[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ocean
Forum Index » Profile for ocean » Messages posted by ocean
Bine ai venit si spor la documentare, iar daca esti bine infectat grijile sotiei sunt doar la inceput
Bine ai venit
Eu la Animalu asta de mai jos(ii spun asa ca s-a facut cat China-rupe corali si grohaie la mine cand umblu in bazin) ii dau boabe de la Ocean Nutrition speciale pentru Tang-i cred ca sunt numarul doi ca marime a granulatiei,asta in functie de cat de mare e ciortanul, uite numarul Florentinei de la magicnature.ro vorbesti cu ea si-ti trimite :0723653213
Mie imi place ,foarte fain,il mai bibilesti in timp dar excelent inceput
Tare faina anemona mai ales ca e in combinatie cu clownii , numai ca imi pare cam mica pentru ei (asa vad eu acum si e cam tarziu) s-ar putea intampla sa o streseseze in timp ,daca vezi ca nu-i merge bine va trebui sa o protejezi o perioada pana creste putin
Cand e rece stiu ca opresc livrarea in tara, dar vorbeste cu ei si poti incerca si cu tipul de la tropheus am auzit opinii bune de el
Maryo wrote:

LE: daca mai aveti idei cum sa scap de fosfatul organic dintrun asa sistem mic sunt deschis la sugestii

Singura metoda consacrata de care stiu ca inlatura si fosfatii organici e Kalkwasser-ul, trebuie studiata un pic metoda sunt cateva variante, mie cea cu dizolvarea si cu otet adaugat9dizolva pudra mai bine) mi se pare ok si am folosit-o mai demult la un sistem mai mare cu ciortani, dar pe youtube sunt destule exemple de bazine frumoase cu corali
Pentru zona de vest mai sus un pic pe harta ar fi Clujul cu nevertebrate .ro iar din Bucuresti tropheus.ro , speciile ce ti le-am mentionat au avantajul ca nu sunt atat de mari-pana in 10cm ,in afara de lifalili si pot fi tinute in grupe si in bazine mai mici, pe de alta parte pelvicachromisii sunt niste parinti excelenti si daca au niste grote (chiar nuca de cocos) si substrat mai fin granulatie pana in 2mm , reproducerea lor e deosebita : dupa fecundare femela ramane in grota iar intrarea e "zidita" de mascul cu nisip lasand un mic spatiu prin care o hraneste pana cand puii sunt destul de zdraveni pentru inot dupa care inlatura nisipul si cardul iasa si e dus prin bazin la "pascut". Nu cunosc lampile la care te referi ,acum incearca-le si tu in magazin pe un bazin asemanator cu ce ai si vezi
Un altul pe care il stiu(site) si pare interesant si prin varietate ar fi tropheus.ro
Eu da dar nu mai mult de o masa pe zi(ai mei fiind in crestere au cam 5 mese pe zi) asta si in functie de productia de viermi dar chiar daca dau sa spunem doua sau trei zile dupa fac o pauza sau daca observ ca le scade apetitul iarasi pauza, asta la discusi
Bine ai revenit, intru totul de accord cu ce iti spune koala mai sus ,eu acum as avea o remarca asa in general despre bazine africane pentru ca am observat pe forum exista tendinta exclusiva -cand se vorbeste de africani sa fie bagati automat intruna din grupele celor trei mari lacuri Victoria, Tanganyka si Malawi, ori ciclide africane placute si interesante exista si in restul Africii ma refer la asa numitele west african cichlids unde exista si plante anubiasii fiind un mic exemplu (pasionatii de plantate le stiu mai bine),deci exista si optiunea de bazin african cu plante chiar biotop nu doar pietroasele ce redau marile lacuri , cateva specii interesante de cichlide care sa nu tina de marele rift : nanochromis travestitus, pelvicachromis pulcher, pelvicachromis rubrolabiatus, pelvicachromis taeniatus makour , pelvicachromis taeniatus nigeria red , hemichromis lifalili ar fi doar cativa din ei
kirucd wrote:

Tocmai ce i-am comandat fetei mele, cea mare (aproape 9 ani), toata colectia Jules Verne
Inca nu au ajuns cartile si ma intreaba in fiecare zi cand vin

alexiumihai wrote:Salut,

Am una neagra cu tepi, maricica.

No fi aia Crown-of-thorns starfish ca a pus-o Suri atunci
koala wrote:Nemooooo!

Sarmanul capitan din "20 000 de leghe sub mari"acum e celebru datorita unui pestisor insignifant fata de maretele vanatori subacvatice si grozavul Nautilus, lumea l-a uitat pe Jules Verne si mai stie doar de desenul animat
Bine ai venit vecine, nu vad rostul la UV , bioballs depinde unde si la ce le -ai pus, daca sunt in filtrul exterior spatiul respectiv mai bine il aloci la siporax sau matrix
O frumusete bazinul, imi place ca ai reusit sa-i dai un aspect natural,un decor fluid, pietrele aproape nu se vad, fara nimic fortat
Da chiar, ce fel de fitoplancton (producator,magazin) eu am crescut mai demult -in doua saptamani sunt adulte cu oua, le hraneam cu spirulina si cresteam ceva alge -o apa verde (sarata, aceiasi concentratie ca si in vasul cu artemii) tinuta la soare care se inverzea dupa un timp , dar am vazut ca se foloseste si spirulina + drojdie, inca nu am incercat
Da scapa de Suri ?
Faye wrote: Nu mai ia pui, ii ia mari.

Acuma poate il convingi sa nu i-a pigeoni cu piper(pistrui, un fel de "Rapire din Serai") de pe la crescatori de genul celui care l-a sfatuitit adineaori, stiu ca sunt mai ieftini da e pacat , pe discus club.ro gaseste la vanzari permanente crescatori seriosi cu pesti de calitate -nu luati de la pietzari acolo se fac pe banda rulanta in detrimentul calitatii, e similar cu crescatoriile "industriale" de cani (nu canisele) de care aveti destule si in Bucuresti
Multumesc

Forum Index » Profile for ocean » Messages posted by ocean
Go to: