[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: brawn
Forum Index » Profile for brawn » Messages posted by brawn
Incearca sa ne arati o poza cat mai clara cu pestele tau.
Nimeni nu latra, nici macar moderatorii sau adminii

Sunt convins ca o astfel de exprimare ai invatat-o din forumurile din strainatate, cele de 10 ori mai populate ca acesta.
Nici PO4-0 nu e OK. Ai aceste valori pentru ca nu fertilizezi cu macro. Cu nitratii si fosfatii pe zero plantele nu au cum sa invinga algele.
Bine ai venit.
am vazut unul din Acvariile Takashi Amano si Nick Oliveira

Cred ca e vorba de Filipe Oliveira.
JBL Florapol si JBL Aquabasis sunt aaaproape aceeasi mancare de peste, asa ca foloseste sau una sau alta.
Im general nu se recomanda amestecarea solutiilor de fertilizare de la mai multi producatori, poti merge pe Ferropol si Ferropol 24 daca folosesti substrat JBL (vei avea nevoie si de fertilizare macro).
doua CFL-uri (vad eu ce putere) in spectru portocaliu

Cu alea ce vrei sa faci?
Trece-ti locatia la profil
Bine ai venit. Trece-ti locatia la profil. Eu zic sa te concentrezi asupra acvariului de 80 l, e mai usor de intretinut. S-a incalzit afara, asa ca poti cumpara plante si din tara. Iti vor ajunge in conditii bune daca temperatura e pozitiva. Stai cu ochii pe rubrica "Vanzari". Spor la citit!
Gurami albastru. Planta din mijlocul acvariului se creste in ghiveci, nu in acvariu. Hotaraste-te ce specii vrei sa pastrezi, restul pestilor incearca sa-i schimbi pe plante. Ia forumul la puricat.
Scoate droserul din capac, altfel se pot intampla lucruri foarte urate din cauza condensului.
Corect, dar asta a fost alegerea la acest moment.

Incearca s-o schimbi si sa faci ce spune alber.
Fa-ti bomba si incepe sa aduni bani de butelie, reductor....... Daca nu obturezi 100% iesirea bioxidului, nu va exploda bomba. Spor la treaba.
Nu am avut niciodata echinodorus, dar din cate am citit este o planta cu un sistem radicular foarte dezvoltat si se hraneste preponderent prin radacini. Parerea mea este ca nu o va duce bine plantat pe o buturuga. Pune un substrat fertilizant daca tot schimbi pietrisul. Mitosul de pamant umed se datoreaza bacteriilor denitrificatoare Spor la treaba!
Eu as schimba imediat 20-25% din apa chiar cu apa luata direct de la robinet.
In caz ca nu ai butelie ia-ti reductorul, du-te la o firma care vinde butelii si incearca sa-l infiletezi pe o butelie (pe robinet). In mod normal ar trebui sa mearga. Presiunea din butelie e aceeasi, indiferent de volumul buteliei. Si eu am un extinctor (G3 adica 3 kg de CO2). Robinetul cu parghie scapa, asa ca mi-am cumparat alt robinet de CO2. Sfatul meu este sa cauti o butelie cu robinet "normal", nu parghie pentru ca verificarea extinctorului dupa schimbul robinetului costa destul de mult. Fara aceasta verificare risti sa nu poti umple butelia ulterior.
@narcis.b
Ideea general acceptata pe acest forum este ca un acvariu trebuie sa se apropie cat mai mult posibil de un colt din natura. Dupa cum spunea adriancalotescu
pe unde traisc pesii(in natura) pe "fundul" apei nu gasesti sticla(geam) decat daca a aruncat cineva o sticla de bere
Asa ca substratul este obligatoriu pentru un acvariu "obisnuit" (nu spital, maternitate, cresa puiet s.a.m.d).

Spune-mi te rog unde vezi in postul de mai sus vreo referire la "triunghi de armonie", Rotala, Amania, stilist sau tunde plantele? Colegul hulk2738 a intrebat daca e necesar pietrisul in acvariu. Eu am incercat sa-i dau un raspuns si sa-l argumentez. Un fund de sticla e la fel de natural ca un dragon sau o epava de plastic (sau poate stii tu vreun lac sau rau cu fund de sticla ). Acvariul la care am facut referire e frumos nu atat din cauza discusilor cat datorita apropierii de mediul natural in care traiesc acesti pesti. Dupa cum vezi, in acel acvariu nu este nicio planta, cu toate ca exista substrat. Bineinteles ca un acvariu nu va reusi niciodata sa reproduca 100% un colt din natura, dar ar trebui sa tinda spre asta. Multa armonie este si intr-un parc englezesc, chiar daca nu e padure, are o armata de oameni care se ocupa de el si plante care nu se gasesc in salbaticie. Asemanarea dintre parc si padure este data de elementele componente principale: plantele, adica natural.
@hulk2738
in cloaca noastra, numita acvariu

Un pic cam dura exprimarea (majoritatea posesorilor de acvarii au o mai buna parere despre bazinele lor). Substratul intr-un acvariu echilibrat nu dauneaza calitatii apei, din contra. El ofera suport pentru bacteriile necesare functionarii bazinului si este una din conditiile pentru dezvoltarea plantelor, care au si ele un rol cat se poate de benefic (pe langa cel estetic). Referitor la aspect: este o problema de gust, dar oare de ce acvariile sunt facute din materiale transparente?
Ideea general acceptata pe acest forum este ca un acvariu trebuie sa se apropie cat mai mult posibil de un colt din natura. Dupa cum spunea adriancalotescu
pe unde traisc pesii(in natura) pe "fundul" apei nu gasesti sticla(geam) decat daca a aruncat cineva o sticla de bere
Asa ca substratul este obligatoriu pentru un acvariu "obisnuit" (nu spital, maternitate, cresa puiet s.a.m.d).
Nici macar in acest caz (o spun din punctul meu de vedere). In cazul discusilor lipsa substratului face intretinerea mai usoara, insa nu face acvariul mai frumos. Uite un acvariu "demential" cu discusi:
http://showcase.aquatic-gardeners.org/2008.cgi?&op=showcase&category=1&vol=-1&id=169
Eu zic ca va arata rau fara pietris. Uita-te la poze cu acvarii. Nu cred ca vei gasi unul sa arate bine si sa nu aiba substrat.
Si cu cele 2 plante din pietris ce vrei sa faci daca scoti substratul? Majoritatea plantelor care cresc in acvariu trebuie plantate in pietris. Acesta mai are un rol: impiedica dizolvarea masiva a fertilizantilor in cazul folosirii unor substraturi fertile.
Depinde pentru ce ai nevoie de acele tuburi. Daca vrei sa faci discoteca la pesti, poti sa mai iei unu' albastru, altu' verde si sa-l inlocuiesti pe cel cu lumina rosie cu altul cu lumina roz bombon. Daca vrei sa cresti plante, apuca-te de citit. Vei vedea care sunt criteriile de alegere ale tuburilor si iti vei economisi banii, timpul si nervii. Spor la treaba!
Acum am observat cat de bine se potriveste acvariul tau cu titlul topicului
Frumos acvariu. Bravo! Si eu sunt de parerea ca ti-ar mai trebui plante de mijloc, eventual si ceva covor.
Nu.

Forum Index » Profile for brawn » Messages posted by brawn
Go to: