[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Pushkatu
Forum Index » Profile for Pushkatu » Messages posted by Pushkatu
Incet, incet prinde contur! Frumosi pestii!
Cea mai buna solutie, parerea mea, e sa lasi pestele in pace. E o situatie cam de genul celei mentionate de scificuss, deci mai bine il lasi sa se relaxeze in pace si doar il supraveghezi atent.
@xenon: sunt alge care se dezvolta in masa apei, e putin mai complicat cu ele. Si eu am patit-o si pana la urma am fost nevoit sa refac setup-ul, de asta nici nu ma incumet sa dau sfaturi.
Pentru ca astea sunt preturile. Ce sa mai vorbim daca vrei un acvariu de firma de dimensiunile alea. Ideea e in felul urmator, in stadiul in care se afla acum acvariul tau, nu e ok. Pesti sunt mari, prea multi, iar apa se impute prea repede, ca sa intelegi ce vreau sa zic. De aici rezulta stres, boli, decese si multe alte feluri de probleme. La volumul acvariului tau mi-as lua un banc de neoni, pana in 10 si eventual o mana de creveti, ATAT! Daca nu vrei sa intelegi ca pestilor tai nu le merge bine, asta e, dar sa sti ca nu iti spune nimeni tampenii.
Salut!

Sincer, nici nu stiu de unde sa incep. Ideea e ca inafara de faptul ca ai acvariul, cam toate sunt cu probleme. De la suprapopulare, incompatibilitati, ciclare necorespunzatoare, iluminare gresita, filtrare insuficienta etc. Te sfatuiec sa incepi sa citesti cu atentie link-urile utile din stanga paginii sus, ca sa ne intelegem mai bine, mai exact sa intelegi tu ce o sa iti explicam noi. Intre timp, doneaza, vinde sau schimba cu altceva, dar cat mai repede rechinul, carasii si hoplo sunt pesti mult prea mari pentru acvariul tau si nu sunt nici compatibili. Fa schimburi zilnice de apa, aproximativ 20-25% din volumul total de apa.

Specia pe care nu o cunosti se numeste barbus tetrazona, sunt niste pesti foarte frumosi, care se tin in grupuri de minim 5-6 exemplare ca sa se simta bine, dar la tine din cauza spatiului limitat daca vrei sa ii ti, trebuie sa renunti la toti ceilalti pesti.
Lumina nu se pune paralel cu acvariul si da e cam putina, dar daca nu ai plante pretentioase nu e prea grav, dar neonul respectiv trebuie pus deasupra acvariului, daca ai capac, trebuie montat pe capac, pe interior...
Am luat si hikari first bites, chiar azi le-am dat prima masa. Intre timp a mai crescut numarul puilor la 7-8 si s-au mai inzdravenit putin. Inoata mai bine si stau uniti tot cate 2-3 cel putin, daca nu toti. Fiind prima depunere atat pentru pesti cat si pentru mine, e ok ca si numar de alevini, dar am vazut ca se poate sa obtii si zeci de pui dintr-o depunere. Vreau sa cresc si numarul acvariilor maternitate la 3, urmand sa incerc mai multe variante, sa vad cu care obtin rezultate mai bune.

Adultii, sper eu se vor bucura de tot comfortul in acvariul de 200 de litri(momentan e la ciclat, o sa revin cu un jurmal nou peste 2-3 saptamani cand bag pestii), dedicat aproape in totalitate lor(doar 3 otocinclus affinis si poate vreo 5 pana in 10 boraras merah, sa fie si putina diversitate).
Ma bucur ca am revenit online. Ciudat, cand nu mai poti avea ceva, ii simti mult mai puternic lipsa.
Mersi!

Pana acum am numarat 6 pui. Toti sunt bine sanatosi. De mancare le fac un fel de apa verde din spirulina maruntita cat mai fin si amestecata cu putina apa. In rest mai papa si ei ce gasesc prin micro fauna din moss.
Dragut coltul tau de natura!
Sunt tare curios daca a reusit cineva sa ii inmulteasca. Am vazut pe youtube filme cu pui, dar detalii mai precise nu prea. Am 3 si mai vreau inca 2-3. Daca are cineva cateva sfaturi cu privire la inmultirea lor, as fi foarte recunoscator.
Bine ai venit Robert, astept cu interes sa iti vad coltul de natura!
E superb acvariul, felicitari! Sa te bucuri cat mai mult timp de el!
Sunt foarte faine pozele, bravo! Cand le face cineva cu experienta si pestii parca isi dau interesul sa iasa mai fotogenici.
Intre timp am reusit sa ii inmultesc si eu. Momentan am doar 2 puiuti mici. Stau lipiti de sticla inca, dar abea astept sa ii vad cum inoata. Posibil sa mai apara si altii in urmatoarele ore, doar azi ce au inceput sa iasa la vedere. Sper sa reusesc sa ii cresc pana ce ajung la maturitate. Am si o poza cu acvariul gradinita:
image
Bazinul mai exista, setupul din pacate nu, dar azi incep alt setup, o sa revin cu detalii in cel mult 2-3 zile.

PS: trece-ti locatia la profil...
Bine ai venit. Ai nevoie de mai mult substrat ca sa poti creste plante, la tine e mult prea subtire. Nu prea au unde sa isi extinda radacinile plantele. Ti-as recomanda un minim de 3-4 cm in fata si poti urca pana la 5-7 cm in spate. Inainte sa cumperi alte plante, documenteaza-te mai mult si cumpara plante fara pretentii prea mari, altfel o sa dai iar banii degeaba. Iti recomand sa iei daca ai posibilitatea mai multe tufe de vallisneria. Sunt foarte rezistente si cresc bine si fara subtrat fertil, fertilizare sau CO2.
Acvariul arata bine, felicitari si sa te bucuri de el cat mai mult timp!
De asta e bine sa te informezi inainte sa arunci cu banii, altfel poti ajunge sa dai o gramada de bani fara sa realizezi mai nimic.
Eu am tinut red cherry cu neoni luni de zile fara probleme. Crevetii se inmulteau lejer, dar aveam mult moss in acvariu, multe refugii(acvariul e de 200 de litri), iar neonii nu prea ii bagau in seama, desi i-am vazut mancand cate un pui de crevete prea indraznet care se aventura in masa apei. De cand am luat guppy endleri, care intre timp s-au si inmultit, nu prea am mai vazut pui de creveti. Puii de endleri se pot strecura lejer peste tot si isi petrec foarte mult timp pe langa moss sau prin el. Cei mai marisori pot face ravagii in randul puilor de creveti. Desi imi plac foarte mult crevetii am renuntat recent la ei, pentru ca imi plac si mai mult pestii. Raman la parerea ca cel mai bine e sa aiba un acvariu doar al lor, ca sa te poti bucura de ei cu adevarat.

Forum Index » Profile for Pushkatu » Messages posted by Pushkatu
Go to: