[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
nou membru  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
kingmask
Junior member

IP:

buna ma numesc fabian muthi din dublin ireland , am un acvariu de 60 l : 2 cory albino(pesti),japanese marino balls ,hydrocotyle leucocethale,ceratopteris thalictroides fiind platele ,incalzitor scuba 100 w , pompa apa micra 6 w , un neon de 8w t4 (f slab) filtrare tip cascada , imi lipseste pompa de aer am cumparat-o de pe ebay dar astept dupa ea,(vine din china) . sunt un incepator si ma confrunt cu ceva probleme pesti sunt ok dar platele se cam usuca si se tot ingalbenesc si nu prea as vrea sa le pierd am substrat cu pamant de flori circa 2 mm , 6-7mm nisip destul de fin pot sa zic si cateva pietre banuiesc mai multe probleme dar nu stiu care sa fii, poate ma ajuta cineva ?nisipul ca-i prea fin sau lumina ca e ingrozitor de slaba ?????
[Thumb - DSC09321.JPG]

[Thumb - DSC09320.JPG]

This message was edited 2 times. Last update was at 03/02/2012 23:40:45

Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

kingmask wrote:buna ma numesc fabian muthi din dublin ireland , am un acvariu de 60 l : 2 cory albino(pesti),japanese marino balls ,hydrocotyle leucocethale,ceratopteris thalictroides fiind platele ,incalzitor scuba 100 w , pompa apa micra 6 w , un neon de 8w t4 (f slab) filtrare tip cascada , imi lipseste pompa de aer am cumparat-o de pe ebay dar astept dupa ea,(vine din china) . sunt un incepator si ma confrunt cu ceva probleme pesti sunt ok dar platele se cam usuca si se tot ingalbenesc si nu prea as vrea sa le pierd am substrat cu pamant de flori circa 2 mm , 6-7mm nisip destul de fin pot sa zic si cateva pietre banuiesc mai multe probleme dar nu stiu care sa fii, poate ma ajuta cineva ?nisipul ca-i prea fin sau lumina ca e ingrozitor de slaba ?????

Pompa de aer nu este atat de importanta, se poate si fara ea, dar daca tot ai comandat una, iti doresc sa ai parte de una silentioasa, pentru ca cele mai multe produc trepidatii ce ating niveluri insuportabile.
Cred ca ai gresit cu introducerea in acvariu a pamantului de flori drept substrat, presupun ca nu te-a sfatuit un acvarist cu experienta, probabil a fost ideea ta si, din pacate, n-a fost o idee buna, din contra. De fapt nu inteleg despre ce fel de pamant de flori vorbesti, cand zici ca are o granulatie de 2 mm, pentru ca pamantul de flori este, de regula, un amestec pe baza de argila combinat cu ingrasamant si rumegus.
In mod normal, pentru acvarii, se foloseste un substrat special (care arata ca un nisip), peste care se pune un strat de pietris, de granulatie mai mare.
In pamantul de flori este posibil ca radacinile plantelor acvatice sa putrezeasca.
Cum sa repari aceasta problema, cred ca este cam imposibil acuma, ar cam trebui sa-l golesti si sa-l inlocuiesti (substratul), poti depozita apa in cateva bidoane, ca sa nu reiei ciclarea acvariului.

This message was edited 1 time. Last update was at 03/02/2012 23:54:38

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

2 mm cred ca se referea la grosimea stratului de pamant.
Si da, cum a zis colegul, nu e o idee buna sa pui pamant de flori. De asemenea, nisipul fin nu e bun pentru radacinile plantelor caci nu prea circula apa prin el.
Lumina este si ea, slaba.

Aditie de co2 faci? Daca nu, incearca macar o "bomba" cu drojdie. Si nu pune pompa de aer ca are sa-ti scoata si urma de co2 din apa.
Fertilizezi?

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
kingmask
Junior member

IP:

stefanp wrote:2 mm cred ca se referea la grosimea stratului de pamant.
Si da, cum a zis colegul, nu e o idee buna sa pui pamant de flori. De asemenea, nisipul fin nu e bun pentru radacinile plantelor caci nu prea circula apa prin el.
Lumina este si ea, slaba.

Aditie de co2 faci? Daca nu, incearca macar o "bomba" cu drojdie. Si nu pune pompa de aer ca are sa-ti scoata si urma de co2 din apa.
Fertilizezi?

2 mm e grosimea stratului de pamant, nu fac aditie de co2 si nici nu stiu cum sa fac 'bomba' cu drojdie , nici nu fertilizez . o sa trec pe la petshop sa iau ceva pentru plantele astea k e pacat sa le pierd ....ms de sfat....
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit. Ai nevoie de mai mult substrat ca sa poti creste plante, la tine e mult prea subtire. Nu prea au unde sa isi extinda radacinile plantele. Ti-as recomanda un minim de 3-4 cm in fata si poti urca pana la 5-7 cm in spate. Inainte sa cumperi alte plante, documenteaza-te mai mult si cumpara plante fara pretentii prea mari, altfel o sa dai iar banii degeaba. Iti recomand sa iei daca ai posibilitatea mai multe tufe de vallisneria. Sunt foarte rezistente si cresc bine si fara subtrat fertil, fertilizare sau CO2.

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]

Forum Index » Despre noi
Go to: