[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: brawn
Forum Index » Profile for brawn » Messages posted by brawn
Sunt site-uri care vand tuburi. Intreaba-l pe nea' Gogu. Cauta Philips sau Osram 865 sau 965.
Nu conteaza
Care e raportul optim W / L ?

Este o problema mult prea complexa ca sa poti primi un raspuns. Raportul W/L este conditionat de o serie de factori, printre care se afla fertilizarea, adaosul de CO2, gradul de plantare, speciile plantelor s.a.m.d. Pentru bazinul tau ar trebui sa ai 2 sau 3 tuburi. Sfatul meu: citeste!
As dori sa-mi fac un acvariu pt ei de 80 x 35 x 35 nu stiu exact cati litri intra ...

Prietene Elev, Bucatar! Cu asemenea afirmatii faci de ras centrul universitar de pe malul Somesului....
Foarte frumos acvariul, apa limpede! Planta de pe radacina din dreapta e cumva ophiopogon? Daca da, nu e de acvariu. Am avut-o si eu in bazin, dar nu se simtea deloc grozav. Acum e intr-un ghiveci si o duce mult mai bine.
Daca ai bazinul de 2 ani, atunci ar fi chiar foarte indicat sa faci un restart.
E foarte frumos, da' daca nu-l acoperi cu muuuulte plante va ramine cel mai frumos lucru din acvariul tau.
cauza aparitiei algelor, verificat de mine este JBL Ferropol

Nu am mai vazut o asemenea afirmatie. Daca zici ca nu ai ce pierde, de ce nu restartezi bazinul?
Cu aceste substante elimini algele, nu si cauzele aparitiei lor. Algele pot reapare oricand.
Ioan wrote:
Daca trece prin el tot volumul sau o data la 20 de secunde e suficient.
Asta ar fi ca. 900L/ h, daca are un volum de ca. 5L.

partea asta nu am inteleso ((

Adica ai un debit egal cu volumul filtrului in 20 secunde.
965 n-am vazut, in schimb 865, da.
Aspirator de substrat de "firma" sau varianta home-made.
500 sunt 500.... Dupa atitea valuri create, eu l-as face marin.....
Sper ca te-ai lamurit deja ca la pestii pe care ii ai iti trebuie 3 acvarii...
Da, cu conditia ca acel filtru sa nu fie singurul filtru din bazin (bacteriilor din filtru nu le convine bioxidul, le sufoca). Pentru a spori dizolvarea, la iesirea din filtru pui un tub perpendicular pe cursul apei. Uite o poza:
image
difuzorul nu este tot una cu reactorul ?

Nu este, dar ambele au acelasi rol. Fa-ti un reactor cum ti-a spus alber.
Ma gandeam pentru a evita murdarirea apei (stiu una si buna ) sa mai pun o sticla "tampon", jumatate cu apa, inainte sa intre gazul in acvariu... a incercat cineva ?

Buna idee. Astfel vei avea si numarator de bule.
Ai grija sa etansezi bine intrarile/iesirile din/in bomba si numaratorul de bule. Foloseste metoda cu gelatina. Niciodata sa nu obturezi complet iesirea de CO2.
Un acvariu mai mare este mai usor de intretinut. Daca poti sa faci unul de 100-120l (sau chiar mai mare), fa-l fara sa stai pe ganduri. Daca vrei plante, vei avea nevoie de lumina multa si de calitate. Daca optezi pentru iluminatul cu tuburi fluorescente, coreleaza lungimea acvariului cu lungimea tuburilor. Spor la treaba!
1. Atat cat s-o termine in 2-3 minute. In functie de speciile pestilor, dar fara pureci de balta uscati sau pungute fara niciun insemn vandute pe la magazinele de cartier.
2. Intre 9 si 11 ore pe zi daca ai plante naturale.
3. Pestii se trateaza in acvarii de carantina. Nu am auzit de cabinete veterinare care se ocupa de pesti.
4. Depinde, dar cu siguranta exista substante care scad calitatea apei si sunt obtinute foarte usor de acvaristii incepatori.
5. Nu prea cred, dar un peste de 15 cm. nu are ce cauta in bazinul tau.
6. Nu. Nu, este foarte important ca acel filtru sa nu fie subdimensionat. Filtrul se clateste usor in apa scoasa din acvariu atunci cand se observa o scadere semnificativa a debitului.
7. Total eronat.
8. Ca sa se inmulteasca e nevoie de cel putin un mascul si o femela, dar sunt si o multime de exceptii (1 mascul - 2,3 femele; 1 femela -2,3 masculi). Ca sa se simta bine, depinde de specie (neoni - pesti de banc, betta splendens - 1 mascul intr-un bazin, s.a.m.d).
Exista ceva substante care pot fi puse in acvariu pentru a ajuta in a creea un mediu cat mai natural lor?

Asemenea substante nu s-au inventat, in schimb una din preocuparile majore ale membrilor acestui forum este asigurarea unor conditii cat mai aproapiate de cele din natura in bazinele pe care le detin. Ia la frunzarit fotumul si vei afla o multime de lucruri despre acvaristica. Cand ai nelamuriri, nu ezita sa intrebi. Spor la treaba!
Ideea este sa iluminezi cat mai uniform toata suprafata bazinului. Ce dimensiuni are acvariul tau?
iti dai seama ca e nasol sa tii 2 pesti intr-un acvariu mare

E mult mai nasol sa tii 10 pesti intr-un acvariu care ti se pare mare

Forum Index » Profile for brawn » Messages posted by brawn
Go to: