariul lui INTROS e superb;celalat e cu adevarat urat.Poate se practica si pe la ei spaga ca altfel nu imi explic cum a ajuns acolo.
|
 |
|
pe post de pompa folosesc o seringa d'aia mare de 60 sau 100 ml pentru perfuzie.Merge fara nici o problema.daca nu ai materialele in casa mai bine cumpara-ti un aspirator dea gata facut ca tot pe acolo o sa ajungi
|
 |
|
sa mai discutat despre acesti viermisori.cred ca sunt hydre.dati un search si cineva a zis ca a scapat de ele punand in acvariu o punguta mica de plastic cu o bucatica de carne si ca a doua zi viermisorii erau inauntru.bafta
|
 |
|
ai putea sa iei o bucata de pexal si sa o infigi in iesirea filtrului si sa modelezi pexalul sa iasa apa spre suprafata apei.daca nu are suficienta putere ai putea sa aplatizezi pexalul ca sa creeze o presiune mai mare
|
 |
|
pe betta ii tin in pahare(o duceau bine in alea de bere)[eu am bazut in bucuresti intrun pet shop ca ii tineau in pahare dalea mici de unica folosinta] ca se bat foarte mult.spuma aia e posibil sa fi fost un cuib
|
 |
|
florin_tripa wrote:... ce sa fac acuma sa nu se simpta celalalt singur, ca tare amarai ii saracu
cauta pe cineva care are un acvariu mai mare sa il dai.in schimb ai putea sa primesti alti pestisori mai mici,niste plante sau pomaceea.
Daca te hotarasti sa il pastrezi iti recomand sa citesti tot ce este legat de scalari.
|
 |
|
sper ca ai urmat reteta asta cat mai strict:
1. se tin viermii cateva zile intr-o tavita cu putina apa, ca sa elimine mizeriile (apa schimbata zilnic, sau mai des);
2. intr-un borcanel, se incalzeste apa la aproximativ 55ºC. E bine sa se verifice cu un termometru precis, cu mercur, pentru ca sub 50ºC exista riscul sa nu moara toti parazitii, iar peste 60ºC se strica viermii (se pare ca isi pierd gustul acela de carne cruda, pe care il agreeaza pestii);
3. cu o penseta, se ia un ghem de tubi din tavita (e indicat sa li se mai schimbe apa o data, cu 15 minute inainte) si se amesteca bine ca sa se desfaca si sa se omogenizeze temperatura. Dupa primele 30 de secunde nu mai exista nici un protozoar viu (parazit sau neparazit);
4. se spala tubii sterilizati sub jet de apa rece (potrivita, nu inghetata) intr-un minciog fin (facut din panza de voal, din care se gaseste la orice magazin de textile);
5. se pun pe o placa de sticla sau de faianta si se toaca balansand usor peste ei un cutit cu lama curba;
6. se pune "tocatura" rezultata din nou in minciog si se mai spala o data, indelung, sub acelasi jet de apa rece, ca sa iasa toata mizeria ramasa in interiorul fragmentelor;
7. se lasa undeva sa se scurga putin, dupa care se poate administra pestilor.
! Atentie la tocat, sa nu rezulte fragmente de tubi prea mici, ca se pierd repede in substrat.
! Atentie la indopatul cu tubi. Ar fi bine sa nu li se dea mai des de 2 ori pe saptamana.
! Atentie si la marimea portiei. Pestii sunt lacomi si fac usor o indigestie cu tubi.
! Nu in ultimul rand, atentie la igiena ustensilelor folosite. Dupa fiecare intrebuintare, borcanelul, termometrul, penseta, minciogul si cutitul se spala bine, cu clabuc mult, si se clatesc foarte-foarte bine.
|
 |
|
nu trebuie sa ii tii in frigider,ci intrun loc mai racoros de exemplu in baie sub chiuveta sau in bucatarie daca ai masca la chiuveta intrun coltisor
|
 |
|
sasha wrote:
A picat o gaza minuscula in acvariu si a binevoit sa o manace. M-am linistit un pic vazand ca totusi a mancat ceva. Dar..ma si vad alergand dupa musculite acuma :x
de ce sa alergi dupa ele cand poti sa cumperi larve de libelule sau tubifex?
exista si o reteta pentru tubi pe care ar trebui sa o urmezi cu strictete si iti ia cateva minute sa o prepari.trage o fuga pana la obor si ia niste tubi(cei rosii sunt mai proaspeti)sa nu fie negri sau albi k sunt deja pe cale sa expire sau daca tie mai usor undeva pe theodor pallady langa salajan langa BCR/CEC (nu fac reclama la nici una ci ofer un punct de reper).ai sa vezi k nu mai ramane nimic :-o
|
 |
|
nu mai folosi verde de malachit,e foarte toxic pentru pesti cat si pentru plante.poate ca mai avea o speranta scalarul tau daca nu foloseai substanta aia nociva. dai un serch pe forum si ai sa vezi ca nu este deloc indicat .
|
 |
|
mii de scuze daca am indus pe cineva in eroare dar asa mi-a iesit din cautari.daca cei care eu scris acolo ca Scarus prasiognathos este cunoscut si sub denumirea de Singapore parrotfish au mintit mint si eu  . culorile acestui peste mi s-au parut fantastice http://www.fishbase.org/Photos/ThumbnailsSummary.php?ID=4971 .
|
 |
|
buna zuza din ce am citit nu prea m-am prins cat de aprofundat ai cautat tu pe google ca eu am gasit imediat,practic in cateva secunde datorita tie,ai si tu meritele tale.Am mai spus la cineva iti spun si tie "nu exista intrebari fara raspunsuri ci doar intrebari puse gresit" hmmm cred ca asta va fi motto-ul meu :-)
pasul 1: http://www.google.ro/search?hl=ro&q=singapore+parrot+fish&meta=
pasul 2: http://www.fishbase.org/identification/specieslist.cfm?famcode=364&areacode=
pasul 3 : http://www.fishbase.org/summary/SpeciesSummary.php?id=4971
dacaa nu ai rabdare sa treci prin toti pasii poti sa sari direct la pasul 3 iar denumire stiintifica este "Scarus prasiognathos"
|
 |
|