| Message |
|
|
|
nu stiu, dar la reef se gaseste cu siguranta, sau la alte magazine de specialitate. Odata am incercat si eu sa folosesc furtun transparent pe care de altfel il foloseam cu succes la pompa de aer, dar folosindu-l la co2 am vazut cum se descompunea. Dupa un timp de...am vazut ca nu mai scotea bule difuzorul si sticla se intarise fff tare( gandeste-te ca drojdia produce permanent gaz, si de acolo presiune)
|
 |
|
|
|
furtunul trebuie sa fie special de co2 pentruca altfel se va descompune si iti va infunda difuzorul
|
 |
|
|
|
asa vreau si eu sa fac. Parvula ca gazon mi se pare super. Ea a fost umbrita pana acum si nu a putut lua amploare. De aceea vreau sa o extind. Daca reusesc asta, celelalte tipuri de gazon vor dispare. Acum caut niste moss christmas cu care sa acopar o parte din buturugi. Iar in dreapta voi mai planta Pogostemon Erectus pentru a acoperi harware-ul. L-am avut acoperit si inainte dar acum am replantat altceva. De acemenea caut ceva rosu cu care sa mai diversific culoarea in acvariu. Am cateva fire de didiplis care au fost tunse la greu si acum se dezvolta. Cam atat deocamdata. Sa vad evolutia acvariului si mai schimb pe parcurs
|
 |
|
|
|
diametrul tubului este cam de 6-8mm, nu stiu exact. Trebuie bagat putin fortat ca sa nu ti-l scuipe afara presiunea de co2
|
 |
|
|
|
ma bucur pentru tine
|
 |
|
|
|
am citit reteta pe care o folosesti si nu stiu ce sa zic de bicarbonatul de sodiu pentruca eu nu am folosit. In caz ca vrei sa mai citesti despre o alta reteta( tu folosesti care crezi tu) :
Reteta co2
Ingrediente necesare:
- 500gr zahar
- 2 plicuri gelatina dr oetker
- 1 plic drojdie uscata dr oetker
- 1 sticla pet 2,5l( sticla de bautura acidulata, gen coca-cola, pepsi, NU DE APA PLATA)
Mod de preparare:
1) Gelatina din cele doua plicuri se pune
la inmuiat intr-un vas cu 150ml apa rece.
Se lasa 15 minute.
2) 500gr de zahar se amesteca cu 500ml apa, se pun pe aragaz
la foc mic, amestecandu-se incontinuu pana
zaharul se omogenizeaza.
3) Peste amestecul de apa cu zahar se pune gelatina inmuiata,
la foc mic, amestecandu-se incontinuu pana la primul clocot.
(daca se fierbe, gelatina nu isi mai face treaba)
4) Dupa primul clocot, se ia de pe foc, se lasa putin la racit cat sa puteti
pune in sticla de plastic. Se scoate sticla la rece, pana ce amestecul se raceste, si se poate baga
la frigider. Se lasa pana amestecul se intareste.
5) Dupa ce s-a intarit, se amesteca 150ml apa calduta cu o lingurita
rasa de drojdie dr oetker si se toarna incet in sticla
peste gelatina.
Cam asta e tot. Dupa 2-3 ore incepe sa produca gazul, asta in functie de temperatura din camera.
Bafta!
|
 |
|
|
|
guramii s-ar putea sa treaca peste aceasta incercare. Ei accepta si conditii de apa de 22-24 grade. O zi sau doua de 20 grade nu e mare lucru. Parerea mea e sa nu folosesti pompa de apa pentruca va raci si mai tare apa. Daca ai posibilitatea muta acvariul intr-o camera mai calduroasa sau chiar la bucatarie daca poti face miscarea. Cu ciclarea datorita sistemului de respiratie al lor s-ar putea sa treaca cu bine. Despre ceilalti nu ne ramane decat sa speram.. Incearca sa mai scrii pe net ca sunt multi acvaristi in Cluj care te pot ajuta cu ceva solutii
|
 |
|
|
si o tava cu marginile inalte sub ea
|
 |
|
|
|
ce reteta folosesti?
|
 |
|
|
|
nu trebuie sa stea langa semineu ca altfel va face mai multa presiune decat poate elibera si poate face bum. Nu stii ca este de evitat ca flacoanele aflate sub presiune sa fie ferite de surse de caldura?
|
 |
|
|
|
se mai intampla, dar din fericire intamplarile astea sunt rare. Sa folosesti sticle de presiune nu de apa plata. Sticla se face cu adevarat tare. Presiunea o sa scada odata cu consumarea amestecului
|
 |
|
|
|
s-au dat toate. Se poate inchide. Multumesc de gazduire. Craciun fericit tuturor!
|
 |
|
|
|
in principiu se poate folosi si piatra, depinde cat de fina este si cat poti controla cantitatea de co2 eliberata. Daca esti multumit de finetea bulelor e ok
|
 |
|
|
|
doar teiul e bun
|
 |
|
|
|
in capatul furtunului co2 bagi in loc de difuzor 1-2 cm din lemn de tei. Te duci afara, iei o crenguta de tei, o decojesti si tai din lungimea ei pana ajungi la un diametru care sa intre putin fortat pe furtunul co2. Tai 1-2 cm( ca lungime) din crenguta , ai impins-o pe furtun pana intra de tot si asta este. O sa pun acum si o poza doua sa vezi mai exact
|
 |
|
|
|
poti sa o lasi deschisa non stop. Dai robinetul mic-mic si asta este.
|
 |
|
|
|
mi-au mai ramas aproximativ 10 fire( nu stiu exact cate) Daca le vrei imi spui. Bonus alte plante easy
|
 |
|
|
|
rezervat pana astazi 24.12.12 ora 20
|
 |
|
|
|
mai punem cateva poze sa fie masa bogata de Craciun. Sper sa va placa. Aranjamentul este crud. In afara de valisneria si gazoanele din fata s-a schimbat aproape totul
|
 |
|
|
|
si pentruca pasarii Phoenix ii place sa renasca, va prezint schimbarile in acvariul meu
|
 |
|
|