| Message |
|
|
|
Buna seara in primul rand.
Am avut la acvariu, un bec economic pentru iluminare (aprox 25 litrii acvariul), care ieri s-a ars.
Am cautat prin "ograda" si am gasit un droser de 40w si un neon de 20w.. le-am montat.
Toate bune si frumoase, neonul se aprinde ok, insa droserul de incinge extrem de tare...m-am fript cand l-am atins.
E normal sa se incinga astfel? Sa-l opresc? Sa continui sa vad ce se intampla?
Astept raspuns cat mai curand posibil.
Momentan neonul functioneaza 2 ore-pauza o ora-2 ore functionare si tot asa, lumina am 6 ore, fara pauze, am vazut ca nu se mai incinge asa de tare daca il las asa.
Ape limpezi!
|
 |
|
|
|
plantele ajuta foarte mult la ciclare, deci da mai poti adauga.
ape limpezi!
|
 |
|
|
|
Dupa cum spune si titlul, am nevoie de idei pentru un setup al unui nano...
Momentan acesta adoposteste 4 calistusi, 1 bettan si 4 cory albino si 1 pomaceea destul de mare
Plantele sunt destul de putine: valisneria gigantee, si o specie de echinodorus, in numar de cca 3 tufe fiecare
Filtrare: 450l/h chinezesc, cu un burete poros si spray bar DIY
Incalzire 150w, resun (mult prea mult...stiu)
Capac home made din parchet, cu un bec economic de 11w....6500k
As vrea niste idei de setup, preferabil ceva imagini, simple insa utile, cu exemple care pe care le-as putea urma.
Poze cu setupul o sa postez putin mai tarziu.
Astept indicatii si idei, imagini si indrumari.
Ape limpezi!
|
 |
|
|
din cele pe care le stiu eu, carbunele activ este indicat sa fie folosit doar dupa ce ai facut tratemente in apa
cea mai buna solutie ar fi schimbarea acestuia cu ceva medii biologice (cred ca siporax de la sera este cel mai ok ca si raport calitate/pret), daca nu dispui de forduri momentan, un burete cu porozitate ceva mai mare este ok, dar nu va avea destul volum filtrant din punct de vedere biologic.
ape limpezi! (off topic, vezi PM  )
|
 |
|
|
deci..pestii asa au fost cumparati..
si da stie de carantina..dar pana nu te arzi nu vrei sa crezi ca focul chiar arde....
maine cred ca o sa-i cumpar tratament... inca nu stiu sigur....
nu apar ca si fungusul de exemplu..sutn doar pete albe...destul de mari...
initil am crezut ca e gris...dar petele...sunt mult prea mari..
o sa incerc sa pun niste poze detaliate
http://img407.imageshack.us/i/picture006tz.jpg/
http://img156.imageshack.us/i/picture007sl.jpg/
|
 |
|
|
In ciuda stafurilor repetate..si iar repetate, un prieten foarte bun a cumparat ceva pesti de la un petshop la care sa zicem ca pestii nu sunt tocmai sanatosi...
Urmarile....2 ancitrusi bolnavi...( boala este asta: http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=3&GalleryId=2&klickedPic=020_e ), restul pestilor...momentan nu arata alte boli/simptome.....momentan
In acvariul respectiv sunt asa: 2 cory, 2 platy (sau gupy), un bettan si cei 2 ancitrusi.
Intrebarea: sa ia jbl furanol...si bai scurte...etc...sau trece de la sine (desi ma indoiesc)
Astept un raspuns cat mai urgent!
Ape limpezi!
http://img3.imageshack.us/i/photo0285t.jpg/
http://img208.imageshack.us/i/photo0283s.jpg/
|
 |
|
|
multumesc de corectura alber, uneori mai incurc borcanele
scuze daca am creat confuzii... 
|
 |
|
|
|
momentan lasa-i...orice vietuitoare si orice fir de planta ajuta la ciclare...
ca sa scapi de ei, cea mai usoara metoda: anentome helena (melcul asasin) eu am 2 si nu vad urma de melci comunitari
eu toate acvariile le-am ciclat din mers (stiu ca nu e ok)
mirosul e ok...cand va dispare sa sti ca acvariul este aproape ciclat
apa albicioasa, bacterii care isi cauta o "casa" adica buretele filtrului...sau alte medii bio specifice (depinde de filtrare)
sfatul meu: mai cumpara plante cu crestere rapida si usoara (valisneria gigantea este una dintre ele, eu asta folosesc)
ape limpezi! stima!
|
 |
|
|
|
mancare intrata in descumpunere.
rareste sau redu mesle pestilor, mancare se da doar cat mananca acestia.
curata tot cu un aspirator de substrat, sau cu un furtun cu putine modificari (PM si iti modific)
dupa ce cureti, incearca sa le dai doar atata mancare cat consuma...
ape limpezi
|
 |
|
|
|
eu zic sa lasi in praralel filtrul cu buretele propriu..si buretele bolborositor....cel putin o saptamana..si apoi sigur nu vei avea probleme
alternativa e sa bagi cat mai mult din buretele bolborositor in filtru....astefel nu vei pierde din bacteriile atat de pretioase pentru toti
ape limpezi!
|
 |
|
|
ok..multumesc mult pentru raspuns
imi era mila de ei..sa-i vad cum scormonesc dupa ultima ramasita
ape limpezi!
se poate inchide
|
 |
|
|
|
Fac un topic nou, dupa ce am folosit functia search si etc.
Problema este urmatoarea: am ramas fara mancare la pesti (am uitat sa cumpar ieri), si la petshop ajung tocmai luni.
Ultima masa a fost ieri in jurul orei 4.
Pesti sunt urmatorii: un beta crowntail, 9 cory (4 maturi, 5 pui), 2 xifo(pui).
Vor muri pana luni? Gasesc ceva prin casa, sa le pot da de mancare?
Am microviermi...dar doar xifo se baga le ei...restul...nici nu se uita la ei.
Astept un raspuns urgent va rog!
Ape limpezi!
|
 |
|
|
|
mancarea care o dai si pentru adulti, insa foarte bine faramitata, sau ideal ceva microviermi (eu asta folosesc si functioneaza cu brio)
alte alternative..tubii (nu se prea recomanda..mai ales la noi), sau artemia (sunt chiar foarte ok)
ape limpezi!
|
 |
|
|
poi sunt pui..xifo..circa 2 cm.. 
|
 |
|
|
|
dupa cum spune si titlul... daca pun xifo alaturi de rcs, va fi un festin bun pentru xifo? sau o convietuire placuta?
in acvariu mai am cory si hasemania, nici unul nu a atentat pana acum la rcs
astept un raspuns va rog.
ape limpezi!
|
 |
|
|
|
vreo sansa cu prioripost prin posta romana? sau cat este un curier?....
astept un PM te rog..
|
 |
|
|
|
nu! asa se spala mediile filtrului, in apa schimbata.
daca speli in apa de la robinet, in contact cu clorul din apa, vor muri.
|
 |
|
|
Buna ziua in primul rand.
De ceva vreme, am tot facut modificari, pana am gasit setupul care imi incanta ochiul. Aceste este inca crud, deci nu aruncati cu pietre, deocamdata
Deci setupul este cam asa:
Pesti: 14 Tanichthys albonubes-aka neonii saracului
o zebra rosie
5 hasemania nana
4 cory albino
5 pomaceea
circa 10 rcs
Plante (nu folosesc fertilizare, momentan):
sagitaria sabulata, valisneria giganteea, ceratopteris, echinodorus (nu cunosc exact specia), si ceva gazon-marsilea
Filtrare: intern 450l/h...urmeaza un extern DIY de 450l/h cred, deoarece pompa o am, este doar pompa de recirculare.
Si cum o poza face cat o mie de cuvinte, iata cateva:
principala atractie:
si acum putina verdeata:
si un colocatar necunoscut:

|
 |
|
|
|
deci setupul arata superb......
doua intrebari am si eu:
1) crengile acelea de ce lemn sunt? si daca le-ai tratat-da sau nu si cum?
2)frunzele si toate chestiile, din cate stiu sunt propii amazonului, insa nu afecteaza in vreun fel pestii?
vreau si eu un setup similar.
o seara buna!
|
 |
|
|
|
prin posta romana nu trimiti?
|
 |
|
|