Message |
|
Am sansa sa gasesc si eu in Bucuresti Eleocharis parvula?
Daca da unde :-) ?
Detalii planta :
Inaltime : 3-7 cm;
Latime : 5-10+ cm ;
Nevoie de lumine : mica - foarte mare ;
Temperatura 10-28 °C;
Duritate de la foarte moale - tare ;
pH 5,5-8 .
Usor de intretinut. 
|
 |
|
Ancistrusii sunt nocturni asa ca asta ar fi motivul pt care stateau toti ascunsi sub nuca de cocos :-)
Daca ai observat, noaptea sau pe inserate incep sa se joace unul cu celalalt si sa isi mai dezlipeasca buzitele alea mici  de pe geamuri,buturugi,pietre etc. 
|
 |
|
Salutare vreau sa stiu si eu de unde pot sa imi cumpar niste flourite?
Din cate stiu eu este produs de seachem(dar se poate sa fie produs si de alte firme), astept detalii despre locul de unde pot sa imi cumpar sau de unde pot sa imi comand.Eu as prefera sa imi cumpar personal dar daca nu exista nici un magazin prin Bucuresti nu am de ales si voi accepta si o alta modalitate de cumparare (comanda prin net sau ...).
Astept sugestii sau variante de substrat pentru acvariu daca nu exista flourite.
Mersi mult.
|
 |
|
Mersi mult, eu mi-am facut singur capacul de la acvariu si din aceasta cauza am nevoie de un neon care sa aiba lungimea de 35 probabil 36cm .Oricum o sa ma duc cu tubul cand o sa cumpar pentru a fi mai sigur  .
V-as ruga daca se poate ca vreunul din voi sa imi spuna si mie niste adrese exacte ale unor magazine din Bucuresti, dar inafara de cel din Cora si cel de pe Lipscani (adica de pe langa Lipscani),nu mai zic de Obor.
Presupun ca v-ati dat seama ca sunt tare disperat pentru ca nu stiu alte magazine si eu daca nu dispun de prea multe fonduri trebuie sa caut pana gasesc cel mai mic pret.
Mersi mult.
|
 |
|
Unde aflu si eu informatii privind asa numita adunare cetateneasca?
|
 |
|
Unde am citit eu scria asa : "Pentru a realiza asimilatia clorofiliana, plantele au mai ales nevoie de lumina din spectrul albastru si oranj-rosu, radiatia verde fiind respinsa in mare masura, de aceea plantele sunt verzi. Radiatia rosie amplifica cresterea in lungime, dar coroana este rara. Sub actiunea excesiva a radiatiilor albastre si ultraviolete, coroana ar fi bogata dar plantele raman mici."
Din ce am inteles eu de la voi rezulta ca lumina din spectrul albastru incepe de pe la 6000 k si urca in intensitate pana la 18 000 sau chiar mai sus.
Eu as avea nevoie de un tub de 14 W sau mai mare putin, cu o lungime de 35 cm care sa se incadreze in spectrul albastru.
Acum daca puteti sa ma sfatuiti de unde cumpar si eu un tub descris mai sus v-as fi foarte recunoscator  .
Inca ceva vreau sa cumpar si eu niste Flourite (este un tip de substrat), poate puteti sa ma ajutati si aici .
Daca nu puteti sa imi spuneti aici pe forum macar pe e-mail sau in private message, oriunde doar sa imi spuneti si mie . :-)
Imi cer scuze daca am exagerat cu cererile.
Mersi oricum.
|
 |
|
Scuze
Si cum imi dau seama ca neonul are lumina rece 6000 - 6500 k ?
|
 |
|
O intrebare cam ciudata si poate nu chiar asa de ciudata.Eu am intr-un acvariu foarte mic (30 L) niste plante mentionate in titlu (Elodea densa) iar ritmul lor de crestere este foarte mare si dimeniunea la care ajung este de aproximativ 1 m sau chiar mai mult , imi acopera toata suprafata acvariului, nelasand astfel lumina sa ajunga pe fundul acvariului, intrebarea incepe astfel : Exista vreo modalitate prin care sa stopez cresterea in lungime a acestei plante?
Normal, as putea sa o tund dar parerea mea este ca nu mai are aceeasi verdeata si frumusete, asa ca nu are rost.
Am mai citit pe undeva ca sub actiunea excesiva a radiatiilor albastre si ultraviolete, coroana ar fi bogata dar plantele raman mici.
Exista vreun pericol pentru pesti daca in loc de neonul obisnuit le pun doar un neon cu ultraviolete?
Astept sa ma mai sfatuiti.
Acum am renuntat la cateva plante din acvariul dar deja au inceput sa creasca restu de plante ramase.
Mersii mult !!!
|
 |
|
Daca in acvariu nu ai plante suficiente si tu te bazezi doar pe absorptia oxigenului de la suprafata apei prin valurile facute de filtru eu cred ca in acvariul tau este lipsa de oxigen asa ca baga mai mult pentru ca oricun nu strica .
Anumite specii mai active si cu un stil de viata mai energic, folosesc mai mult oxigen decat alte specii care fac miscari mai lente si stau mai mult pe loc .Asta poate sa fie cauza pentru care doar anumite specii ies la suprafata sa respire.
Acum trage si tu o concluzie si alege o solutie. 
|
 |
|
Mii de scuze poza cu acvariul cu plante din garla este la : www.scarabeul1984.pluto.ro/plante.gif
Pentru a deschide lincul trebuie sa deschideti alta pagina si sa scrieti voi lincul acolo ca mie nu imi merge altfel, sorry nu stiu de ce.
Deci nu dati clic pe lincul asta, trebuie sa il rescrieti in ata pagina .
Mersi 
|
 |
|
Am vazut ca ati discutat mai sus despre cum se descurca plantele din garla intr-un acvariu  si am vrut sa va spun ca nu toate plantele din garla mor adica se ofilesc. Eu am fost in vara anului 2005 si am luat dintr-o garla din Bucuresti cam 3 exemplare de Vallisneria Spiralis si vreo 4 exemplare de Elodea Densa care le-am pus intr-un acvariu de 30 L unde am folosit ca substrat doar niste nisip de 2-5 mm, am bagat niste CO2 metoda DYI (cu drojdie de bere pentru cei care nu stiu)  si un tub florescent de 14 W iar rezultatul a fost destul de bun plantele nu numai ca au trait dar se inmultesc in prostie daca pot sa spun.
In acvariu nu am decat plante si cativa melci, nu am bagat inca nici un peste.
As dorii sa va intreb: de unde mai cumparati voi permanganat de potasiu ca in Bucuresti nu am mai gasit la nici o farmacie ?
Mersi mult
|
 |
|
Va multumesc pentru informatii.
Eu sincer nu  ma asteptam sa fie chiar asa de scumpi cu toate ca merita, eu nu detin o asemenea suma asa ca v-a trebuii sa mai astept  .
Stiam ca nu sunt varianta salbatica a Scalarilor pentru ca difera foarte mult coloritul si chiar aspectul dar nu zic ca nu pot fi confundatii mai ales cand sunt mici. (iar avand in vedere ce specii de scalar se mai gasesc acum pe piata nici nu mai zic de colorit )
Mersi mult Dolly pentru link acum o sa intru sa citesc.
|
 |
|
Va multumesc pentru sfaturi, dar nu sunt deacord sa folosec specii de pestii ca un fel de cobaii, iar treaba cu schimbatul complet al apei nu prea imi vine sa o fac pentru ca nu cred ca as putea sa mai plantez acvariul asa cum e acum, el fiind plin de plante, dar daca nu gasesc alta solutie trebuie sa il refac pentru ca nu  mai vreu sa ma uit la el ca la o camera de tortura pentru pesti . 
|
 |
|
A mai trecut o saptamana si tot nu au disparut viermisorii din acvariu, chiar daca am schimbat apa de 2 ori (nu toata apa)  sunt sigur ca nu e vorba de viermisorii stiutii de voi care ar fi trebuit sa dispara pana acum dupa cum ati spus. La mine a ramas acvariul plin de plante dar nici o miscare, poate doar a plantelor ce se misca in curentul provocat de filtru. Sunt total dezamagit ca nu pot face nimic pentru a readuce un alt tip de viata in acvariul meu.
Poate mai citeste cineva si imi clarifica si mie situatia.
AM ACVARIUL PLIN DE VIERMISORI ALBI DE MAXIM 4 mm CE STAU PE GEAM SAU CEL PUTIN ACOLO II POT VEDEA, IN ACVARIU NU AM MAI BAGAT NICI UN FEL DE HRANA DE O LUNA.
|
 |
|
Sunt curios daca stiti unde gasesc si cam cat ar costa aceasta specie magnifica de pestii tropicalii denumita Pterophyllum Altum.Este foarte asemanatoare scalarilor, dar parerea mea este ca sunt mult mai frumosi si in acelasi timp mai pretentiosii.
Sper sa ma putetii ajuta.
Gasesc in Bucuresti ? La ce pret ? Daca gasesc in Bucuresti unde anume?
Va multumesc anticipat :-P
|
 |
|
 La mine e alta problema ca am viermii de o saptamana si din ce am auzit, cica nu fac nimic rau dar eu am avut in acvariul meu doar doi ancistrusi si multe plante iar mancare nu le dadeam pentru ca erau destule alge din care mancau. Eu am observat ca ancistrusii se speriau rau de tot de viermi pentru ca daca ajungeau langa un viermisor in timpul mersului pe geamul de la acvariu se speriau si fugeau la filtru in curentul facut de el si am observat ca apareau si dispareau puncte pronuntate de culoare alba .
Asa ca nu cred ca sunt chiar asa de inofensivi pentru ca pe data de 22-23 noiembrie 2005 au decedat ambii pesti si acvariul meu a ramas plin de viermi.
Problema mea e ca eu am un acvariu in care predomina plantele pentru ca asa am inceput si o duceu bine plantele cu co2 si schimbari ale apei la saptamana , asa ca eu as putea sa spun ca exista un echilibru de substante chimice in apa si nu pot sa o schimb complet pentru ca ar fi mult prea complicat.
Pacat de pestisorii aia ca incepusem sa ma atasez de ei .
Am citit intr-o carte si cred ca e posibil ca pestii sa fi fost bolnavi si de "ichthyophthirius" si se trata destul de greu.
Mersii oricum. 
|
 |
|
Am doi ancistrusi si de cand i-am cumparat au aparut pe geamul de la acvariu niste viermisori foarte mici de culoare alba care cred ca s-au suit si pe pesti.
Am pus in acvariu doar odata niste bobite de mancare care cica sunt din inima de vita sau asa ceva.
Am si multe plante.
Ce sa fac , cum sa scap de ei si daca e posibil sa se fi suit pe pesti?
Mersi mult.
|
 |
|
Titronix wrote:Imi cer scuze ca nu pot sa scriu acum dar iti dau numarul de telefon si iti pot explica cu placere tot ce am facut si ce mi-a scapat.
Titi - 0722 330189
Poti sa suni pana la 22:30
Ti-as fi recunoscator sa tinem legatura pe Yahoo messager ID-ul meu este "scarabeul1984" mersi mult . 
|
 |
|
Am si eu o intrebare poti sa imi (ne) spui mai exact ce ai turnat peste scartietoare (zapada artificiala). vreau si eu sa imi fac unu :-) am inteles ca ciment amestecat cu nisip si mai ce? sau in ce cantitati si ce fel de ciment (e un ciment deosebit deosebit  )  mersi mult
|
 |
|
Eu am nevoie de niste dafnii sa imi fac o cultura da nu prea am gasit pe piata in bucuresti (am cautat la obor si prin piata sudului  ) unde pot gasi, pe la ce magazin si cum ajung la magazinul ala mersi 
|
 |
|