[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: viviparu'
Forum Index » Profile for viviparu' » Messages posted by viviparu'
La 50L mai ia vreo 4-5 neoni si cu asta, basta
Ramele de pamant sunt cele mai bune. Deci nu cele rosii, pentru pescuit, care sunt rame de balegar.
Poti lua callistus/hasemania. Sunt pesti de card, foarte frumosi si umbla tot timpul. Cel putin hasemania.
Ori nu am citit eu atent aori nu ai spus ce capacitate are acvariul. Pentru ca, daca e mai maricel, mai pune niste neoni. 6 sunt prea putini. Ia sa ai vreo 30-40, atunci sa vezi
Pentru a hrani pestii ai doua posibilitati: fie tai un cubulet si-l pui in apa(se va deezgheta foarte repede, n-ai nici o grija), fie desfaci pungulita si o plimbi prin apa, la suprafata. Purecii se vor dezgheta si vor cadea in apa. Cat despre pastrat, daca sunt congelati beton ii poti tine cat vrei, nu doar 3-4 luni. Ideea este sa faci pungulite functie de cati pesti ai astfel incat o pungulita s-o cam termini intr-o saptamana. Nu e indicat sa o tot scoti sa se dezghete si apoi s-o vari inapoi in congelator.
Absolut. Ii speli bine, ii pui in pungulite si ii congelezi. Sunt o hrana excelenta. Bine ar fi ca balta de care spui sa nu aiba pesti in ea, ca sa nu te pomenesti ca iei cine stie ce boli de la ei prin intermediul puricilor.
Daca au fost invatati in apa de la noi o sa reziste. Oricum socul de PH ii afecteaza repede, nu dureaza prea mult.
Daca e sticla float atunci de 8mm e suficienta la inaltimea de 50. Daca ii mai pui si intaritoare longitudinale atunci chiar nu ai nici o treaba cu el
Are dreptate Betta. Uita-te cu atentie sa vezi daca nu e fabricat si pentru 110 si pentru 220. Daca nu e, atunci cumperi un stecher de 220 in care il infigi pe cel de 110. Sunt convins ca o sa gasesti pe la Brico sau in alte magazine autotransformator
Cumpar pereche ancistrusi maturi. Oferte si preturi pe PM
Se slefuiesc toate canturile. Alea de sus se si rotunjesc ca sa nu te tai in ele
Depinde ce pesti vrei sa pui in el. Daca pui niste caracide mici atunci nu ai nici o problema. Nu prea ai zis nimic despre ce pesti vrei sa-ti populeze acvariul
50 cm e suficient pentru scalari, chiar arhi-suficient. Sticla de 8mm se foloseste pana la o inaltime de 50cm. Peste 50cm foloseste sticla de 10mm. Parerea mea: 50cm pentru scalari si multi alti pesti, daca nu pentru toti e mai mult decat suficient.
Hasemania am vazut la Animax Turda.
Pentru o inaltime de 55cm sticla de 8mm e cam "fragila". Lasa inaltimea la 50 si foloseste sticla de 8. Plus ca poti umbla mai usor in el.
Scalarii poarta anumiti microbi la care discusii nu au anticorpi si se vor imbolnavi. Oricum nici scalarii si nici discusii nu e bine sa fie tinuti cu alte ciclide. E o regula cam de baza. Cel mai bine ar fi sa te hotarasti ce vrei: scalari sau discusi. Si discusii si scalarii pot fi asociati intr-un bazin comunitar cu pesti din alte familii dar nu cu alte ciclide.
La o inaltime de 50 cm il poti face linistit din sticla de 10mm. Daca ii mai faci si ranforsari longitudinale n-o sa ai absolut nici o problema.
Important este sa fie lipitura facuta de un meserias.
Ar fi trebuit sa ridici temperatura treptat. Daca in termen de o zi nu dau nici un semn ca ar fi bolnavi nu e nici o problema.
Si la mine merg foarte bine pompele Resun. Si am vreo 5. Totul e sa le mai cureti din cand in cand membranele. In rest n-am avut nici o problema. Si le folosesc de mult.
Acvariul, asa cum se cicleaza, se si decicleaza. Daca sifonezi apa si speli tot materialul filtrant se poate intampla ca acvariul sa se decicleze. Apa verde a aparut datorita unei explozii a algelor verzi datorata iluminarii excesive, dupa parerea mea
Este prea multa lumina. Redu pentru o perioada iluminarea la mai putine tuburi si lasa lumina aprinsa pentru mai putin timp. Exista si Algizit care te poate ajuta sa scapi de algele verzi. Plus schimburi dese de apa pana se stabilizeaza acvariul

Forum Index » Profile for viviparu' » Messages posted by viviparu'
Go to: