- "Prostii" mei au inceput sa se rupa, de vreo 2 zile... treaba pare foarte serioasa, asa ca trebuie sa-i despart. Niciodata n-au fost asa de "agresivi".
- Papilele lor sunt "la vedere"... am 2 baieti frumosi, baga-mi-as! - Am vorbit cu George si maine dimineata "fac transferul".
- Solutia cu "diagonalele" poate fi rezolvata de o prindere cu suruburi... NU cu lipici!
- Daca pui o placa de PAL bine prinsa (tot cu suruburi) de scheletul metalic, o sa fie suficient.
zamolxes wrote: ... wrasseul (imi place la nebunie cum arata, cum se misca fluid, cum se misca si ochii) in schimb a dat o tura de bazin, a inghitit rapid un amphipod si s-a infipt direct in nisip.
e ok pe acolo ? nu de alta dar dupa vreo ora fighting conch-ul fix pe unde s-a bagat wrasseul a trecut si el, pe jumatate scufundat in nisip, si are un fel de fierastrau la coada..
E comportament specific pentru ei, nu-ti face griji!
Ati innebunit, e foarte clar! Da' in sensul bun, pentru ca imi place ceea ce vad!
- pe vremuri ('90-'97) am avut si eu pasiunea asta cu bonsaii...
- am avut un cires japonez care face fructe... niste alea mici, ca un bob de mustar... floare, fruct, tot tacamul.
- dupa aia, am "crescut" un trandafir japonez... de la stadiul de "ramura cu mustati", pana la stadiul de "trunchi indoit cu sarme".
- am si acum un ficus, genul aluia folosit si in cazul de fata.
- am si vreo 2-3 carti despre bonsai... i le pot da lui Dragos sa le scaneze, daca vreti.
@Silviu Man: Ai facut o treaba tare faina acolo, felicitari!
Radu Marian wrote:In spate ma gandeam sa pun placaj pentru a putea face mai usor gaurile prin care vor trece tevile.
Te gandeai prost!... pune PAL si da-i gauri, ca nu e nici o diferenta intre placaj si placa de PAL (se gauresc cu aceeasi bormasina si aceeasi carota).
scorpionul wrote:nu mai ai nevoie de intaritoarele alea la 45 grade, sunt doar bataie de cap inutila. Ceea ce ai facut e suficient. Pune teava de 40x40x3 si gata, va rezista fara probleme
+1 :ok
- plus placa de PAL pe spate, pentru rigidizare la eforturi laterale (in caz de cutremur).
Atata vreme cat scopul principal al bazinului este sa "sustina" colonia de ciortani, algele SUNT UN LUCRU BUN!
- reduc vizibilitatea, astfel incat pestii se simt foarte in siguranta,
- consuma nitratii, imbunatatind astfel parametrii apei,
- in cazul acesta particular (tanganikani), pestii isi suplimenteaza nevoia de "verdeata" ciugulind peretii.
Gabi C wrote:... Te apreciez ca ai avut puterea sa treci peste toate greutatile care le ai intimpinat cu el si sa mergi mai departe.
Nu mai pomeniti de greutate, in prezenta lu' Pavelescu.
Batmaneeee, umple pietrele 'reaku alea cu GSP si uita de orice altceva... o sa arate cacator. Nu exista, la ora actuala, niciun alt bazin full GSP in Romania.
Toata lumea creste corali duri, cu mai mult sau mai putin succes... n-o sa-ti aduca decat nervi si suparare.
Un bazin cu "iarba verde" o sa fie ceva cu totul si cu totul deosebit!
PS: Plm, m-am jurat ca nu mai zic nimic si n-am putut sa ma abtin.