| Message |
|
|
|
prin colet postal nu se poate?
|
 |
|
|
|
din cate stiu, debitul de masoara la gura tevii....deci...practic raman cu circa 200 l/h dupa trecerea prin mediile de filtrare...
este de ajuns? eu cred ca da...
|
 |
|
|
|
cred ca un DIY extern de 450l/h va fi de ajuns la cei 40 litrii nu?
|
 |
|
|
Buna seara in primul rand
Am 2 filtre interne, intr-un acvariu de 40 litrii. Unul este chinezesc, funtioneaza ok, celalat, este un resun mini ( http://www.hippo.co.nz/images/products/mp%20eg359.jpg)
Acesta din urma, a inceput sa scoata un bazait suparator, ca si cum ceva ar freca in el. L-am desfacut, am curata axul, burete, palete, etc... la fel face
ce as putea face?
|
 |
|
|
|
Tanichthys albonubes asta e specia....si au cam 1-1.5 cm
|
 |
|
|
|
deci acum, am in comunitar (sa nu dati cu pietre):
pietris de rau (arata destul de ok)
5 pomaceea, 5 hasemania, 14 pui de neonii saracului, 4 cory albino, o zebra si 10 rcs...si toti o duc destul de bine, adica nimeni nu atenteaza la nimeni, plantele cresc de nebune, am renuntat la fertilizare acum 2 saptamani... alge...s-au cam dus...cam de tot
|
 |
|
|
|
un pret pentru pietris te rog daca vrei.
o seara buna
astept un raspuns sau un PM
|
 |
|
|
|
hasemania nana sunt ceva mai agresive..de asta imi e teama..dar o sa ma risc.....maine vad rezultatele...
|
 |
|
|
|
buna ziua
este vorba tot de o combinatie, si anume: hasemania nana+neonii saracului+rcs+o zebra+cory in acelasi acvariu toti?
am vreo sansa cu crevetii? acolo...?
astept un raspuns urgent va rog.
|
 |
|
|
|
cred ca sunt oua de melc...uitate pe capac, sau pe partea superioara a acvariului, pe margini, unde nu ajunge apa.
in general melcii depun in afara apei...sa nu fi cazut de pe capac, margini,tevi etc.
uitate atent
|
 |
|
|
ai melci in acvariul respectiv?
|
 |
|
|
|
asta e femela 100% eu cred ca toata lumea s-a referit la "femela" "costumata" in albastru, care da este un mascul..
|
 |
|
|
|
buna seara, scuze pentru offtopic insa intrebarea fiind legata tot de plantele pe care le oferi nu am mai postat in alta parte
ai cumva moss?..am nevoie urgenta de o mana de moss...cat de putin, dar sa fie...
astept un raspuns
o seara buna
|
 |
|
|
|
welcome domnul booghi!
ape limpezi!
|
 |
|
|
|
ok..asa o sa fac...doar am schimbat 5 litrii de apa..
la fel o sa fac si maine...si poimaine....pana dispare "albeata" din apa
|
 |
|
|
apa albicioasa..a reaparut..ce as putea face?.. 
|
 |
|
|
nu ai inteles la ce m-am referit... acel pirania/pacu sta in acvariul de 17 litrii...si nu stiu daca mai trebui sa las acvariul la ciclat dupa ce va pleca pirania ok..cred ca miercuri vor veni crevetii..si voi avea nevoie de foarte multe informatii legate de ei..de aceasta data..nu vreau sa mai gresesc..si sa-mi nenorocesc pestii..  .. si cat despre neoni..nu sunt cei obisnuiti...o sa postez imediat ce fel de neoni nu...  ...sau daca sunt neoni in adevaratul sens al cuvnatului. iata "neonii" http://www.google.com/images?q=tanichthys+albonubes&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=5wafTIXgIIWTswa3t9TmDg&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=1&ved=0CCMQsAQwAA&biw=1440&bih=775
|
 |
|
|
ok..am inteles..
pana acum chiar nu am avut probleme..
asta e...am fost grabit..si de aceea am uitat sa bag incalzitorul..  ... si cum stiam ca incalzitorul este ok..nu m-am mai uitat la temperatura...
acum sper sa fie ok....
si asa in cel mic...or sa vina ceva rcs si niste "neoni ai saracului"...sper sa nu am probleme cu ei...
sa fie o problema faptul ca acum in acvariu am un pirania? (ma refer la ciclul azotului..)...
pirania va pleca...cat de curand..de la mine..
|
 |
|
|
schimburi de apa: 10 litri la 3-4 zile adica duminica si miercurea
aspirare substrat: doar duminica
mancare da...ce e drept dau cam multa..  ...
si multa ramane neconsumata
iar cele 3 zile fara caldura...au umplut paharul..
trebuie sa am mai multa grija de acum incolo...mult mai multa grija
|
 |
|
|
pana o sa ajung la pet shop (luni)...o sa incerc cu cresterea temperaturii..am mai patit asa la vechiul acvariu (17l net) si prin ridicarea temp la 31 grade...intr-o zi a disparut ceea ce era superficial..si am mai tinut inca o zi..si nu am mai avut probleme...
iata o poza cu subiectul
|
 |
|
|