[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan_florin
Forum Index » Profile for dan_florin » Messages posted by dan_florin
Faye wrote:Sunsun 404 e vreo 4 milioane. Unde ai gasit Eheim la 1 milion, ca imi iau si eu o duzina.

Am inteles acum. Pai spui ca lasi lumina toata noaptea si noapte buna.
Ca o completare: roaga-l pe Catalin sa te indrume, doar e citadin cu tine.
bulan77 wrote:In ultimele zile am avut o explozie de alge maro in refugiu , cand zic explozie ma refer ca deabea mai vezi de ele , cauperpa si-a dublat dimensiunile

Ar trebui sa face ceva in legatura cu algele maro sau le las sa creasca in pace?

Iluminez 12h pe zi refugiu

Pai ar trebui doar noaptea, nu si ziua. Invers fata de programul iluminarii pe timp de zi al coralilor, parca explica Koala pe undeva...
Zsido wrote:Faina masina...

Subscriu si o urare: s-o conduci sanatos! ...cat despre maestrul Koala...nici nu stiu ce sa mai zic. Asa ghinion mai rar! Iti doresc succes in continuare si o revenire-n forta! Pana atunci insa...drum bun draga colega si distractie faina in"orasul lui Gaudi!
Daca acei pesti sunt prinsi in asemenea conditii, atunci ar trebui sa ne oprim din a mai comanda pesti rari si delicati. Lumea asta se duce de rapa. Orice ar face unii numai sa iasa banu', nu conteaza ca dupa ei nu mai ramane nimic(vezi si situatia defrisarilor de paduri de la noi). "Somnul ratiunii naste monstrii' Goya
" Practic, pestii astia incearca sa supravietuiasca unui numar de minim 4 aclimatizari. E un risc pe care ni-l asumam in mod constient."

Ce nu inteleg eu, e de ce bazinele noastre sunt"zone minate"pentru acesti pesti? Cu alte cuvinte, cum se face ca in bazinele de tranzit au supravietuit, iar odata introdusi la noi in bazin, incep sa aiba probleme de adaptare, hranire, etc?
Zsido wrote:Din pacate a plecat si veliferum-ul asta e mergem mai departe,cand vine Peti acasa o sa comand alti pesti.

Imi pare tare rau pentru pesti, dar oare poate cineva garanta ca a doua oara o sa fie mai bine?
aerosv wrote:Aglomeratie mare... si alge care perleaza cresc peste tot in smocuri.

image

Si asta e de bine? Ma refer la alge, evident, pentru ca coralii sunt foarte faini.
Merci, Catalin! Spectacolul e garantat cu doua perechi din specii diferite, mai mult, se tolereaza foarte bine intre ele.
bulan77 wrote:Frumos foarte reusite pozele

Subscriu, dar am o intrebare pentru autorul acestui topic: care dintre cele doua specii de creveti iti place mai mult? Stiu, ambele sunt frumoase si au un comportament relativ asemanator, dar faptul ca Debelius e ceva mai sfios, il face cumva si mai putin rezistent? Multumesc.
Aha, acum am inteles. Multumesc, Koala!
"Tati, asculta-ma si nu baga clowni in bazinul ala... e pacat.
Ai rabdare, asteapta si "construieste-ti" un septel ca lumea."

Koala, sunt curios, de ce n-ar merge clownii cu pesti mai mari? E o tendinta estetica a celor cu acvarii mari de recif si astfel s-ar potrivi ca"nuca-n perete"? Marturisesc ca imi plac clownii, chit ca sunt micuti si oarecum limitati in miscare, de aia inteb. Sunt in"categoria pana"cu acvariul meu, deci nu ma pot gandi la pestii mari si poate sunt subiectiv.
Nu am fost bine inteles, deci repet: daca acei viermi din poza sunt bristle, atunci sunt reef safe si nu e cazul sa te stresezi deloc. Sa nu fie alta specie, caz in care ar trebui sa-i monitorizezi mai atent.
troponel wrote:Sunt reef safe ?

Daca intradevar sunt bristle, daca nu, nu.
Foarte faini, Aure! Sa te bucuri de ei multi ani de acum incolo.
Cel mai mult ma atrage gorgonianul ala galben, e sigurul care ar merge si in piticania mea de acvariu. Ma rog, fara aditii si alte cele.
E ok de inceput, dar scoate acel incazitor, n-ai nevoie de el, crede-ma. Monitorizeaza temperatura apei cu un termometru si tine-o intre 23-26 grade, ideal 24-25.
Nisipul e mai degraba pietris (spartura), nu e nici el prea grozav, dar in lipsa altuia...
In rest...grija mare cu coralii duri - au nevoie de lumina multa, curenti, etc.
Spor!
Chiar ca e horror! Multumesc de oferta, da' zic pas de data asta.
Nu pot sa cred! Chiar ma gandeam sa dau un anunt ca vreau sa cumpar o stea din asta, iar acum aud ca-s halitoare de corali. Nu mai inteleg nimic. Sunt sau nu reef safe? Poate e o specie mai aparte, cine stie...
PS: imi pare rau colegu'de treaba cu coralii, si eu le-as starpii sa stiu ca-i devoreaza.
Imi pare tare rau!!! Se confirma ca e un peste extrem de greu de tinut. Ce peste frumos era!

Forum Index » Profile for dan_florin » Messages posted by dan_florin
Go to: