[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Elodea Densa  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
scarabeul1984
Member
[Avatar]

IP:

O intrebare cam ciudata si poate nu chiar asa de ciudata.Eu am intr-un acvariu foarte mic (30 L) niste plante mentionate in titlu (Elodea densa) iar ritmul lor de crestere este foarte mare si dimeniunea la care ajung este de aproximativ 1 m sau chiar mai mult , imi acopera toata suprafata acvariului, nelasand astfel lumina sa ajunga pe fundul acvariului, intrebarea incepe astfel : Exista vreo modalitate prin care sa stopez cresterea in lungime a acestei plante?
Normal, as putea sa o tund dar parerea mea este ca nu mai are aceeasi verdeata si frumusete, asa ca nu are rost.
Am mai citit pe undeva ca sub actiunea excesiva a radiatiilor albastre si ultraviolete, coroana ar fi bogata dar plantele raman mici.
Exista vreun pericol pentru pesti daca in loc de neonul obisnuit le pun doar un neon cu ultraviolete?
Astept sa ma mai sfatuiti.

image

Acum am renuntat la cateva plante din acvariul dar deja au inceput sa creasca restu de plante ramase.

image

Mersii mult !!!
[Yahoo!]
razvan
Membru banat

IP:

o mica precizare
planta se numeste elodeea, SAU egeria densa... ;)
extrapolind ce ai spus tu cu ultravioletele... ca sa nu "defectezi" pestii cu ultravioletele, ai putea sa luminezi cu ceva apropiat de UV, cu un neon cu lumina rece 6000 - 6500 k ...
scarabeul1984
Member
[Avatar]

IP:

Scuze
Si cum imi dau seama ca neonul are lumina rece 6000 - 6500 k ?
[Yahoo!]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Interesant topic.
Cu aceeasi problema ma confrunt si eu, si exact acum 2 saptamani, pe 1 decembrie, am inlocuit unul din cele doua neoane TLD830 ale acvariului cu un Power-Glo de 18.000 K (dominanta albastra puternica) si 80 lux. (Scump al dracului: 39 de RON! Mi-a cam tremurat mana cand i-am dat! :p )
Desi timpul scurs pana azi e cam scurt, se poate totusi observa ca cele doua soiuri de Egeria pe care le am (densa si najas), precum si Heteranthera, si-au indesit ultimele frunze.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
scarabeul1984
Member
[Avatar]

IP:

Unde am citit eu scria asa : "Pentru a realiza asimilatia clorofiliana, plantele au mai ales nevoie de lumina din spectrul albastru si oranj-rosu, radiatia verde fiind respinsa in mare masura, de aceea plantele sunt verzi. Radiatia rosie amplifica cresterea in lungime, dar coroana este rara. Sub actiunea excesiva a radiatiilor albastre si ultraviolete, coroana ar fi bogata dar plantele raman mici."
Din ce am inteles eu de la voi rezulta ca lumina din spectrul albastru incepe de pe la 6000 k si urca in intensitate pana la 18 000 sau chiar mai sus.
Eu as avea nevoie de un tub de 14 W sau mai mare putin, cu o lungime de 35 cm care sa se incadreze in spectrul albastru.
Acum daca puteti sa ma sfatuiti de unde cumpar si eu un tub descris mai sus v-as fi foarte recunoscator .
Inca ceva vreau sa cumpar si eu niste Flourite (este un tip de substrat), poate puteti sa ma ajutati si aici .
Daca nu puteti sa imi spuneti aici pe forum macar pe e-mail sau in private message, oriunde doar sa imi spuneti si mie . :-)
Imi cer scuze daca am exagerat cu cererile.
Mersi oricum.
[Yahoo!]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Tot pe citatul ala ma bazez si eu pentru reusita!
Neoane Power-Glo de 14-15 Watti gasesti la orice pet-shop mai respectabil. Intamplator, eu l-am cumparat pe al meu de la "placerile animalice" din Cora, dar am vazut si pe la Animaxuri. La Turda ar trebui sa aiba sigur. Daca vrei sa stii ce lungime are tubul, verifica pe cutie ca scrie intr-un colt (vezi ca se masoara cu tot cu bornele din capat). De asemenea, scrie mare si numarul de Kelvini.

image

>((º>
)/[/url]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

scarabeul1984 wrote:Eu as avea nevoie de un tub de 14 W sau mai mare putin, cu o lungime de 35 cm care sa se incadreze in spectrul albastru.
PowerGlo de 15 W are 43 cm .

Poze: smilie ... Poze cu plante
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Insa ala de 14W are 36cm.

>((º>
)/[/url]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Dalles wrote:Insa ala de 14W are 36cm.

Asa e: ala daylight ce se mai gaseste prin magazine e de 36 cm. Da' are o lumina penala de tot
.......

Poze: smilie ... Poze cu plante
scarabeul1984
Member
[Avatar]

IP:

Mersi mult, eu mi-am facut singur capacul de la acvariu si din aceasta cauza am nevoie de un neon care sa aiba lungimea de 35 probabil 36cm .Oricum o sa ma duc cu tubul cand o sa cumpar pentru a fi mai sigur .
image
V-as ruga daca se poate ca vreunul din voi sa imi spuna si mie niste adrese exacte ale unor magazine din Bucuresti, dar inafara de cel din Cora si cel de pe Lipscani (adica de pe langa Lipscani),nu mai zic de Obor.
Presupun ca v-ati dat seama ca sunt tare disperat pentru ca nu stiu alte magazine si eu daca nu dispun de prea multe fonduri trebuie sa caut pana gasesc cel mai mic pret.
Mersi mult.

Watch where you're stepping : Thoughts are present .
[Yahoo!]

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: