Salutare,
Sa zicem ca le-am spalat in baie de apa RO .... erau cam mari deoarece le-am lipit si nu mi-au mai incaput in lighean
Le-am frecat eu cu o perie si cu un burete si asta a fost. Mai vroiam sa le spal si cu otet dar mi-am dat seama ca nu prea mai am cum sa le clatesc ulterior.
Ce o fi o fi....
Am setat Bean animalul.....am montat pompa si am inceput sa colectez apa de la instalatia de ozmoza....merge cam greu dar asta e ... in acvaristica trebuie sa ai rabdare
Sump-ul l-am facut cat se poate de simplu, 3 compartimente. Dupa cum se vede si in poza, apa coboara din dreapta (furtunul ala stramb) voi face niste rastele din plexiglass in care voi pune cateva medii anaerobe pana cand voi avea reactoarele.
In compartimentul din mijloc va fi skimmerul si reactoarele . In compartimenul 3 este pompa si senzorul ATO.
In stanga am facut alt acvariu care are si un flotor care va fi legat la instalatia de ozmoza. Momentan nu le-am legat ca mi-a fost lene si nu am toate coturile necesare
Dupa cateva zile in care m-am chinuit sa le lipesc bolovanii, am facut un aranjament.... o terasa cu "piscina" si un munte. O sa mai adaug piatra din acvariu mic cand se va cicla ca e plina de corali si nu vreau sa ii omor.
Dupa parerea mea piatra e indeajuns....imi plac acvarile aerisite unde o sa aiba loc pestii sa inoate .
Pana incepe sa se cicleze trebuie sa realizez sistemul de iluminat.
Nu vreau sa arunc mai mult de 1000lei . In bugetul asta pot pune:
- niste lampi pe led chinezesti de tipul asta http://www.ebay.com/itm/2PCS-300W-MarsAqua-Dimmable-LED-Aquarium-Light-Full-Spectrum-LPS-SPS-Reef-Coral-/371049677102?hash=item566448c12e:g:S3gAAOSw--1Wscrt - nu prea e full spectru, usor de realizat, dimmabile
- o lampa home made de 160cm cu 8 neoane - consum cam mare ...
- o lampa home made cu 2 neoane + 2 lampi chinezesti - usor de realizat
- o lampa home made cu 2 neoane + leduri cree lipite de mine - greu de realizat
As tinde catre ultima varianta dar nu stiu sa le fac dimabile, nu mai vobesc sa le fac programabile.
Ce imi recomandati?