[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: paradoxx
Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Am sun sun.Si cu filtru uv chiar,ceea ce mi-a facut minuni in acvariu.Filtrul meu e destul de mare,si inca nu am reusit sa il umplu cu material filtrant,e incapator.E super silentios,lucru la care nu ma asteptam,iar debitul ireprosabil....Vedem factura de curent
Urca pe acvariu,caci apa nu e oxigenata,asa fac toticand apa nu e ciclata.Iti dai seama ca incepe apa incepe sa fie"buna" cand coboara ei si incep sa se hraneasca de pe substrat.Nu mai incerca nici cu pastile,nici cu salate etc.Arunca cateva granule de mancare normala de pesti odata la 3-4 zile,si or sa se hraneasca ei oricum.
da,malformati pus in ghilimele.Pe ideea ca observati si voi faptul ca cel negru are abdomenul diferit fata de cum ar trebui sa il aibe,dar asta DOAR din cauza acvariului mi cin care stateau In rest sunt super draguti
e incredibil de frumos ceea ce vad.Desi sunt ei cam "malformati" sunt ai tai si sa te simti extraordinar ca le-ai facut un mare bine acestor pestisori.Ape limpezi si pestisori sanatosi.
L.E: Arata superb avand in vedere modul in care au trait.
Vezi pe iazz.ro filtrul sunsun 403 B e mai maricel ca A.si e la pret ok,eu l.am prins si la oferta
ideea de"lasa ca iau alt acvariu mai mare cand cresc pestii, e o idee destul de "incordata" pt faptul ca nu tot timpul ne iasa planurile asa cum vrem
Acelasi lucru pot zice si eu despre ramirezii mei cresc aprox 7 cm,dar culorile din poze sunt nimic pe langa cele din realitate.
incearca sa pui alte poze,ceva mai amanuntit...si incearca sa dai valurirea apei in sus de la acel turbo 500 ,iar daca debitul apei misca suprafata apei,atunci se oxigeneaza destul apa cat sa respire foarte ok pestii.spun lucrul acesta,deoarece plantelor tale le-ar merge mult mai bine daca nu ar fi atat oxigen in apa,de indata ce ele se hranesc cu dioxid de carbon si elibereaza oxigen
ceva ce se anunta perfect
AAAAAAAAAAAAA pe rama! ma gandii sa zic,dar zisei sa nu spun vreo prostie.Pai superbitate!!!!
Scuze ca intreb,insa nu stiu ce inseamna"pe profil"
Multumesc mult pt instiintari narics.Am citit enorm de multe despre ei,asta e si motivul pt care nu am achizitionat de prima data o familie,sau ma rog,membrii oridecare ar fi ei.Am citit cum ca trebuie 1 mascul la 3 femele,iar in cazul in care sunt mai multi masculi,se intampla ceva f normal la ciclide: scandal !.De asta am pus si foarte multe radacini ramificate(multumesc si lui skija pt unele din ele),actualmente setupul arata mult mai bogat,am umblat putin in el si a iesit super.Asta in cazul in care se fugaresc,cei goniti sa aibe ocaza de a scapa repede.Tupeul de a achizitiona ramirezi provine de la filtrul ce il am.Initial il luasem pt acvariul meu de 330l iar intr-un final a ajuns la un acvariu de 81l brut,aproximativ ~67-68l net.Cum am spus,nu stiu daca ai citit tot,in el se afla tot felul de materiale filtrante: Putine inele ceramice (caci le-am bagat pe toate in Sun Sun-ul cel mare) dar am 2 filtre pt mecanica,1 cascada si unul intern destul de puternic cat sa miste rahateii de pe fund,chiar daca e aflat exact in buza superioara a apei,dar nu f puternic cat sa nu le permita sa doarma linistiti ,iar in fiecare din ele se mai afla ceva ceramica poroasa) In rest am lava vulcanica LA GREU! Abia am indesat saculoiu in tavita,zeolit 1 litru si turba iar din nou la greu.Am scos carbonul,asa ca mai urmeaza niste ceramica,dar deocamdata e suficient.Apa e super cristalina si la testele JBL 6 in 1(stiu ca nu sunt exacte) arata totul EXACT in parametrii absoluti,nu e niciun dubiu ori de cate ori fac testele in legatura cu ph-ul clorul si etc.
Deci filtrare e la greu pt un acvariu de 80 de litrii,pesti sunt si ei insa vad ca se triaza unul cate unul In rest,bafta sa fie,inca o data multumesc.Sper sa reusesc sa ii mentin mai mult in viata,ar fi o reusita personala imensa.Ape limpezi si pestisori sanatosi
Atunci niciun motiv de ingrijorare.Sper...
Teoretic Practic apa beau la greu
Mai lasa-i.Eventual da-le hrana vie,ceva artemia sau orice de genul...am inteles ca ar fi un "laxativ" bun.Dar granule sau fulgi in niciun caz.
hehe eu nu sunt cu discusii,insa cei albastrii mi se par fascinanti.Felicitari,ai un acvariu senzational
ah,da chiar Mersi mult.Ma gandisem sa lipesc cu banda din aia de coletarie ca e mai lipicioasa.sa fac ceva increngaturi acolo.Dar oricum e mai buna ideea asta.o sa vad...oricum,acum nici nu mai are ce sa imi sara.Cel mai rau imi pare ca se facusera pereche,in fiecare dimineata si uneori cand ii rasfatam seara cu ceva bun,se gudureau unul pe langa altul,isi impingeau corpurile unul in altul...acum...si daca iau alti rechinasi,o sa ia enorm de mult timp pana sa creasca la varsta de imperechere incat sa aibe hormoni pt romantisme
Uitai sa precizez in timp ce scriam in celalalt jurnal,dar pt ca face parte din acest acvariu,o sa scriu aici.Uitai sa zic ca imediat ce ajunsei acasa,il convinsei pe bunica-miu sa mai bage niste bani in acvariul "nostru",astfel ca plecaram de acasa spre pet shop sa mai cumparam 2 eventuale femele de ramirezi,pe ideea ca tre sa fie 3 femele la un mascul Prin urmare,mai achizitionaram 2 ramirezi,cel mai probabil inca 1 mascul si o femela.Primul mascul achizitionat de data trecuta,ii goneste mai mereu pe unde ii prinde pe ceilalti,dar nu are nicio treaba cu celelate rase de pesti,oricat de aproape ar fi ele.Faza este ca dintre toti,el este cel mai mic,dar si cel mai colorat,s-a adaptat extraordinar si se comporta exact ca o ciclida.Pe seara,vazui ca celalalt mascul se cam satura sa fie gonit de prin toate partile, asa ca incepu si el sa se infoaie super dragut la celalalt sunt asa de draguti Nici nu stiu daca au 4 cm,dar sunt super colorati si extrem de adorabili.Tin sa precizezi ca"bataile" dintre ei sunt doar infoieli si alergari unul dupa altul,cu rare ciupituri minore,dar de cele mai multe ori unul dintre ei cedeaza dupa cateva secunde.In caz ca nu am precizat,ramirezii achizitionati sunt papiliochromis ramirezi asia si cautand pe imaginile de pe net,gasesc un exemplar aproape identic cu masculul meu micut hartuitor doar ca el e mai intens colorat pe abdomen,si la aripioarele pectorale are dungi negre mai intense :
image
Ai mei au toti ochii rosii si in contrast cu dungile negre, iasa un colorit superb.
Deci astazi,pierdui un rummy nose tetra facand curat in acvariu,dar castigai 2 ramirezi micuti.
Daca voi avea cui(desi nu cred) voi dona restul de pesti gen filigera si tetra pinguin si voi lasa acvariul doar cu sanitarii si ramirezii.Sa speram totusi ca nu isi vor intemeia familie prea curand.Ape limpezi si pestisori sanatosi. R.I.P. Rechinasu'
Azi avusei una dintre cele mai mari tragedii din cate mi se puteau intampla.Plecai pregatit cu tot moralul astazi de-acasa sa curat acvariul si filtrele lu bunica-miu,asta dupa ce montai intr-o pluta, 2 coolere ce le-a legat la un cablu usb.Taiai pe dimensiuni cu cutitul in pluta,le potrivii la fix,treaba de 5 minute,conectai usb=ul la laptop si laptopul il lasai in priza,pt ca temperatura ajusanse la 28,2 si ma gandii ca pt rechinasi e prea cald.Ajuns la bunica-miu,curatai toate filtrele,substratul,etc si apoi vazui ca un rummy nose tetra era pe jos.Cel mai probabil sarii cand umblai eu pe-acolo.Acum pe seara,mai precis acum jumatate de ora,ajung acasa si cand aprind becu,ma uit inspre acvariu si nu stiu de ce cand vazui ce vazui,in mintea era" bineinteles !!! Normal !!!" Rechinasul cel mai mare( ~13-14cm ) lipsea,cel mic(~10-11) era pe fundul apei,dormea.Mi se opri inima in loc,tragedia se produsase,iar eu nu stiam cum sa reactionez.Stiam de faptul ca bala shark sar din acvariu,mi s-a mai intamplat cand umblam pe langa acvariu sa se sperie,a mai sarit odata de le-am dat mancare niste granule mari,iar el a sarit dupa ele din apa in aer si a aterizat ca prin minune exact in plasa de pesti care era pe marginea acvariului ca daca nu era plasa,ajungea pe podea,dar macar eram acolo,il vedeam,avea scuza pt ca a sarit si tot asa.Dar acum ? Nu inteleg de ce sa sara.Debitul apei nu era spre lungimea acvariului,ci indreptat spre geam,ca sa nu ii stimuleze sa sara cand se ridica la suprafata,cum am vazut ca se intampla.Se pare ca un curent de apa aflat exact in buza superioara a apei,stimuleaza pestii sa sara.Asta o zic asa ca fapt divers,sa stiti ce am observat,sa nu va tenteze sa va lasati curentii de apa exact la suprafata apei,daca stiti ca aveti pesti saritori.EU nu am avut capac pt ca nu mi-am permis sa cumpar chit ca e online,sau cu vreun maestru de pe forum.Un 120/50 plus transportu nu e tocmai ieftin,la salariul meu.Se pare ca voi opta pt ceva ce trebuia facut mai demult,plasa de tantari deasupra acvariului,intinsa la maxim,dar inca nu am solutia ideala pt fixare pe laterale.In fine,o sunai pe sotie care e la tara,incepu sa planga instantaneu dupa care ma puse sa il iau de jos sa il pun intr-o punga si sa i-l pastrez la congelator,sa il vada si ea,sa apuce sa il planga,eventual sa ii facem ceva funerarii ca al unui membru al familiei,avand in vedere ca a fost unul dintre primii nostri pestisori,printre care si cel mai mare dintre toti.Ii spusei ca nu am puterea necesara nici sa il privesc, nici sa ma uit unde e,dar mai ales sa pun mana pe el.Adevarul este ca totul pare o mare stupizenie,este vba doar de un peste la urma urmei,insa pt noi acest peste a fost si este mai mult decat atat,acesta este un forum de acvaristica,iar aceasta este povestea unui cuplu de casatoriti care si-au iubit si isi iubesc enorm de mult pestii,o poveste in care sotul suna un prieten la ora 12 jumate sa vina sa ii ridice de pe jos pestele iubit,pt ca el nu are puterea sa o faca. Sper ca macar putinii care citesc acest topic al meu sa ma inteleaga cat de cat,deoarece pt noi,mai ales pt sotie acest rechinas era nu doar un peste,ci un frate cu copilasul nostru.Ma bucur totusi ca am unde sa impartasesc asemenea povesti si nu numai,sperand mereu la mai bine.Ape limpezi si pestisori sanatosi.

R.I.P Rechinasu' ...
vad si eu.asa fac pinguinii mei dupa ce mananca.La africani totusi nu cred ca e normal

Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Go to: