Message |
|
Tin sa va anunt ca mancarea vitaminizata naturala dupa reteta de pe link-ul cu hith a fost un esec, numai multa mizerie in acvariu. Acum le dau inima de vita si creveti cu spirulina facuta praf. La inceput o scuipau afara, nu stiu ce gust o avea, apoi au inceput sa manance fara problema. La fiecare masa imbib mancarea in spirulina si am observat ca au mai multa pofta de mancare. Oare compenseaza Sera mineral salt? Ca nu am reusit sa gasesc nici acum.
|
 |
|
Eu azi am preparat mancarea vitaminizata naturala ce am gasit pe link-ul acela ce mi-ati trimis, cel cu HITH... Am pus toate ingredientele, inima, crab, ficat de pui, mazare verde, spanac, etc. si toate astea am pus intr-o gelatina preparata dinainte dintr-un pliculet de praf de gelatina. Chestia e ca nu s-a legat destul de bine compozitia dupa parerea mea si face destul de multa mizerie in acvariu.
|
 |
|
Acuma, duminica am fost la I. Mall si nu aveau, dupa primele zile de la deschidere aveau o gama foarte saracacioasa de produse. Au zis ca sapt. viitoare s-ar putea sa mai aduca cate ceva, o sa incerc sapt. viitoare
|
 |
|
Se poate sa fi primit de la pestisorii pe care le mancau, dar asta a fost vara trecuta, pana cand nu a inghetat, ca dupa acea au primit numai inima de vita. Acum schimb apa zilnic, cam 30 de litri din acvariu si le dau rame. Din pacate la Timisoara nu am gasit niciunde Sera mineral salt, numai Aqua mineral de la Tetra, dar dupa cum scrie pe eticheta este mai mult pt alge.
|
 |
|
Macar stiu care dintre ele e femela, pt. ca cealalta nu cara niciodata. Dar nu-i nimic, ca s-au inteles totdeauna bine, ca doi siamezi. Sper sa se vindece si celalalt.
|
 |
|
Astronotusii daca nu ar fi perechi ar mai cara nisipul de pe o parte la alta al acvariului? Nu stiu daca sunt perechi, dar unul dintre ei cara nisipul in gura si cu gura larg deschisa se repezea de geam ca si cum ar fi vrut s-o impinga mai incolo, dar celalalt nu facea nimic, nu prea participa la acest ritual. Oare sunt perechi? Masculul sau femela e cea care cara nisipul? Poate fac un schimb cu cineva in caz ca nu sunt perechi
|
 |
|
Apropo, de fecale, nu am observat nimic alb sau albicios
|
 |
|
Pai, cand erau mici le-am dat numai rame, aproape un an de zile, dupa care cca. un an au mancat numai pestisori, prinse de mine dintr-o balta apropiata, dupa care am inceput sa le dau inima de vita. Iarna trecuta nu au mancat numai foarte putin, nu au vrut inima si le-am dat mancare pt. pesti, bobite ce se gasesc in comert, din aia mancau. Asta primavara au inceput iarasi sa manance ca lupii, si iarasi le-am dat numai inima de vita. Acum am cumparat si creveti congelati cu care inca nu prea s-au obisnuit inca, dar mananca. Va multumesc pt sfaturi si pt indeumare.
|
 |
|
Multumesc pentru raspunsurile primite si precizez ca oscarii mei au in jur 4 ani si ca gauri pe cap are numai unul dintre ei. As asocia si niste poze de nu stiu daca se poate sau care e modalitatea.
|
 |
|
Unul dintre Oscarii mei are carenta minerala deja destul de inaintata, multe gauri cu diametru de cca2 mm pa cap. As vrea sa stiu daca exista vreun tratament pt el
|
 |
|