| Message |
|
|
O sa iau 3l de material filtrant,pt filtrul extern,si nu stiu ce sa fie a3a varianta;primele2 variante sunt:
1- http://www.aquariumprest.ro/products.php?212
2- http://www.aquariumprest.ro/products.php?213
Acum nu stiu ce sa mai bag,avand in vedere ca mai am deja 1l de ceramica si 1 tavita pe jumatate cu carbon.
Sa bag oare:
1- lava vulcanica? http://www.aquariumprest.ro/products.php?1144
2- zeolit? http://www.aquariumprest.ro/products.php?218
3- carbune activ/carbon ? http://www.aquariumprest.ro/products.php?354
(Uitati-va si pe site,aveti poze cu fiecare cum se prezinta la achizitionare)
Dupa parerea mea,nemaitestand lava vulcanica pana acum si nici zeolitul,consider ca ordinea de importanta dintre astea 3,ar fi: carbon,zeolitul, ultima fiind lava vulcanica.Intrebarea mea deci,este: ce sa iau ca sa imi fie mai bine ?
-Toate 3(carbon,zeolit,lava vulcanica) cu aditionalul de 1,5l de inele ceramice ce mai am pe-acasa?(precizez ca aceste inele ceramice sunt exact la fel ca siporaxul,doar ca sunt hexagonale)
-Sau cei 2l de ceramica cu o varianta de mai sus ? Si aia care ar fi ?
|
 |
|
|
a,lo.Pai eu am crezut ca tu ai deja acvariul.Ideea e ca eu nu am de 60,ci de 80.Nu am lampa/capac,si nici plante easy nu vreau  Poate doar ceva marunt pe viitor.Cred ca ce s-a scris pe topicul meu te-a indus in eroare  Daca o sa il citesti de la inceput vei vedea ce am eu,cum stau treburile si poti achizitionare acelasi acvariu cu ce lampa vrei tu de pe acelasi site.Numai bine 
|
 |
|
|
|
Nu pot decat sa ma bucur de achizitia ta cea noua.Despre detalii si ajutor,las pe colegii de data asta.
|
 |
|
|
maaamaaaa,mor.daca iei tu piranha iau si eu  (((((((((( dar eu nu am atata loc si mai putin de 5 nu vreau sa tin ca sunt speriosi,super speriosi<dupa o vreme se obisnuiesc cu tine,dar cand sunt pui,vai vai...
|
 |
|
|
Caut/Cumpar stand/noptiera/postament/alt inlocuitor cu dimensiuni de minim 120Lx50l.De preferat REZISTENT! nicio pretentie asupra usilor/sertarelor/compartimentelor,nu trebuie sa fie nou sau cine stie ce extrem de superb vizual,ci cat de cat sa nu-ti fie rusine fata de pesti sa ii pui pe el  ))))
Astept oferte aici sau pe privat.
P.S.: Traim in Romania,si asta ne ocupa tot BUZUNARUL !
|
 |
|
|
Daca factorul e3,e sigur  e sigur pana la 2.Daca o aduci de tot pe calea cea dreapta pe sotie,ce urmeaza  ?
|
 |
|
|
E buna si cristal la 150 ron 
|
 |
|
|
Frate. Te complici, crede.ma. e alegerea ta, si este f buna sa iei ceva mai sigur, dar.. .al meu ce are? Sunt de acord,se face curbura,dar este una normala, am vazut acvarii de zece ori mai mari care au aceeasi chestie. Plus ca asa zisele intarituri ale mele se pare ca sunt mai mult ca rol de suport pt capac, ori linie de nivel al apei sa nu il umpli pana se rupe lipitura siliconului sau se sparge sticla  glumeam.uite, cu banii dublii ce ii dai la ala, plus transportul, de 3mil jumate iei si filtru si substrat si acvariu de pe aquariumprest. Plus ca,al meu se tine bine, si oricum, daca nu ti se sparge acvariul in casa, cum mai simti si tu ca traiesti,ce rol mai are viata???
Cat despre acvariile alea de pe youtube, am si eu o intrebare pt tine: De ce ma injuri frate de mama?? Ce ti.am facut?  pai tu cu dusmanii de. Astea te dai la mine?
Ala ca ala, dar si ala cu bete de la recomandate e bestial. Sunt incredibile, poate o sa reusesc vreodata daca imi da buget bunica. Miu. Azi cand ii zisei de magnet,zise ca innebuneste cu mine si acvariu meu. Dar treptat treptat...cine stie?
|
 |
|
|
nu am bani de conditioneri de apa,si tot ce trebuie.Abia fac fata a ceea ce am si voi avea.Plus ca nu ma pasioneaza saratura  De pesti poate fac rost si de pe la donatii daca e cazul,dar...pur si simplu nu imi permit sa mentin apa stabila
|
 |
|
|
|
Si eu sunt adeptul pestilor,fara plante.Daca as avea vreodata marin,m-as axa IN SPECIAL pe pesti.La orice acvariu,consider ca fauna e ceea ce da viata,plantele nu imi plac,sunt doar ca un bonus.Au si ele rolul lor de barlog,loc de depunere a icrelor,etc.Dar cat timp vor exista pesti,nu ma vor interesa plantele
|
 |
|
|
|
Pai tot timpul vor fi ! Femelele sunt mai mari ca masculii.Mie mi se par normali.Si acel guppy va trai sanatos,chiar daca are acea malformatie.Daca nu se loveste,va fi ok.
P.S.Vezi ca le pui prea multa mancare,plus ca mancarea de pe fundul maternitatii va putrezi daca nu o inlaturi in cateva ore.Trebuie sa le dai cate putin,cat sa manance,sa nu mai ramana nimic.Cred ca poti sa le dai drumu,nu mai trebuie tinuti in maternitate.
|
 |
|
|
|
vezi ca pusesi videou cu femela inainte de a naste.Si nu,daca un peste are o malformatie,puii nu vor semana cu el.
|
 |
|
|
Renunti la sarat  Si nu trebuie neaparat oscari,poti sa pui si caimani sau anaconda acolo  discusi,neoni,scalari,piranha  ce vrei tu 
|
 |
|
|
 Ma spargi.Citeste topicul meu cu cristal water. 
|
 |
|
|
aaa,pai m-am gandit ca o sa imi zica,dar m-am plans atat de bani,incat nu cred ca mai are tupeu  Totusi initiativa lui de a forta lumea sa faca marine,imi place,pt ca de exemplu,si eu am cateodata tendinta de a pune lumea sa renunte la plantate pt black water sau ceva asemanator,deci toate actiunile lui fac parte din pasiunea pt saraturi.Oricum,blue este unul dintre userii mei preferati,a fost certat,alungat,asuprit,jignit,sfatuit,indreptat,si toate astea pt ca a acceptat.Nu doar sa fie sfatuit,ci toate cele.Pur si simplu le-a acceptat.Daca ar fi toti oamenii ca el,economia tarii nu ar mai avea vreodata de suferit,nu ar mai exista ilegalitati,pt ca toata lumea ar avea acvarii pe jumatate incepute.Toata lumea ar fi calma si supusa poate putin indiferenta.Prin modalitatea postului meu,tin sa felicit userul Blue14,fara pic de ironie sau sarcasm,spun asta pt ca tipu' a invatat multe.Sunt foarte invidios pe el ca are bani,si as vrea ca din banii aia sa faca si un black water cu ceva piranha sau silver dollars.
Blue,felicitari esti unul dintre rezistentii forumului,hausebz(hauserloverfish) nu a rezistat mult  Asa ca iti pun o intrebare foarte serioasa,sper sa citesti: Ce-ar fi frate sa faci un BLACK WATER AQUARIUM?
|
 |
|
|
Eu tot raman la varianta mea cum ca tre sa iei hranitor.Stiu un prieten,care a lasat acvariul in grija lu taica-su 2 zile.Era toamna.Vine ta-su acasa,intra la pesti,baga mana in apa sa verifice apa,si la deget i se pare rece si zice "vaaai,ce rece e apa,dau putin incalzitoru mai tare juma de ora pana incepe meciul"L-a dat aproape la maxim urmand ca in jumatate de ora sa se intoarca sa il regleze.Faza a facut ca sa isi aminteasca la ora 4 dimineata,cand s-a dus sa bea apa,si toti pestii erau fierti
Vezi sa nu patesti la fel
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
FAC MI ! Asta da saratura,imi place si mie  pestele ala contrasteaza tot la un alt nivel ! Stelele alea sunt bestiale.
L.E.Imi place ca ai si melci
|
 |
|
|
Pai poze nu am pus,dar am tot zis prin diferite posturi sau topicuri ale celorlalti:
Treaba sta asa:
Am 3 acvarii ale MELE(la tara,pt ca acolo apa e FOARTE BUNA,nu e dura si nici acida,acolo am stat un an intreg cand am venit din germania,pana sa ma angajez,si acolo am mutat totul).
1: Acvariu 120 litrii (bare bottom mai nou,am scos substratul,l-am fiert,curatat,etc dar nu l-am mai pus ca imi place cum arata)si o radacina red moore. in el am 2 bala shark,3 filigera maturi luati de pui,1 femela de 2 ani si ceva,si ceilalti 2 luati mai recent,acum cateva luni.2 zebre galbene,zebraroz voalata mi-a murit subit in cateva minute acum 2-3 saptamani,mi-a zis sotia ca a coborat afara in curte,si cand a urcat 10 minute mai tarziu,a gasit-o moarta,nimeni nu stie de ce. 2 ancistrusi pui,2 corydoras paleatus,unul mi-a murit in timp ce luasem nu stiu ce microb acum cateva luni in care mi-au murit si somnii de sticla,si cativa alti pestisori mici.Microbul mi-a aparut in urma unei achizitii a unei zebre roz.Asta e motivul si pt care am curatat substratul.Stiu ca nu ar fi fost o solutie TOTALA dar mi-a salvat restul de pesti ramasi.Mai sunt 2 ancistrusi in varsta de 2 ani jumate luati de pui,intamplarea fericita a facut ca ei sa fie mascul si femela,toti puii ce ii am ii am de la ei sunt,din 2generatii.Filtrare: Resun 2500 L plin cu ceramica invelit in burete din ala verde si Aquael Turbo 1000 plin cu ceramica plus buretele inclus.Mai am un filtru extern Eheim ecco pro 300,dar am canistra crapata.Canistra noua costa 250 ron.
2: Acvariu 25 de l diversa,cu puii de ancistrusi.Prima generatie i-am donat tipului de pe facebook cu nicknameul de "fertilizanti si plante ieftini".Mi-a zis ca ancistrusi mai bine formati si avand toti aceeasi marime,niciunul nefiind mai mare sau mai mic ca celalalt nu a mai vazut,laudandu-mi skillul de a creste puiutii  Filtrare:Aquael fan micro plus.
3: Acvariu INCA neinstalat de 120/50/55 330l brut,cu intarituri longitudinale sticla de 10 cu substrat quartos negru,filtrul acela extern de care am tot vbit pe nume aqua pro 1200,si inca ceva dar am uitat ce am comandat atunci,totul nedespachetat.Inca nu m-am decis ce sa pun in el,saptamana asta daca lucrurile merg bine,sper sa il montez la noua casa.Trebuia sa o fac saptamana asta,dar copilul meu a pus mana pe o substanta super iritanta si si-a dat cu pulverizatorul in ochi,am fost cu el la urgente,au urmat tratamente(spalaturi) cu diferite solutii si pansamente oculare,cheltuiala,invarteala,dureri de cap,servici.Inca nu m-am decis cu ce sa il populez,initial voiam 5-6 piranha,insa datorita decorului 3d facut la comanda,mi-am dat seama ca ocupa spatiu prea mult,si nu le las mult de invartit,e prea putin si fara,intr-un acvariu de 330 as putea tine maxim 5 piranha,ar merge si 6 cu o filtrare eficace,insa nu vreau sa ii chinui,si ma gandesc la silver dollars,cu ancistrusi,multe multe crengi si alte tipuri de pesti dar inca nu stiu ce.Ori ceva green terror de care sunt indragostit,ori severumi caci atitudinea si caracterul plus eleganta lor i se potrivesc sotiei,m-am gandit initial si la Geophagus brasiliensis chiar si la ceva Jack Dempsey.Sunt atat de nehotarat,dar desi asteptarea ma omoara,nu vreau sa ma grabesc.Pe viitor,voi comasa toate acvariile intr-unul singur,daca imi vor permite speciile,astfel filtrele interne plus externe vor fi toate puse la un singur bazin.As astepta ceva sfaturi in legatura cu fauna,ce v-ar placea,avand in vedere ca vreau sa il fac ceva aproape de black water,cu tot cu frunze pe jos,crengi si tot alaiul.Lucrurile vor veni treptat,insa sper ca in 2-3 luni,setupul sa fie complet,MAI ALES ca am si solutii de startare a apei,ciclare mai rapida,etc.
Iar al4lea acvariu,este asta,la care lucram acum.
Tin sa precizez ca TOTI PESTII au fost luati si facuti uneori ca o mini ciorba,in speranta ca doar doar poate poate le mai lungesc viata.Unii nu veti intelege mai nimic din ce scrisei pe-aci,dar eu stiu ce am si nu sunt prea multumit,bugetul nu m-a ajutat dar sunt fericit ca pestii o duc bine,mai ales febletele de bala shark,care desi au un spatiu limitat de crestere,ii voi muta curand,vor fi fericiti si cred ca optiunea de bala shark cu silverdollars,ancistrusi si ceva micut invartindu-se pe-acolo ar fi ok pt bazinul cel mare.
L.E: Veti spune poate : BLACK water cu bala shark ??Poate, De ce nu ? Atata timp cat totul merge ok.Sper ca aciditatea sa o mentin in limite
|
 |
|
|
Eu nu sunt neaparat la inceput,dar din cauza bugetului am ramas mereu la nivel de incepator  Am prins experienta doar asupra anumitor specii de pesti si multe informatii care deocamdata sunt aproape degeaba.Oricum,mie imi spui de intins ?
|
 |
|
|
|
|