[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bitanu
Forum Index » Profile for bitanu » Messages posted by bitanu
Message
O sa razi dar, mi-a putrezit o mare parte din HC-u, inainte de al planta pentru ca l-am tinut vreo zece zile intr-o galetusa pe pervaz. Cat timp m-am foit eu cu schimbarile, s-a dus naibii. Asa ca.......please!
Cumpar gazon HC. Imi trebuie vreo opt-zece poturi.
Astept oferte pe PM sau 0740217673 Daniel Bitanu
image image

Dupa cum scrie si in titlul anuntului, execut la comanda reactoare CO2 externe pentru acvarii de peste 100 litri. Acest tip de reactor poate fi atasat la o pompa de apa sau la un filtru de apa extern cu un debit prevazut de constructor de la 700 l/h (ex.: Tetratec ex700, JBL CristalProfi e700, etc.) in sus.
Pretul unui asemenea reactor variaza in functie de pretul materialelor (coletul va fi insotit de lista componentelor si bonurile fiscale) si cerintele clientului (de exemplu: filtru mai mare de marimea 7, cote mari ale intrarii si iesirii apei, anumite coturi de bronz si cu/fara bioballs-uri in interior).
Pe langa pretul reactorului va mai intra: costul serviciilor mele (40-45 lei) si cel al transportului prin posta (8-9 lei).

Reper preturi: costul total (reactor+manopera+transport) al reactorului prezentat in poze a ajuns la 135 lei. Eu recomand ca acest reactor sa fie umplut cu bile filtrante de plastic (bioballs-uri) care ajung la 40-50 lei cutia, si asta pentru a fi super eficient.

Plata se face la ridicarea coletului.

Contact:
-tel.: 0740217673;
-mesaj privat (PM).
Recomand telefonul, pentru a ne intelege mai rapid si binenteles mai usor.

Imi rezerv dreptul de a-mi selecta clientii.

Cu respect, Daniel Bitanu.
Macro, voi baga (in plus fata de co2 si EC) clasicul pipiplant pps-pro cu care am mers de ceva ani, mai ales ca voi merge numai pe plante verzi.

M-am tot gandit la un alt nume, de-a iesit: ,,Green Passage,, Cred ca numele asta se potriveste mai bine si la fix, si tocmai de aceea rog un administrator, daca binevoieste sa imi schimbe denumirea topicului in: ,,Green Passage,, by BitanuD. Multumesc!
Cum fara CO2?! Asa ceva nu poate sa lipseasca din setup-urile mele. Cum crezi ca tin pH-ul sub valoarea 7 ?
Macro voi baga cam peste doua saptamani, in functie de stadiul ciclarii.
Totul va creste normal. Lumina vede doar 5 ore pe zi (2 * 150w hqi 6000k), iar ca fertilizare ii bag din doza recomandata de EasyCarbo si de micro. pH= 6,90.
M-am gandit si eu la ceva plante pe pietre, dar mai astept sa mai creasca gazoanele. Eu ma gandeam la cateva fire de pinnatifida. Mai am am de asteptat, mai ales ca experimentez filtrul de substrat, fiind primul meu setup fara substrat fertil.

Iar si iar modificari, incat prezint a treia varianta, care imi place ceva mai mult..

Prima aparitie a setup-ului, la o ora de la umplerea bazinului:

image

image

Lista cu plante:
-Hemianthus Callitrichoides 'Cuba' (HC);
-Eleocharis parvula;
-Pogostemon sp. Helferi (Downoi sau mica stea);
-Staurogyne var. Repens;
-Hydrocotyle sibthorpioides.
Recunosc ca a fost un soc pentru mine ca am renuntat la multitudinea de ,,panselute,, , dar am promis schimbare, nu?!

Pareri?


Aoleuuu, nu mai pot!
Deja e tarziu, ma c...c pe ele de pietre (este lava neagra), ca m-au disperat! Glumesc!
Domnilor ce sa zic, ca mi-a luat aproape 8 ore sa-l plantez? Am dat drumul filtrului de substrat si intr-o ora si ceva s-a limpezit apa. Pompa merge bine, nu da semne ca trage greu. Zilele astea revin cu niscaiva poze.

In doua-trei zile voi prezenta intregul prioiect mai ales filtrul de substrat si primele pareri, binenteles. Rabdarica bre, ca am o durere de cap de la atata sucit de cataroaie?!



Le-am sucit, le-am invartit si m-am ametit , pana a iesit asta:

image

Pareri?
image
image

E de bine sau de rau?
Aici, sunt de accord. ,,Omul sfinteste locul,, sau varianta din popor ,,Romanul si din rahat face bici!,,
Imi plac provocarie si lucrurile noi, mai ales cand pun si eu umarul la evolutia acvaristicii romanesti.
Cu ocazia asta as vrea sa dezvolt si sa explic intr-un fel tot ceea ce tine de acest tip de filtrare.
Aproximez ca in trei-patru zile ii voi da drumul. O sa am de lucru la pregatirea cataroaielor si mai ales la pregatitul si plantatul plantelor mini.
Asa este Danut. Pe langa transportul nutrientilor din colana de apa catre radacini, impiedica putrezirea radacinlor, filtrul de substrat mai are doua avantaje: asigura o temeratura egala cu cea a apei la radacina si ce este cel mai important intregul substrat devine cel mai mare filtru biologic intalnit vreodata in acvariu.
Acum chiar daca ma injura Amano, Knott si fanii substratului fertil, imi fac si eu damblau cu filtrul asta. Tot-odata incerc si eu varianta fara substrat fertil, a la Marian.

Acum ca sunt la munca, ma gandesc la pozitionarea pompei, a prefiltrului, proiectarea unu bay-pass pe refularea si aspirarea pompei pentru a regla debitul pompei fara a interveni prin sugrumarea si ingreunarea acesteia. Mai am in cap o idee referitoare la amorsarea circuitului cu ajutorul unei pompe de amorsare, pe care am s-o caut maine prin magazine.
Se scot la vanzare doua pachete cu plante care contin fiecare:

-staurogyne repens: 20-30 fire;
-ammania bonsai: 20 fire;
-pogostemon helferi: 6 plante (unele au si puieti pe ele);
-alternanthera reineckii var. mini: 6 fire;
-didiplis diadra: 3 fire;
-prosepinaca palustris cuba: 1 fir;
-phoenix moss (fissidens fontanus): 1 pot 5x5cm;
-eriocaulon cinereum: 1 pui mic.

Pret pachet: 55 ron (cu transportul prin posta inclus).
Coletele se trimit luni dimineata.

Atentie: doar contact telefonic! 0740217673 Daniel Bitanu
daniel12 wrote:Debitul mi se pare cam anemic.





Ca sa facem o comparatie ochiometrica cu experimentul facut de Bogdan Hojbota la un debit de 700 l/h.

Dane, daca o luam logic, un filtru extern de 1200-1500l ar cam puternic pentru un acvariu de 300 litri, corect? Dar, in cazul unui filtru de substrat conteaza: debitul (sa-i zicem moderat), suprafata pe care este intins, grosimea substratului si binenteles capacitatea de filtrare biologica. Ar mai fi ceva, pana la urma, calitatea acestei filtrari nu consta numai in curent puternic prin ,,graunte,,. Tocmai de aceea am facut o gaura mare prin portofel, buzunare si pana-n varfurile tenesilor, in momentul in care am ales substratul Volcanit.

Din acesta proba a mea lipseste numai prefiltrarea, in rest pompa a fost cuplata exact cum va fi si pe acvariu. Acum am venit din oras, incarcat cu daruri multe: un filtru de apa de 17 cu cartus pentru filtrare mecanica (acesta din urma va fi schimbat cu niste bureti grosieri daca se colmateaza repede sita super-fina) si robinetii care ma vor ajuta sa amorsez intregul circuit.
Va multumesc pentru pareri si mai ales ca stati cu ochii pe topic! Cu ocazia asta mai invatam unii de la altii.

Proba in cada:

image

image



Cred ca o sa-i mai dau vreo 10-15 gauri si in capetele ,,dintilor,, si cred ca voi renunta la prefiltrarea cu un filtru JBL e900 in favoarea unui filtru clasic de apa (identic cu cel folosit in cazul reactorului CO2) in care voi baga ceva element filtrant pentru filtrare mecanica. Ramane sa ma hotarasc, unde voi pune un robinet cu stut pentru amorsarea pompei (iaca-ta, ca de asta am uitat).

Pareri, idei? Tineti cont de faptul ca peste acest ,,filtru,, vor veni cam 50-55 litri de substrat inert.
Bine v-am regasit dragi ,,scufundaci,,! In sfarsit, dupa o ,,lunga,, perioada de absenta m-am hotarat sa va impartasesc si voua noul meu proiect (sau ce imi trece prin cap-sor :lol, botezat simplu ,,Dobrogea keys,, ( Cheile Dobrogei ). Cei drept, Cheile Dobrogei sunt compuse din atoli calcarosi (fiind foarte diferite fata de ceea ce ne-au vazut ochii prin tara asta frumoasa, ca de ex.: Cheile Bicazului, Cheile Rasnoavei etc.), ceea ce eu nu voi baga in acvariul meu dar ma voi inspira din peisajul acestora.
Am achizitionat toate cele ce-mi trebuiesc, inca de acum ceva luni in urma dar din lene dar si pentru ca substratul Tropica folosit deja in doua setup-uri nu se mai ,,stingea,, odata (Bravo Tropica!), am luat ,,boul de coarne,, si am dat startul noului setup.
Bazinul va ramane acelasi hand-made (120x50x50xcm), cu aceiasi super lumina data de metal-halide 6000k dar si cu alte provocari.
Asadar, incep cu ceea ce este mai impotant in acvaristica, si anume, filtrarea. De data aceasta voi incerca si eu un filtru de substrat hand-made (productie proprie) care va avea in componenta: doua aspiratii (de la filtrele JBL e900), un filtru JBL e900 (caruia ii voi scoate rotorul si binenteles ca va fi scos din priza) folosit ca prefiltrare, o pompa externa de apa AquaMedic OceanRunner 2500 l/h 38w (luata de la un prieten din CT, care mi-a lasat ceva-ceva la pret, tinand cont ca este noua-nouta) si filtrul propriu-zis tip ,,piepten sau pieptan,, , confectionat din teava polipropilena (ppr) cu diametrele 25 si 20 mm, cu cinsprezece ,,dinti,, si vreo 160 de ,,gaurici mici,, de 2mm. Cost materiale = cam 140 lei, tinand cont ca i-am bagat si ceva mufe, dar si un olandez, dar va ve-ti da seama singuri pe parcurs, de ce am ales asa ceva.


Materiale folosite: 8 metri teava ppr diametrul 20mm (1/2), 2 m ppr cu diametrul 25mm (3/4), 13 buc. t-euri 25x20x25, 1 buc. t-eu 25x20x20, cot-uri 90 grade de 25 mm: 4 buc., coturi de 20 mm: 2buc., 1 t-eu 20x20x20, 15 dopuri 20mm, o mufa filt int. si una cu filet ext. cu diam. 25 mm (3/4), o mufa cu cot filet int. 25mm, un olandez 25mm, un stut pentru furtun 3/4, o reductie 3/4-1/2, o rola mare teflon.
Lungime filtru: 116cm, latime: 46cm, nr. gauri evacuare pe teava: 11, diametru spiral (burghiu): 2mm, distanta intre tevi: cca 7,8-8cm, distanta intre gauri:7cm. Exista posibilitatea de ai mai da cateva gauri, in functie de rezultatul testelor cu prefiltrul montat.

Taiere tevi la 42cm
image
Insemnat gauri cu marker-ul
image
Gauri intercalate
image
Lipire dopuri
image
Pompa de apa
image

image

image
Plan filtrare:
image
Pentru prieteni....

image
 
Forum Index » Profile for bitanu » Messages posted by bitanu
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com